Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μπαίνει φορτσάτη και το 2023 η ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ! (pics-video)

«Αντίο» στο ’22..
..με νίκη-πρόκριση επί του Κάτω Νευροκοπίου παρουσία 120 φιλάθλων στο «Γεώργιος Μακρής» είπε η Προσοτσάνη, με το τελικό 3:0 να της δίνει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση, εκεί όπου σε νοκ άουτ αναμέτρηση θα ανέβει στο Βώλακα μέσα στο 2023 για να αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα (σ.σ. 3:0 τον Ορφέα Χωριστής).


 

Οι γηπεδούχοι του Φώτη Χατζηκυριάκου έκαναν πράξη όσα τους ζήτησε ο 48άχρονος τεχνικός, με το γρήγορο γκολ του Κώστα Τσακμακίδη από την υπέροχη ασσίστ του συνονόματού του Κωνσταντινίδη στο 7’, να βάζει σε θέση οδηγού το απόλυτο φαβορί του ζευγαριού. Η νεανική ομάδα του Ακρίτα προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς ωστόσο να έχει τις λύσεις και την ποιότητα να φτάσει στα καρέ της Προσοτσάνης, με τον Αβραάμ σε 1-2 περιπτώσεις που χρειάστηκε να πράττει το αυτονόητο.

Γκολ σε καίριο σημείο αυτό του προβαδίσματος, εξίσου σημαντικό και το 2:0 από τον «καυτό» Θεόφιλο Γουνατίδη, που είδε το σκόρερ του 7ου λεπτού να «ντύνεται» δημιουργός και στο 42’ ο 33άχρονος επιθετικός στην 100ή του συμμετοχή με τον αετό στο στήθος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Με δοκάρι από πλευράς Προσοτσάνης ξεκίνησε το β’ ημίχρονο (σ.σ. 47’ Κωνσταντινίδης), ενώ μέσα σ’ ένα τρίλεπτο είχαμε τις ωραιότερες φάσεις μακριά από τις δύο εστίες με πρωταγωνιστές τους Θ. Σέγκο-Αβραάμ & Ρούσσο-Αλεξίου, με τους δύο γκολκίπερ ν’ αποσοβούν με υπερένταση τις σουτάρες από 35 μέτρα των μέσων του Ακρίτα στο 53’ και της Προσοτσάνη στο 55’.
Οι γηπεδούχοι σταδιακά ανέβασαν κι άλλο τις γραμμές τους πιέζοντας και για ένα 3ο γκολ θέλοντας να κλείσουν το ματς με πανηγυρικό τρόπο και το βρήκαν από μία στατική φάση και τον κάπτεν Ρούσσο να σερβίρει με φάουλ και τον Παυλίδη που είχε προωθηθεί να σημειώνει το «παρθενικό» του γκολ με τη φανέλα της Προσοτσάνης για το τελικό 3:0 στο 86’.

Αυτή ήταν και η 23η νίκη των υπέρ-πρωταθλητών μέσα στο 2022 σε 34 ματς σε 6 διαφορετικές διοργανώσεις: πρωτάθλημα 2021-2022 Α’ φάση, play-off ανάδειξης πρωταθλητή, μπαράζ ανόδου για Γ’ Εθνική, Super Cup, πρωτάθλημα Α’ ΕΠΣΔ 2022-2023 και κύπελλο!

Υπεύθυνος Φωτογραφιών: Πούλιος Θεώδορος

ΠΗΓΗ: STAR Β. Ελλάδος

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ Δράμας ~ «16»
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ~ 3μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γεώργιος Μακρής»


Διαιτητής: Αχθοφορίδης Νίκος
Α’ Βοηθός: Αντωνίου Παρασκευάς
Β’ Βοηθός: Τοπούζογλου Βασίλης

 

Λεπτό προς λεπτό:

6’. Ο Θ. Σέγκος μαζεύει την μπάλα εκτός περιοχής από τη σέντρα του Τριανταφυλλίδη, ωστόσο το σουτ που επιχειρεί πάει κατευθείαν στην αγκαλιά του Αβραάμ.

1:0 στο 7’. Έξοχη μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ακρίτα του Κωνσταντινίδη ο Τσακμακίδης μετά το πρώτο γκελ της μπάλας την πέρασε πάνω από τον Αλεξίου ανοίγοντας το σκορ.

22’. Φάουλ του Ρούσσου από τον κεντρικό άξονα με την άμυνα να διώχνει πάνω στον Κωνσταντινίδη, κλεισμένος όμως από πολλούς αντιπάλους σουτάρει χλιαρά στα χέρια του τερματοφύλακα.

24’. Ο Πετρίδης σημαδεύει με ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην κίνηση εντός περιοχής τον Τσακμακίδη που σουτάρει δίπλα στο αριστερό δοκάρι άουτ.

25’. Ατομική ενέργεια και σουτ του Γουνατίδη εύκολη υπόθεση για τον Αλεξίου.

40’. Αβίαστο λάθος του Αλεξίου που απομακρύνει χωρίς πίεση πάνω στο Γουνατίδη, ο τελευταίος προδίδεται και από τον αγωνιστικό χώρο σουτάροντας από το ύψος της περιοχής μακριά από τα δοκάρια.

2:0 στο 42’. Ο δαιμόνιος από δεξιά Τσαγκαλίδης σεντράρει στο β’ δοκάρι ο Τσακμακίδης σερβίρει κι ο Γουνατίδης σε κενή από τερματοφύλακα εστία με αριστερό πλασέ διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδα του λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

47’. Ο Κωνσταντινίδης προσπαθεί να συνδυαστεί με τον Τσακμακίδη, τους χαλάει προσωρινά τα σχέδια ο Τσενεκλίδης ωστόσο η μπάλα στρώνεται εκ νέου στον Κωνσταντινίδη που μέσα από την περιοχή σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και η μπάλα φεύγει άουτ.

49’. Ωραία σέντρα του Πετρίδη και σουτ του Τσαγκαλίδη από διαγώνια θέση η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

52’. Από αριστερά και πάλι η ανάπτυξη των γηπεδούχων με τον Τσακμακίδη να τροφοδοτεί το Ρούσσο που σουτάρει κι ο Αλεξίου χωρίς καλό οπτικό πεδίο αποκρούει δύσκολα.

53’. Από μέση απόσταση ο Θ. Σέγκος με προσποίηση στον Αντωνιάδη κερδίζει χώρο για να εξαπολύσει το σουτ με κατεύθυνση τον ουρανό των διχτύων της Προσοτσάνης, όμως ο εμπειρότατος Αβραάμ κάνει τα βήματα προς τα πίσω και με το ένα χέρι παραχωρεί το κόρνερ.

55’. Πάτημα του Κωνσταντινίδη και σουτ του Ρούσσο η μπάλα με δύναμη έχει πορεία προς το αριστερό «Γ» του Αλεξίου κι εδώ όμως ο τερματοφύλακας του Ακρίτα με το ένα χέρι εκτινάσσεται και διώχνει σε κόρνερ.

57’. Ο Κωνσταντινίδης εκτελεί από δεξιά κόρνερ, κίνηση στο 1ο δοκάρι και κεφαλιά του Γουνατίδη φεύγει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

59’. Ο Ζυρινίδης «σκάβει» μέσα στην περιοχή για το Σωτηρόπουλο που σουτάρει παράλληλα άουτ.

61’. Καλό σουτ φάουλ του Τριανταφυλλίδη από μέση απόσταση ο Αβραάμ ελέγχει κι αφήνει την μπάλα να βγει έξω, δίπλα στο δεξί του δοκάρι.

67’. Νέο κόρνερ του Κωνσταντινίδη, αυτή τη φορά ο προωθημένος Παυλίδης πιάνει την καρφωτή κεφαλιά κι ο Αλεξίου μπλοκάρει στη γωνία του.

68’. Πρωταγωνιστής στο «χτίσιμο» άλλης μιας επίθεση της Προσοτσάνης ο Κωνσταντινίδης που συνδυάζεται με το Ρούσσο κι ο τελευταίος από το ημικύκλιο επιχειρεί το πλασαριστό σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

3:0 στο 86’. Φάουλ δίπλα στη κάθετη γραμμή της περιοχής, ο Ρούσσος το εκτελεί, ο Αλεξίου δεν κάνει έξοδο κι ο Παυλίδης με το σώμα τη στέλνει στα δίχτυα για το 1ο του γκολ με τη φανέλα της Προσοτσάνης και τελευταίο σ’ ένα ονειρεμένο 2022.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Αντωνιάδης (68’ Παγώνης), Περσιανλής, Μελενικιώτης (87’ Μανλής), Παυλίδης, Πετρίδης (83’ Παναγιωτίδης), Τσαγκαλίδης, Ρούσσος, Κ. Τσακμακίδης (68’ Ματζιάρης), Γουνατίδης, Κωνσταντινίδης (83’ Καλαϊτζίδης)

ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ (Τάκης Στάμογλου): Αλεξίου, Κ. Σέγκος (89’ Κουρουτζίδης), Αμπατζίδης (72’ Σαρνταρίδης), Τσενεκλίδης, Τολμαΐδης, Ζυρινίδης, Θ. Σέγκος, Σωτηρόπουλος, Τριανταφυλλίδης (89’ Τσόρλης), Γαλόπουλος, Εξουζίδης (72’ Μεσελίδης)

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των «16»:

  • Φωτολίβος-Δοξάτο 0:5
  • Νέα Αμισός-Αδριανή 2:0
  • Αμπελόκηποι-Άγιος Αθανάσιος 4:1
  • Βώλακας-Χωριστή 3:0
  • Πετρούσα-Πανδραμαϊκός 0:2
  • Προσοτσάνη-Κάτω Νευροκόπι 3:0
  • Αρκαδικός-Καλαμώνας 2:8
  • Ξηροπόταμος-Καλαμπάκι 0:1

Με έντονο πράσινο χρώμα οι ομάδες που περνούν στα προημιτελικά και τα ζευγάρια που έχουν προκύψει:

  • Αμπελόκηποι-Νέα Αμισός
  • Βώλακας-Προσοτσάνη
  • Δοξάτο-Πανδραμαϊκός
  • Καλαμπάκι-Καλαμώνας
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ