Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Premier League – 17η αγωνιστική: Επιστροφή στην κανονικότητα (videos)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έχει περάσει πια στο παρελθόν και η πρώτη αφορμή για να το καταλάβουμε αυτό ήταν η δυναμική επιστροφή της Premier League με την Boxing Day.

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου επέστρεψε και έδειξε έτοιμο από τα πρώτα λεπτά της επιστροφής του να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας.

Μπέντφορντ – Τότεναμ 2-2

Ο εναρκτήριος αγώνας της επιστροφής της δράσης στην κανονική της ροή ήταν αυτός της Μπρέντφορντ με την Τότεναμ στο Community και ήταν ότι πιο Premier League μπορούσαμε να ζητήσουμε για αρχή. Αφού αν και οι “σφήκες” του Λονδίνου τσίμπησαν δις τους “πετεινούς” του Αντόνιο Κόντε, εκείνοι ανταπεξήλθαν και έφυγαν για τη βάση τους με το βαθμό της ισοπαλίας χάρη στο ιστορικό 10ο γκολ του Χάρι Κέιν σε Boxing Day αλλά και σε ενα από τα όχι και τόσο σπάνια σε συχνότητα τέρματα του Πιέρ Εμίλ Χόιμπιεργκ.

Γκολ

Μπρέντφορντ: Γιάνελντ 15′, Άιβαν Τόνεϊ 54′

Τότεναμ: Κέιν 64′, Χόιμπιεργκ 72′

Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ 0-3

Η συνέχεια δόθηκε στο Selhurst Park όπου η Κρίσταλ Πάλας αντιμετώπισε την Φούλαμ χωρίς βέβαια να καταφέρει αυτή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε κανένα σημείο του αγώνα. Αφού η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ισοπέδωσε αυτή του Πατρίκ Βιεϊρά στηριζόμενη σε δύο από τους βασικούς της πρωταγωνίστριας αλλά και σε έναν απρόσμενο ήρωα όπως ο Αμερικανός κεντρικός αμυντικός Τιμ Ριμ.

Γκολ 

Κρίσταλ Πάλας: 

Φούλαμ: Κόρδοβα Ρίντ 31′, Τιμ Ριμ 71′, Αλεξάντερ Μίτροβιτς 80′

Έβερτον – Γουλβς 1-2 

Λάμπαρντ – Λοπετέγκι σημειώσατε 2. Ο Ισπανός τεχνικός απέδρασε από το Gudison Park στην πρώτη του παρουσία σε αγώνα Premier League δίνοντας παράλληλα ελπίδες στους “λύκους” για αναγέννηση και διάσωση της σεζόν.

Γκολ

Έβερτον: Γέρι Μίνα 7′

Γουλβς: Ντανιέλ Ποντένσε 22′, Αΐτ Νουρί 90+5′

Λέστερ – Νιούκαστλ 0-3

Γκοοοολ και Αλμιρόοοοον φωνάζουν ακόμα οι φίλοι της Νιούκαστλ που βλέπουν την ομάδα τους να χρησιμοποιεί τον πακτωλό χρημάτων που πια διαθέτει κάνοντας στοχευμένες κινήσεις που την έχουν εκτοξεύσει τόσο στο βαθμολογικό πίνακα όσο και σε ότι έχει να κάνει με το status της. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει διαδραματίσει και η στήριξη του συνόλου του Έντι Χάου στις παλιοσειρές του και ειδικά στον Μιγκέλ Αλμιρόν που φέτος κάνει σεζόν καριέρας όντας ο απόλυτος ηγέτης για τις “καρακάξες” που στο δρόμο για το Champions League “πάτησαν” τη Λέστερ.

Γκολ

Λέστερ: 

Νιούκαστλ: Κρις Γουντ 3′ (πεν.), Μιγκέλ Αλμιρόν 7′, Ζοέλινγκτον 32′

Σαουθάμπτον – Μπράιτον 1-3

Στο St. Mary’s είδαμε ακόμα μια ομάδα από αυτές που παλεύουν για τη σωτηρία τους να παρατάσσεται απέναντι σε μια από αυτές που μας έχουν καταπλήξει τη φετινή σεζόν. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η μάχη ήταν άνιση. Η Σαουθάμπτον δεν θα μπορούσε να περιμένει και πολλά, σύμφωνα και με όσα είχαμε δει πριν τη διακοπή, αντικρίζοντας την Μπράιτον του Ντε Τσέρμπι. Έτσι και έγινε. Οι γλάροι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον βάφοντας στα χρώματα τους τις περισσότερες σημαντικές στιγμές της αναμέτρησης. Αντίθετα, οι “άγιοι” δεν έχουν κάτι αξιόλογο να θυμούνται από την αναμέτρηση.

Γκολ

Σαουθάμπτον: Τζέιμς Γουόρντ – Πράους 73′

Μπράιτον: Άνταμ Λαλάνα 14′, Ρομέν Περούνντ 35′ (αυτογκόλ), Σόλι Μάρτς 56′

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-3 

Πάμε τώρα και στο ματς που συνδέθηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο με το πρόσφατο Μουντιάλ. Διότι από τη μια οι “χωριάτες” αγωνιστηκαν χωρίς τον Εμιλιάνο Μαρτίνεζ που αναμένεται να επιστρέψει από μέρα σε μέρα. Ενώ οι “κόκκινοι” περίμεναν την ανακοίνωση του Κόντι Γκάκπο που εν τέλει παρουσιάστηκε πριν από λίγες ώρες. Ας επικεντρωθούμε όμως τώρα σε όσα έγιναν Villa Park. Εκεί όπου οι παίκτες του Ουνάι Έμερι έδειξαν κατά διαστήματα και ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο πως κάτι αξιόμαχο φτιάχνεται στο Μπέρμιγχαμ. Βέβαια παρά την καλή εικόνα το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό για τους “villagers”, διότι στην αντίπερα όχθη η Λίβερπουλ Λίβερπουλ έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης έστω και για ένα ημίχρονο και αυτόματα μετετράπη σε ασυναγώνιστο αντίπαλο.

Γκολ

Άστον Βίλα: Όλι Γουάτκινς 59′

Λίβερπουλ: Σαλάχ 5′, Φαν Ντάικ 35′, Μπαϊτσέτιτς 81′

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 3-1

Τελευταία και καλύτερη για το πρώτο σκέλος της Boxing Day έμεινε η Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρτέτα αν και μπήκε καλά στον αγώνα με τα “σφυριά”, βρέθηκε πίσω στο σκορ λόγω του πέναλτι του Σαλιμπά στον Μπόουεν που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπενραχμά. Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες προηγούμενη στο σκορ και την Άρσεναλ να μένει για δεύτερη φορά φέτος πίσω στο σκορ στο πρώτο 45λεπτο. Παρά ταύτα όμως οι “κανονιέρηδες” δεν σίγησαν για πολύ αφού στα πρώτα οκτώ λεπτά του δευτέρου μέρους ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους, ολοκληρώνοντας την με λίγη τύχη και πολύ καλό ποδόσφαιρο δεκαέξι λεπτά αργότερα.

Γκολ

Άρσεναλ: Μπουκάγιο Σακά 53′, Γκαμπριέλ Μαρτινέλι 58′, Έντι Ενκέτια 69′

Γουέστ Χαμ: Σαΐντ Μπενραχμά 27′

Τσέλσι – Μπόρνμουθ 2-0

Οι “μπλε” του Λονδίνου επέστρεψαν στη δραση με ένα εύκολο και αναίμακτο απόγευμα απέναντι στη Μπόρνμουθ. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ένα γκολ του πιο φορμαρισμένου Γερμανού ποδοσφαιριστή που ακούει στο όνομα Κάι Χάβερτς και ένα τέρμα από τον Μέισον Μάουντ, ο οποίος στην Τσέλσι διαδραματίζει άριστα τον καθοριστικό ρόλο που του έχει απονεμηθεί.

Γκολ

Τσέλσι: ΚάιΧάβερτς 16′, Μέισον Μάουντ 24′

Μπόρνμουθ: –

Μαν. Γιουνάιτεντ – Ν. Φόρεστ 3-0

Πρόκειται για τον δεύτερο αγώνα της δεύτερης ημέρας της Boxing Day και συνάμα για άλλη μια περίπτωση όπου η αναμέτρηση έλαβε νωρίς νωρίς διεκπεραιωτικό χαρακτήρα. Πρώτα ο Μάρκους Ράσφορντ στη “δύση” του πρώτου 20λεπτου κι έπειτα ο Άντονι Μαρσιάλ στην “αυγή” του δευτέρου απλοποίησαν την κατάσταση για τους “κόκκινους διαβόλους” που έκλεισαν το σκορ με το γκολ του Φρεντ μετά το κλέψιμο ψηλά και την πολύ ωραία πάσα από τον Κασεμίρο που πρόσφερε στον συμπαίκτη του “έτοιμο” γκολ.

Γκολ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ράσφορντ 19′, Μαρσιάλ 23′, Φρεντ 87′

Νότιγχαμ Φόρεστ: –

Λιντς – Μαν. Σίτι 1-3

Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτέλεσε την τελευταία πράξη της Boxing Day και κύλησε απολύτως αναμενόμενα σχετικά με το αποτέλεσμα. Οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρντιόλα ταξίδεψαν μέχρι και το Elland Road με μονο σκοπό να πάρουν ακόμα ένα τρίποντο ώστε να παραμείνουν πάρα πολύ κοντά στην πρωτοπόρο Άρσεναλ. Ο σκοπός επετεύχθη και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες περιπέτειες. Ο Ρόδρι δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα εκανε το 1-0. Για να έρθει ο Χάαλαντ και σε δέκα τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο να οριστικοποιήσει με δύο δικά του γκολ τον νικητή. Το γκολ της τιμής πέτυχε για τα παγώνια ο Πασκάλ Στρούγικ.

Γκολ

Λιντς: Πασκάλ Στρούικ 73′

Μάντσεστερ Σίτι: Ρόδρι 45+1, Χάαλαντ 51′,64′

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ