Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φουλ του “Χ” με κερδισμένη την ΑΕΚ

Η Σούπερ Λίγκ επέστρεψε για τα καλά στην καθημερινότητα μας και φρόντισε να μας…. ξεμουδιάσει γρήγορα γρήγορα από το Μουντιάλ, αφού τόσο ο Άρης, όσο και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό υπέπεσαν σε ‘παγίδες’, με την μεγάλη νικήτρια έως τώρα να είναι η ΑΕΚ, ενώ αύριο εάν ο ΠΑΟΚ περάσει από το Αγρίνιο θα μπορεί και αυτός να μιλά για κέρδος από την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα χρονικά και να ξεκινήσουμε με την σειρά. Στο ματς που προηγήθηκε σήμερα, ο Άρης δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λεβαδειακού και να αποκτήσει ένα αβαντάζ όσον αφορά τις θέσεις των πλέι-οφ. Οι ‘κίτρινοι’ παρουσίασαν προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος, βρέθηκαν πίσω στο σκορ και στο καλό τους σχετικά, δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή παρότι είχαν ισοφαρίσει νωρίς με τον Πάλμα. Έτσι, οι Βοιωτοί είναι εκείνοι που βγήκαν κερδισμένοι από την μονομαχία και πήραν έναν πολύτιμο βαθμό για την παραμονή τους!

Συνεχίζουμε με το επαρχιακό ματς της ημέρας μεταξύ Αστέρα και Βόλου, όπου τους βαθμούς τους ήθελαν οι Αρκάδες, για να πλησιάσουν τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ. Η ομάδα της Τρίπολης είχε την πρωτοβουλία στο ματς και τις μεγαλύτερες φάσεις για να σκοράρει κάποιο τέρμα, όμως έπεσε επάνω στον εξαιρετικό για άλλο ένα ματς Κλέιμαν και έτσι δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Έτσι, έμεινε για όγδοη φορά φέτος στην ισοπαλία, ενώ στην έδρα του ο Αστέρας μέτρα δύο νίκες, που είναι και οι μοναδικές στο πρωτάθλημα έως τώρα. Από την πλευρά του ο Βόλος έκανε αθόρυβα και σήμερα την δουλειά του και έβαλε ακόμη έναν πόντο στο ‘σακούλι’ του.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ φιλοξενούσε την Λαμία στην Νέα Φιλαδέλφεια και παρότι δυσκολεύτηκε για παραπάνω από μία ώρα παιχνιδιού, τελικώς κατάφερε να βρει το γκολ και να φτάσει μετέπειτα στην επικράτηση με 3-0. Παράλληλα, στο τέλος της βραδιάς αυτό που αποδείχθηκε είναι πως η ΑΕΚ είναι η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής, καθώς πλέον μείωσε την διαφορά από την κορυφή στους έξι βαθμούς!

Ο Ολυμπιακός δοκιμαζόταν στα Γιάννενα, και οι δύο ομάδες ήθελαν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους, με την μπίλια τελικώς να κάθεται στο ‘Χ’ και μεγάλος κερδισμένος να βγαίνει ο ΠΑΣ, ειδικά όπως εξελίχθηκε το ματς. Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, όπου στο πρώτο τέταρτο είχε ήδη τέσσερις διακοπές (!), για συμπλοκές μεταξύ των οπαδών, αλλά και μεταξύ οπαδών και αστυνομίας και ρίψεις αντικειμένων επίσης, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων πριν το ημίχρονο χάρις σε γκολ του Κώστα Φορτούνη και κάπου εκεί φάνηκε να τελειώνει την αναμέτρηση. Όμως ο ‘ψυχωμένος’ ΠΑΣ μπήκε γερά στην επανάληψη, έχασε ευκαιρίες, μείωσε και τελικώς βρήκε γκολ-χρυσάφι και πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην μάχη της ‘ουράς’.

Στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση της αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός δοκιμάστηκε στην Νίκαια και ήθελε να ξεκινήσει με το ‘δεξί’ τις υποχρεώσεις του, κάτι το οποίο και έκανε για παραπάνω από 80 λεπτά παιχνιδιού. Το ‘τριφύλλι’ βρήκε γκολ νωρίς με τον Μπερνάρ και στην συνέχεια είχε την κατοχή και τα ηνία του παιχνιδιού, ψάχνοντας το γκολ που θα ‘κλείδωνε’ την νίκη. Ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο τέρμα, έχασε ευκαιρίες με Παλάσιος, Ιωαννίδη και Σπόραρ και τελικώς στο φινάλε ο Ιωνικός τιμώρησε αυτό το ‘εύθραυστο’ 0-1 και βρήκε γκολ ισοφάρισης, υποχρεώνοντας τους ‘πράσινους’ στην δεύτερη βαθμολογική τους απώλεια. Πλέον ο Παναθηναϊκός είδε την ΑΕΚ να τον πλησιάζει ξανά στους 6 βαθμούς, ενώ ο Ιωνικός πήρε και εκείνος με την σειρά του -μετά από τους Λεβαδειακό και ΠΑΣ- έναν πόντο χρυσάφι για την παραμονή του.

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει την μάχη μεταξύ ΟΦΗ και Ατρόμητου, ενώ στο Αγρίνιο θα πέσει η αυλαία, με τον Παναιτωλικό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, με το ματς να είναι άκρως σημαντικό για τον ‘Δικέφαλο’, καθώς εάν πάρει την νίκη θα βρεθεί μόνος τρίτος και θα διατηρήσει την επαφή του με την κορυφή και θα μιλά και εκείνος μετά την ΑΕΚ, για κέρδος από την αγωνιστική!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ