Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πήρε την νίκη και έκλεισε με ‘τρίποντο’ το 2022

Ο Άρης έκαμψε την αντίσταση του Παναιτωλικού στο Κλεάνθης Βικελίδης και έφτασε στην επικράτηση με 1-0, κλείνοντας έτσι με νίκη το έτος, ενώ πλέον έπιασε τον Βόλο στην βαθμολογία και ‘πατάει γκάζι’ ενόψει δεύτερου γύρου! Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των Θεσσαλονικιών, καθώς ο Λουίς Πάλμα αποχώρησε τραυματίας με λυγμούς και φορείο και άπαντες στον Άρη είναι σε ‘αναμμένα κάρβουνα’.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Άλαν Πάρντιου παρέταξε την ομάδα του με ένα πολύ επιθετικό σχήμα, καθώς επέλεξε να αγωνιστεί με ένα σχηματισμό 4-3-3 και τους Ματέο και Μάνου Γκαρσία στον άξονα, ενώ επιθετικά την τριάδα αποτελούσαν οι Μαντσίνι, Πάλμα και Γκρέι. Έπειτα από ένα ήσυχο πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο οι δύο ομάδες σημείωσαν από μία τελική, αλλά όχι και κάτι αξιόλογο, οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγάλη τους ευκαιρία στο 12′, όταν ο Γκαρσία με ‘σκαστό’ πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 21′ οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τέρμα με τον Γκρέι, ο οποίος έπειτα από πολύ ωραία κάθετη του Μαντσίνι βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη, τον οποίο και πλάσαρε εύστοχα, αλλά όπως έδειξαν και οι γραμμές, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ χιλιοστών. Ο Άρης συνέχισε να είναι ψηλά, ανέβαζε συνεχώς τα μπακ του και πίεζε πολύ τους Αγρινιώτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν καθόλου να κρατήσουν μπάλα και στο 31′ βρήκαν εκ νέου δίχτυα με τον Αντρέ Γκρέι, ωστόσο ο Τζαμαϊκανός υποδέχθηκε ξανά σε θέση οφ-σάιντ. Οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ έως το φινάλε του πρώτου μέρους και στις καθυστερήσεις είχαν μία ακόμη καλή ευκαιρία, με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πάλμα να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Γιάννη Ανέστη. Με τους Αγρινιώτες να κρατάνε το 0-0 έως το τέλος του πρώτου μέρους και να προσπαθούν να κρατήσουν πιο πολύ την μπάλα στα πόδια τους, από την στιγμή που πέρασε ο Κολοβός στον άξονα και ο Ντίας στην άκρη.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι ‘κίτρινοι’ σκόραραν νωρίς και απέβαλαν το άγχος άγχος από πάνω τους, έχοντας την ευκαιρία να παίξουν ακόμη πιο ελεύθερα στην συνέχεια. Στο 52′, σε μία φάση που δεν έδειχνε πως θα κινδυνέψει ο Παναιτωλικός, ο Μαντσίνι έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Γκρέι εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια άνοιξε επιτέλους το σκορ με κεφαλιά -από αρκετά δύσκολη γωνία- με το τέρμα αυτή την φορά να μέτρα κανονικότατα και τον Τζαμαϊκανό να χρίζεται σκόρερ για τρίτη φορά, από αντίστοιχες ασίστ του Μαντσίνι! Οι φιλοξενούμενοι μετά από το γκολ που δέχθηκαν προσπάθησαν να παίξουν και να δημιουργήσουν και εκείνοι ευκαιρίες, ξεκινώντας να πατάνε με αξιώσεις στα καρέ του Άρη. Έτσι φτάσαμε στο 65′, με τον Παναιτωλικό να έχει μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όταν έπειτα από σουτ του Μλάντεν στο δεύτερο δοκάρι, ο Φαμπιάνο έβαλε την κόντρα, με την παρέμβαση του να είναι άκρως κομβική, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Άρης βγήκε στο ‘τρανζίσιον’ και ο Γκρέι έπειτα από πάσα του Πάλμα πλάσαρε τον Ανέστη, με τον Φλόρες να προλαβαίνει και να διώχνει την μπάλα επάνω στην γραμμή! Όσο περνούσε η ώρα ο Γιάννης Αναστασίου ‘ανακάτευε την τράπουλα’, γύρισε το σχηματισμό του σε 4-4-2 περνώντας τον Ξενιτίδη στον άξονα και τον Ζοάο Πέδρο στην κορυφή μαζί με τον Καρέλη, ωστόσο τα άσκοπα γεμίσματα που επιχειρούσαν οι παίκτες του δεν βοηθούσαν την ομάδα, με τον Άρη να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 78′ να τελειώσει το ματς, όταν ο Μάνου Γκαρσία πλάσαρε από το μισό μέτρο έπειτα από παράλληλη του Γκρέι, αλλά ο Λιάβας έβαλε σωτηρία την προβολή. Το ματς συνέχισε να είναι ροντέο και η μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο 1-1 στο 81′, αλλά ο Ζοάο Πέδρο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κόντρα στην σέντρα του Χουχούμη, με τον Άρη ένα λεπτό αργότερα να έχει ευκαιρία και πάλι για το 2-0, αλλά ο Γκρέι από το ύψος του πέναλτι ήταν άστοχος -έπειτα από πολύ όμορφη ανάπτυξη- με τις τελικές σε εκείνο το σημείο να είσαι 20-3! Ο Παναιτωλικός έως το φινάλε έμεινε ψηλά και πίεσε προκειμένου να βρει κάτι, ωστόσο δεν το κατάφερε, με τον Άρη να κρατά μπάλα και να διαχειρίζεται το ματς, κλείνοντας έτσι με νίκη το 2022, πιάνοντας παράλληλα στην βαθμολογία τον Βόλο, με 25 βαθμούς!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Μάνου Γκαρσία, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι (72′ Νταμπό), Πάλμα (89′ Εμπακατά λ.τρ.), Γκρέι.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Φλόρες, Μάρτενσον (69′ Σενγκέλια), Ντίας, Νταγκό (75′ Ξενιτίδης), Κολοβός (75′ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ