Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Άνετη και ωραία κόντρα στην Σερένγκ η ΑΕΚ!

Η καταιγιστική ΑΕΚ -του πρώτου κυρίως ημιχρόνου- επικράτησε με 2-0 της βελγικής Σερένγκ και πήρε την πρώτη της φιλική νίκη στην χειμερινή προετοιμασία που διεξάγεται στην Ολλανδία – Μεγάλο κέρδος για Ένωση η γρήγορη προσαρμογή του Φερνάντες

Μια ΑΕΚ όπως την ξέραμε (και ίσως ακόμη καλύτερη) εμφανίστηκε κόντρα στην Σερένγκ για το πρώτο φιλικό της χειμερινής προετοιμασίας στην Ολλανδία. Η ομάδα του Αλμέιδα δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Βέλγους και πήρε μια εύκολη νίκη με 2-0, σκορ που θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με το γνωστό ασφυκτικό της πρέσινγκ ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 8′ με τον Φερνάντες να κλέβει, να πασάρει με την μία στον Γκαρσία και εκείνος από δύσκολη διαγώνια θέση να στέλνει την μπάλα παράλληλα από την εστία. Το γκολ όμως δεν άργησε να έρθει! Η παράλληλη σέντρα του Φερνάντες κόντραρε, κατέληξε στον Αραούχο και εκείνος με ένα ψύχραιμο κοντρόλ και πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 13′.

Μετά από εξαιρετική συνεργασία Αραούχο και Μάνταλου, η Ένωση κέρδισε κόρνερ και ο Μήτογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 20′. Μετά το δεύτερο γκολ το πρέσινγκ συνέχισε να είναι ασφυκτικό. Το σουτ του Ρότα στο 21′, οδήγησε τον Γκάιλ σε μια δύσκολη επέμβαση και στο 22′ ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι!

Η Σερένγκ προσπάθησε να απαντήσει στην πίεση των “κιτρινόμαυρων”, αλλά δεν τα κατάφερε και μετά ημίωρο η Ένωση συνέχισε να απειλεί. Η κεφαλιά “ψαράκι” του Γκαρσία στο 33′ και τα σουτ των Φερνάντες στο 35′ και Σιντιμπέ στο 36′ ήταν τρεις αρκετά σημαντικές στιγμές για την ΑΕΚ πριν την λήξη του ημιχρόνου, ώστε να αυξήσει ακόμη περισσότερο το προβάδισμα της.

Το δεύτερο μέρος είχε με το καλημέρα καλή στιγμή για την Ένωση. Στο 48′ μετά από εξαιρετική συνεργασία Μάνταλου, Φαν Βεέρτ, Σιντιμπέ και Αραούχο ο τελευταίος σούταρε με την μπάλα όμως να καταλήγει εκτός. Ο Βάγκνερ με δύο απευθείας φάουλ στο 57′ και στο 62′ δημιούργησε τις πρώτες δύο τελικές της Σερένγκ, αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα!

Στο 69′ η ΑΕΚ έχασε μια διπλή σπουδαία ευκαιρία με τον Κοσίδη έπειτα από κλέψιμο να μην περνά σωστά προς τον Φαν Βεέρτ, ενώ σε δεύτερο χρόνο δεν μπόρεσε να εκτελέσει για το 3-0. Ο ρυθμός μετά από τις αλλαγές τους δευτέρους μέρους όπως ήταν λογικό έπεσε. Στο 85′ οι Σερένγκ απείλησε με μια κεφαλιά του Τσιμπουάμπουα, η οποία όμως πέρασε εκτός. Τελευταία ευκαιρία στο ματς ήταν από πλευράς ΑΕΚ, με τον Εντιαγέ να νικά τον Φαν Βεέρτ πριν ο παίκτης της Ένωσης σκοράρει.

Έτσι η ομάδα του Αλμέιδα πήρε την πρώτη της φιλική νίκη στην χειμερινή προετοιμασία στην Ολλανδία, κερδίζοντας την γρήγορη προσαρμογή του Φερνάντες, την πολύ καλή εμφάνιση για 60 λεπτά, ενώ ανησύχησε η αποχώρηση του Τζαβέλλα από τον αγωνιστικό χώρο.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Μάνταλος, Φερνάντες, Φράνσον, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία

Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι: Στάνκοβιτς, Τζαβλελλας, Ραντόνια, Κοσίδης, Παρράς και Μουστακόπουλος

Σερένγκ: Γκάιλ, Σιλά, Οπαρέ, Εμπόου, Μαρσόνι, Εμβουέ, Κασμπάχ, Πόατι, Βάγκνερ, Μπερνιέρ, Ελισόρ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ