Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Γκριεζμάν και ο αστερισμός της αναγέννησης

Η ιστορία που θα ξετυλίξουμε μαζί στη διάρκεια αυτού του κειμένου είναι ίσως η μεγαλύτερη νίκη του Ντιντιέ Ντεσάμπ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο που σε λίγο ολοκληρώνεται.

Όπου νίκη βάλτε Αντουάν και όπου μεγάλη βάλτε Γκριεζμάν. Τότε θα φτιάξετε το ονοματεπώνυμο του MVP της γαλλικής ομάδας που ενώ έχει δύο μπόμπερ στην επίθεση έχει βρει στα μάτια κάποιου άλλου τον οδηγό της προς τον μεγάλο τελικό και ίσως την κορυφή του κόσμου και αυτό συμβαίνει διότι ο Γκριεζμάν είναι καθοριστικός με περισσότερους από έναν τρόπους για το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Αρχικά, όσον αφορά την επίθεση, πασάρει ή καλύτερα δημιουργεί και μάλιστα υψηλής ποιότητας ευκαιρίες για τους συμπαίκτες με το blackjack (21) να είναι αυτό που τον καθιστά και πρώτο σε δημιουργία ευκαιριών σε αυτό το Μουντιάλ. Βέβαια μόνο 3 από αυτές τις 21 ευκαιρίες έχουν τελικά καταλήξει στα δίχτυα. Αυτό όμως δεν εμποδίζει και τον συμπαθέστατο Γάλλο να είναι πρώτος και σε ασίστ σ’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ωραία η επίθεση, η λάμψη και τα φώτα αλλά πάμε τώρα και σε αυτό που κάνει ο Γκριεζμάν στο Κατάρ και κανείς δεν περίμενε εκτός από τον εθνικό εκλέκτορα που το επινόησε. Παίζει ΑΜΥΝΑ. Όσοι είδατε το παιχνίδι με το Μαρόκο δε μπορεί να μη θυμάστε τον Γκριεζμάν να καθαρίζει επίθεση του Μαρόκου λίγα εκατοστά από τη γραμμή του άουτ και μετά να βγάζει τη μπάλα με μια πάσα 15 μέτρων που μάλιστα έγινε και υποσχόμενη επίθεση. Η συνεισφορά του έμπειρου μεσοεπιθετικού στους “τρικολόρ” είναι πολύπλευρη και αυτό εκφράζεται ξεκάθαρα από το γεγονός πως πατάει και επιδρά και στα τρία μέρη του γηπέδου.

Ξεχωριστή μνεία θα πρέπει να κάνουμε στον κύριο Γκριεζμάν και για τον οργανωτικό ρόλο που έχει αναλάβει σε αυτό το Μουντιάλ καθώς είναι χειρουργικός ο τρόπος με τον οποίο κινεί τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, δημιουργώντας έτσι εξαιρετικής ποιότητας άμεσες επιθέσεις που συνήθως κάνουν γκολ που Εμπαπέ και ο Ζιρού.

Κλείνουμε το κείμενο με μια υπόκλιση και ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή που είδε την καριέρα του να βρίσκεται σε τέλμα και παρόλα αυτά πάλεψε και φαίνεται να την ξανακερδίζει.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Αντουάν Γκριεζμάν 
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ