Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

‘Απόδραση’ από την Λιβαδειά και το μυαλό στα προημιτελικά

Ο Άρης αν και δυσκολεύτηκε και βρέθηκε πίσω στο σκορ, τελικώς έδειξε χαρακτήρα και με δύο ‘οβίδες’ των Ιτούρμπε και Πάλμα έφυγε με το ‘διπλό’ από την Λιβαδειά και έβαλε πλώρη για τα προημιτελικά.

Ο Άρης που είχε να διαχειριστεί τις πολλές του αλλαγές και εμφανίστηκε στο τερέν με πειραματική εντεκάδα, δεν έπεισε ιδιαίτερα, ιδίως στο πρώτο μέρος, ωστόσο στην επανάληψη η ομάδα έδειξε τον χαρακτήρα της και κατάφερε να φέρει ‘τούμπα’ την εις βάρος της κατάσταση. Ο Άλαν Πάρντιου που αναγκάστηκε να ξεκινήσει χωρίς τους Ετέμπο, Μάνου Γκαρσία, Ενκουλού, Κουέστα και Ζερβίνιο, καθώς ο κάθε ένας δεν ήταν διαθέσιμος για διάφορους λόγους, έδωσε φανέλα βασικού στον Έντουιν Ροντρίγκεζ, ο οποίος όμως δεν έπεισε και ιδιαίτερα με την απόδοση του και έτσι στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Ιτούρμπε, με τον Παραγουανό να δίνει λύση στην ομάδα του.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στα του παιχνιδιού τώρα, οι δύο ομάδες φάνηκαν να είναι ‘βαριές’ στον αγωνιστικό χώρο, με τον Άρη να παίρνει τα ‘ινία’ στο ματς μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο και να προσπαθεί να διασπάσει την διπλή άμυνα ζώνης του Λεβαδειακού κυρίως από τα πλάγια, καθώς στον άξονα δεν έβρισκε πολλές λύσεις. Οι Θεσσαλονικείς είχαν δύο καλές στιγμές με τον Αντρέ Γκρέι, μία στο 12′ και μία στο 38′ αντίστοιχα, ωστόσο ο Τζαμαϊκανός φορ δεν μπόρεσε να αντιδράσει – εκτελέσει σωστά, στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και έτσι οι ‘Βοιωτοί’ στην δική τους καλή ευκαιρία που βρήκαν στο 40′ πήραν ‘κεφάλι’ στο σκορ. Ο Βήχος κέρδισε αρκετά μέτρα και έκανε εξαιρετική κάθετη στο Τσιριγώτη, ο οποίος ξέφυγε από την άμυνα του Άρη και πέρασε και τον Μάριο Σιαμπάνη για να βάλει μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο την ομάδα της Λιβαδειάς.

Στην επανάληψη ο Άλαν Πάρντιου έριξε στο παιχνίδι τον Χουάν Ιτούρμπε αντί του Ροντρίγκεζ, καθώς έβλεπε ότι η ομάδα του δεν πείθει δημιουργικά και ο Παραγουανός λίγα λεπτά αργότερα δικαίωσε τον Άγγλο τεχνικό. Ο Μάρκοβιτς έδωσε έμμεσο στον Άρη (στο 52′) -για το οποίο ο Λεβαδειακός φωνάζει- και ο Ιτούρμπε με δυνατό σουτ έφερε σε ισορροπία το ματς, ενώ 10 λεπτά αργότερα ο Πάλμα έβαλε σε θέση οδηγού τους ‘κίτρινους’ με φάουλ από τα 35 μέτρα! Ο Ονδουριανός επιθετικός έστησε την μπάλα, ο Μάρκοβιτς υπέθεσε πως δεν θα πάει για απευθείας εκτέλεση λόγω της μακρινής απόστασης, ωστόσο λίγο αργότερα είδε την μπάλα να ‘καρφώνεται’ στο δεξί του ‘παράθυρο’ και έτσι οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν προβάδισμα στο παιχνίδι! Στην συνέχεια ο Άρης έδωσε χώρους και έψαξε την ευκαιρία του να τελειώσει το ματς στο ‘transition’. Ο Λεβαδειακός όμως δεν βρήκε ουσιαστική ευκαιρία και πέρα από μία τελική του Βιτίνιο, που προήλθε από λάθος του Σιαμπάνη δεν μπόρεσε να απειλήσει περισσότερο, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να φεύγει εν τέλει με το ‘διπλό’ από την Βοιωτία και να βάζει πλώρη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου!

Στα σημαντικά της αναμέτρησης, ο εκ των κορυφαίων για άλλο ένα ματς, Λουίς Πάλμα, έχει προσθέσει ανησυχίες στο ‘στρατόπεδο’ του Άρη, καθώς στο 82ο λεπτό, ο επιθετικός από την Ονδούρα έφυγε τραυματίας από το παιχνίδι και άπαντες στον Άρη είναι σε ‘αναμμένα κάρβουνα’ και ελπίζουν ο παίχτης να μην έχει κάτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Μπάχανακ, Κωνσταντινίδης (78’ Τζιμόπουλος), Τσάπρας, Βήχος, Μεχία, Σκβάρκα (64’ Λούα Λούα), Τσιριγώτης (64’ Μουτίνιο), Βρακάς (67’ Γιαννιώτας), Δούμτσιος (78’ Πέτρε), Νίκας.

Άρης: Σιαμπάνης, Οντουμπάγιοο (73’ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (73’ Μαζικού), Νταμπό, Ματέο Γκαρσία, Ροντρίγκες (46’ Ιτούρμπε), Πάλμα (82’ Μαρμαρίδης), Καμάτσο, Γκρέι (78’ Ντουκουρέ).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ