Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ιστορική πρόκριση στους “8” για τον Απόλλων Παραλιμνίου

Ιστορική πρόκριση για τον Απόλλων Παραλιμνίου που επικράτησε στη παράταση με 1-2 του Αγίου Νικολάου στη Κρήτη και έγινε η πρώτη ομάδα Γ’ Εθνικής που φτάνει μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για του Σερραίους ο Γεωργιάδης που πέτυχε και τα δύο γκολ του Απόλλωνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Απόλλων Παραλιμνίου να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό μετά από υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Γεωργιάδη. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση κάτι που κατάφεραν στο 30ο λεπτό. Οι παίκτες του Γιώργου Κούτση αναπτύχθηκαν πολύ όμορφα, ο Μελισσόπουλος έστρωσε τη μπάλα στο Μηνά και αυτός με ωραίο τελείωμα μέσα από τη περιοχή νίκησε το Κουτζαβασίλη φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν πιο διστακτικές χωρίς καμία διάθεση ρίσκου με τους φιλοξενούμενος να έχουν τη κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να δημιουργούν κάποια μεγάλη φάση. Πάντως, στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άγιος Νικόλαος πήγε να κλέψει τη νίκη- πρόκριση αλλά το σουτ Μηνά του πέρασε λίγο άουτ. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι άλλο και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στη παράταση.

Η διαδικασία της παράτασης ξεκίνησε όπως τελείωσε το δεύτερο ημίχρονο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έπαιρνε κάποιο ρίσκο με τη κούραση να γίνεται επίσης ένας ανασταλτικός παράγοντας στη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Ώσπου, στο 109 και πάλι ο Γεωργιάδης με πολύ ωραία προσωπική ενέργεια έγραψε το 1-2 και σφράγισε τη πρόκριση για τους φιλοξενουμένους. Στη συνέχεια οι παίκτες του Αγίου Νικολάου προσπάθησαν να απαντήσουν χωρίς αποτέλεσμα με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τον Απόλλων Παραλιμνίου να παίρνει μία ιστορική πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου.

Οι Συνθέσεις:

Άγιος Νικόλαος: Γιαγκόζης, Γωνιωτάκης, Κίτος, Τσανάι, Ζέλιος, Φουκαράκης, Χίζι, Μελισσόπουλος, Μηνάς (105′ Μαρκάκης), Νοκάι, Σέχου.

Απόλλων Παραλιμνίου: Φ. Κουτζαβασίλης, Γ. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Ελέζι (118′ Γάκης), Καρυοφύλλης, Κιουτσεκτσίδης, Τζαμπέγια, Τζελίδης, Γεωργιάδης, Κοσμάς.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ