Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το Μαρόκο έστειλε σπίτι την ‘Φούρια Ρόχα’ και ετοιμάζεται για τα προημιτελικά

Οι Μαροκινοί κάνανε την έκπληξη και άφησαν εκτός συνέχειας τους Ισπανούς μέσω ρωσικής ρουλέτας, σε ένα ματς όπου όποια ομάδα και να πέρναγε θα ήταν δίκαιο, καθώς το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπόνο με δύο επεμβάσεις στην διαδικασία, μοιραίος ο Σαράμπια με δοκάρι στο 120’+3′ αλλά και από την άσπρη βούλα!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η εικόνα του παιχνιδιού έμοιαζε ξεκάθαρη από τα πρώτα κιόλας λεπτά, όταν οι Ισπανοί πήραν την μπάλα στην κατοχή τους και έψαχναν με κάθετες μπαλιές να δημιουργήσουν ρήγματα στην εξαιρετική άμυνα των Αφρικανών, ωστόσο οι παίχτες του Μαρόκου δεν άφηναν πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους και από το εικοσάλεπτο και μετά έφεραν το ματς σε απόλυτη ισορροπία, ενώ ξεκίνησαν σταδιακά να φτάνουν με αξιώσεις στα καρέ των Ισπανών. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 25′, με την ‘Φούρια Ρόχα’ να χάνει απίστευτη ευκαιρία, όταν από λάθος του Μπόνο, ο Γκάβι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Φεράν Τόρες βρήκε τα σώματα των αντιπάλων του, ενώ στο 27′ ο Ασένσιο έφυγε στην πλάτη της Αφρικανικής άμυνας και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Μπόνο. Σταδιακά οι Μαροκινοί μπορεί να μην έβγαλαν την τεράστια φάση στο πρώτο μέρος, ωστόσο ήταν πολύ πιο οργανωμένοι στο γήπεδο, αμυντικά απειλήθηκαν ελάχιστα και επιθετικά ταλαιπώρησαν -κυρίως με τον Μπουφάλ από τα αριστερά- πάρα πολύ την Ισπανική άμυνα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το 0-0, σε ένα πολύ ισορροπημένο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη οι Μαροκινοί μπορεί να μην έβγαλαν την ίδια ένταση και να μην απείλησαν σχεδόν καθόλου επιθετικά, ωστόσο το ότι περιόρισαν τόσο πολύ την Ισπανία, η οποία έμοιαζε αγανακτισμένη και μπλοκαρισμένη στο γήπεδο λέει πολλά. Ενδεικτικό αυτού μάλιστα, ότι η πρώτη καλή στιγμή των Ισπανών ήρθε στο 81′ έπειτα από ένα σουτ-γύρισμα του Μοράτα, με το ματς στην συνέχεια να οδηγείται στην παράταση και τους Μαροκινούς να έχουν δώσει ρεσιτάλ άμυνας!

Στον έξτρα χρόνο ο Τσεντίρα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 104′, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σιμόν, με τον γκολκίπερ των Ισπανών να κάνει μεγάλη επέμβαση, ενώ από την πλευρά τους οι Ισπανοί στάθηκαν άτυχοι στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, όταν ο Σαράμπια έπειτα από σέντρα του Ρόδρι, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι Μαροκινοί ήταν πιο εύστοχοι και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπόνο που πραγματοποίησε δύο επεμβάσεις, στείλανε την ‘Ρόχα’ σπίτι της, ενώ οι ίδιοι θα συνεχίσουν στους ‘8’ του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • 1-0 Σαμπίρι
  • 1-0 Σαράμπια (δοκάρι)
  • 2-0 Ζίγιεχ
  • 2-0 Σολέρ (επέμβαση Μπόνο)
  • 2-0 Μπενούν (επέμβαση Σιμόν)
  • 2-0 Μπουσκέτς (επέμβαση Μπόνο)
  • 3-0 Χακίμι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Αγκέρ (84′ Ελ Γιαμίκ), Σάις, Μαζράουι (82′ Αττιάτ Αλάλ), Άμραμπατ, Ουνάχι (120′ Μπενούν), Αμαλάχ (82′ Τσεντίρα), Μπουφάλ (66′ Εζ Αμπντέ), Ζίγιεχ, Εν Νεσίρι (82′ Σαμπίρι).

Ισπανία: Σιμόν, Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (98′ Μπαλντέ), Μπουσκέτς, Γκάβι (63′ Σολέρ), Πέδρι, Φεράν Τόρες (75′ Νίκο Γουίλιαμς, 118′ Σαράμπια), Ασένσιο (63′ Μοράτα), Όλμο (98′ Φάτι).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ