Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βραζιλία-Νότια Κορέα: Γκολ, Μαγεία, Joga Bonito και πέταξε για τους ”8” η Σελεσάο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ο αγώνας μεταξύ Βραζιλίας και Νότιας Κορέας με την Σελεσάο να κάνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι σε αντίθεση με τους Νοτιοκορεάτες, οι οποίοι αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα.

 

Ο αγώνας:

Ονειρικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για τους Βραζιλιάνους οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν 4 γκολ και θεωρητικά να πάρουνν το εισιτήριο προκρίσεις για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου, από τα πρώτα 45 λεπτά. Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Vinicius ”άνοιξε λογαριασμό” για την Βραζιλία, έπειτα από ασιστ του Raphinha, και ο Vini αφού δεν το μάρκαρε κανένας, είχε όλο τον χρόνο να κάνει κοντρόλ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Νοτιοκορεατών με ένα όμορφο πλασέ. Επτά λεπτά αργότερα ο Woo-Jung, σε μία προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του, δεν είδε πως ερχόταν από πίσω του ο Richarlison, ο οποίος έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, με τον Βραζιλιάνο να τσιμπάει την μπάλα και τον Woo-Jung να κλωτσάει τον επιθετικό της Σελεσάο αντί για την μπάλα με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Neymar πήρε την ευθύνη για να εκτελέσει το πέναλντι και με ψυχραιμία, έκανε το 2-0 για την Βραζιλία συνοδεύοντας την επιστροφή του, έπειτα από τον τραυματισμό που είχε στον αστράγαλό του, με γκολ. Στο 29’ λεπτό ήρθε το 3-0 έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Marquinhos και Thiago Silva με τον τελευταίο βγάζει ασιστ στον Richarlison ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το πάρτι του ημιχρόνου έκλεισε στο 36’ λεπτό με γκολ του Paqueta ο οποίος έπειτα από μία τρομερή σκαφτή πάσα από τον Vinicius, πλάσαρε με την μία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

Η εικόνα της Νότιας Κορέας, όσο αφορά το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά κακή με μία τρομερά κακή αμυντική λειτουργία που είχε ως αποτέλεσμα να αφήνει τους Βραζιλιάνους να βγαίνουν συνεχώς σε αντεπιθέσεις. Η μόνη καλή φάση των Νοτιοκορεατών ήρθε στο 32’ λεπτό από τον Hee-Chan Hwang ο οποίος με ένα πολύ καλό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, απείλησε την εστία του Alisson. Παρολαυτά ο τερματοφύλακας της Σελεσάο ήταν σε ετοιμότητα και με μία εντυπωσιακή απόκρουση έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους Βραζιλιάνους να μην είναι τόσο επιθετικοί και οι Νοτιοκορεάτες να έχουν καλύτερη αμυντική λειτουργία που είχε ως αποτέλεσμα να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις και να απειλήσουν την άμυνα των Βραζιλιάνων. Στο 47’ λεπτό ο Son έχασε τετ-α-τετ με τον Alisson να αποκρούει την μπάλα. Το γκολ της ”λύτρωσης” για τους Νοτιοκορεάτες ήρθε στο 76’ λεπτό όταν έπειτα από μία εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Seung-Ho Paik ο οποίος με σουτ ”βολίδα”, έξω από την μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Alisson, γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε σαν να τους έδινε την πρόκριση.

 

Με την νίκη αυτή η Βραζιλία περνάει στου ”8” του Παγκοσμίου κυπέλλου και επόμενός της αντίπαλος θα είναι η Κροατία, ματς το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 17:00, ενώ η Νότια Κορέα αποχαιρετάει την Διοργάνωση.

 

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως η Σελεσάο, αφιέρωσε την νίκη της στο θρύλου του Ποδοσφαίρου Pele, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ στο τέλος του αγώνα προς τιμήν του, σήκωσαν και ένα πανό στέλνοντας μύνημα συμπαράστασης.

Βραζιλία-Νότια Κορέα: Το πανό των Βραζιλιάνων για τον Πελέ - Ποδόσφαιρο - Μουντιάλ 2022 | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Βραζιλία: Alisson Becker(80’ Weverton), Eder Militao(63’ Dani Alves), Marquinhos, Thiago Silva, Danilo(72’ Bremer), Lucas Paqueta, Casemiro, Raphinha, Neymar(81’ Rodrygo), Vinicius Junior(72’ Gabriel Martinelli), Richarlison

Προπονητής: Tite

 

Νότια Κορέα: Seung-Gyu Kim, Moon-Hwan Kim, Min-Jae Kim, Young-Gwon Kim, Jin-Su Kim(46’ Chul Hong), Jae-Sung Lee(74’ Kang-In Lee), Woo-Young Jung(46’ Jun-Ho Son), In-Beom Hwang(65’ Sueng-Ho Paik), Hee-Chan Hwang, Gue-Sung Cho(80’ Ui-Jo Hwang), Heung-Min Son

Προπονητής: Paulo Bento

 

Στάδιο:

Stadium 974

 

Διαιτησία:

Διαιτητής: Clement Turpin

Βοηθός διαιτητή: Nicolas Danos

Βοηθός Διαιτητή: Cyril Gringore

4ος βοηθός: Slavko Vincic

VAR:  Jerome Brisard

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ