Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντουάν Λεμαρί στον Αθλητικό Κόσμο: «Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, υπήρχε μεγάλη πίεση στους παίκτες»

Ο Γάλλος εξτρέμ που απέκτησε πρόσφατα ο Πανηλειακός, αποχώρησε από την ομάδα, αφού όπως ανέφερε ο ίδιος σε δημοσίευση του, δεν ήταν ευχαριστημένος με τις συνθήκες τις οποίες συνάντησε, με τον Αθλητικό Κόσμο να επικοινωνεί μαζί του.

Ο Λεμαρί σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μίλησε για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον Πύργο, για το ότι δε πήρε ποτέ τα χρήματα που είχε συμφωνήσει και ότι δέχτηκε σωματική επίθεση από τον πρόεδρο της ομάδας.

Ο Αθλητικός Κόσμος επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

• Αντουάν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη. Αρχικά, θα θέλαμε να μάθουμε ποιες ήταν οι συνθήκες γύρω από την μεταγραφή σου στην Ελλάδα;

– Περίπου πριν από 3 εβδομάδες, έλαβα ένα μήνυμα στο WhatsApp από τον μάνατζερ που ανέφερα στην ανάρτηση (FokomSportsManagement). Ο ίδιος μου είπε ότι είχε προσφορά για εμένα στην τρίτη κατηγορία της Ελλάδας και τότε άκουσα για αυτήν πρώτη φορά.

• Ο Πανηλειακός βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία. Τι γνώριζες για την ομάδα και πως ένιωσες που θα την βοηθούσες στην προσπάθεια της;

– Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τίποτα για την ομάδα, αλλά φυσικά τους αναζήτησα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Παρατήρησα ότι έπαιζαν στην κορυφαία κατηγορία πριν από μερικά χρόνια, πως κατείχαν πολύ ωραίο γήπεδο, μεγάλη ιστορία και μου φάνηκε πολύ καλό εγχείρημα.

• Στην δημοσίευση που έκανες στο Instagram, υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες για την καθημερινότητα που ζούσες στον σύλλογο. Πόσο σε επηρέαζε στην ψυχολογία αλλά και στην ίδια την αγωνιστική σου κατάσταση;

– Την πρώτη μέρα που έφτασα ήταν 22:00 το βράδυ οπότε πήγα για ύπνο. Την επόμενη μέρα, ήταν η πρώτη κανονική μέρα με την πρώτη προπόνηση. Αν και δεν μου άρεσε το διαμέρισμα μου, προσπάθησα να παραμείνω θετικός και πήγα στην προπόνηση. Ήμουν ενθουσιασμένος, είχα πολύ καλή απόδοση. Επομένως, η αρχή ήταν άκρως ικανοποιητική, σκεφτόμουν μόνο το ποδόσφαιρο και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό. Μετά ξεκίνησα να συνειδητοποιώ τι συνέβαινε. Είχε μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία μου σε σημείο να μην μπορώ να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι γιατί το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το γεγονός ότι δεν θα πληρωθώ ποτέ. Όλοι οι παίκτες είχαν θέματα. Εν τέλει, δεν ήταν τόσο καλή ευκαιρία όσο φαινόταν.

• Ποια ήταν η αντίδραση των συμπαικτών σου όταν ανακάλυψαν το γεγονός; Το γνώριζαν; Και εάν ναι πως αντιδρούσαν;

– Για να είμαι ειλικρινής, είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση. Φυσικά δεν έχουμε όλοι το ίδιο συμβόλαιο αλλά οι περισσότεροι από μας, τουλάχιστον με αυτούς που έχω μιλήσει, δεν έπαιρναν τον μισθό που δικαιούνταν. Όσοι δεν έμεναν στον Πύργο κατοικούσαν στα διαμερίσματα του συλλόγου, τα οποία ήταν απαίσια, ακόμα χειρότερα από το δικό μου σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν έλαβα κανένα μήνυμα από την διοίκηση, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και μπλόκαρα όλους τους ιθύνοντες.

• Υπάρχει κάποιο ”μυστικό” ή κάποια ιστορία που θα μπορούσες να μοιραστείς και δεν το είχες κάνει μέχρι τώρα;

– Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Ωστόσο, δεν έδωσα όλες τις πληροφορίες στην ανάρτηση μου, γιατί θα ήταν πάρα πολλές και το κείμενο θα ήταν μεγάλο, αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να τα αναφέρω. Επίσης, οι παίκτες μου έδιναν πληροφορίες, συζητούσαμε, είναι λογικό να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Μετά, κάποια μέλη της ομάδας δέχτηκαν πίεση από τον πρόεδρο, με φράσεις όπως “Γιατί πήγες να μιλήσεις σε εκείνον;” ή “Τι του είπατε;”, “Γιατί του είπατε ότι δεν πληρώνεστε;”. Υπήρχε μεγάλη πίεση προς τους παίκτες, αν και δεν μίλησα για αυτό στην ανάρτηση μου αλλά νομίζω είναι σημαντικό να το τονίσω.

• Στην ανάρτηση σου έχεις «ταγκάρει» τον γνωστό δημοσιογράφο Ρομέν Μολίνα. Ποιος ήταν ο λόγος;

– Συμπλήρωσα το όνομα του Ρομάν Μολίνα, γιατί έχει μιλήσει για πολλά σκάνδαλα στον ποδοσφαιρικό χώρο και είναι γνωστός για αυτό. Πιστεύω πως ίσως αν το μοιραζόταν και εκείνος, θα βοηθούσε περισσότερους παίκτες να είναι πιο προσεκτικοί.

• Ποια είναι τα μελλοντικά-ποδοσφαιρικά σχέδια σου;

– Σίγουρα δεν θα παίξω στην Ελλάδα. Αρχικά, επειδή δεν υπογράφηκαν τα χαρτιά μου για να μπορώ να παίξω εδώ. Για να είμαι ειλικρινής, μου είναι δύσκολο να σκεφτώ το ποδόσφαιρο με όλα αυτά που έγιναν και γίνονται από τότε που ανήρτησα την δημοσίευση. Είχα πάρα πολλές αντιδράσεις, συμβαίνουν τόσα πράγματα οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ για αυτό. Θα χρειαστώ χρόνο για να ξεκουραστώ και ύστερα να σκεφτώ το μέλλον μου ποδοσφαιρικά.

 

• Τέλος, ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να δώσεις στους φιλάθλους του Πανηλειακού, οι οποίοι παρακολουθούν τα γεγονότα με αγωνία;

– Από τους υποστηρικτές τους Πανηλειακού, θα ήθελα να πω ότι δέχτηκα πάρα πολλά μηνύματα. Τόσο από τους πολίτες του Πύργου, όσο και από πρώην παίκτες αλλά και τους ίδιους τους φιλάθλους που μου εξέφραζαν την μεγάλη τους λύπη για αυτό που μου συνέβη και πως αυτό το γεγονός δεν αντιπροσωπεύει την ιστορία του. Νιώθουν πάρα πολύ άσχημα που υπάρχουν άτομα στην ιεραρχία της ομάδας που την “καταστρέφουν”. Ήταν πολύ όμορφο που δεν κάλυψαν το γεγονός και μου συμπαραστάθηκαν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ