Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απόδραση τίτλου με ανατροπή στη Νίκαια!

Με μια σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ πέρασε από τη Νίκαια, μείωσε την διαφορά από τον Παναθηναϊκό στον έναν βαθμό και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι μεταξύ των “πράσινων” και του ΠΑΟΚ.

Η απουσία του Γκαρσία φαίνεται πως ήταν κομβικής σημασίας για την ΑΕΚ στην Νίκαια, όμως η ομάδα του Αλμέιδα χρειάστηκε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο και τα γκολ των Βίντα και Τσούμπερ για να φύγει με το “διπλό” από την έδρα του Ιωνικού και να συνεχίσει δυναμικά στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού.

Κυριάρχησε ο Ιωνικός, προβλημάτισε η Ένωση

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να επιτίθεται κυρίως από τα δεξιά, δηλαδή την πλευρά των Άμραμπατ-Ρότα, χωρίς όμως να δημιουργήσει μεγάλο κίνδυνο στην εστία του Χουτεσιώτη. Από την άλλη, αφού οι γηπεδούχοι στάθηκαν καλά αμυντικά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα με τους ταχύτατους Γούλερι και Σεμπά.

Στο 18′ οι Φαντιγκά, Σεμπά και Γούλερι συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να σκοράρει, αλλά το γκολ να ακυρώνεται για offside του Σεμπά. Στο 23′ μετά από διαμαρτυρία των γηπεδούχων για χέρι του Ρότα εντός περιοχής, το παιχνίδι συνεχίστηκε και ο Κάνιας με ένα μακρινό δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά και έπειτα από στατική φάση, η μπάλα έφτασε στον Σεμπά και εκείνος την έστειλε άουτ.

Μια από τις ελάχιστες φορές που η ΑΕΚ βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Ιωνικού, ο Χατζισαφί βρήκε τον Αραούχο στο 36′ και εκείνος με ένα κοντρόλ και ένα σουτ αστόχησε. Άστοχος όμως δεν ήταν ο Σεμπά δύο λεπτά αργότερα. Μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Φαντιγκά, η μπάλα έφτασε στον Σεμπά, εκείνος πέρασε τον Μουκουντί και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0 στο 38′.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μετά το γκολ που δέχτηκε ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε με στατικές φάσεις για να φτάσει στην ισοφάριση πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ ζήτησε και πέναλτι στο χέρι του Σάκιτς εντός περιοχής. Το πέναλτι που ήθελαν οι παίκτες της Ένωσης δεν δόθηκε μετά από έλεγχο του VAR, οι στατικές φάσεις δεν ήταν αποτελεσματικές και το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 1-0.

Ολική ανατροπή με Βίντα και “χρυσή” αλλαγή τον Τσούμπερ!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με εξίσου κάλο ρυθμό όπως και το πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ προσπάθησε από την αρχή να απειλήσει και να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Χουτεσιώτη, ενώ ο Ιωνικός συνέχισε να προβληματίζει την Ένωση με τις εξαιρετικές του αντεπιθέσεις μέσα από την ταχύτητα του Φαντιγκά κυρίως, αλλά και των Σεμπά-Γούλερι.

Ο Χουτεσιώτης έκανε τα πάντα για να διατηρήσει το σκορ, τόσο στο μακρινό σουτ του Χατζισαφί, όσο και στις προσπάθειες του Φαν Βέερτ όπου ο τερματοφύλακας του Ιωνικού έδιωξε τον κίνδυνο με μια διπλή επέμβαση και την βοήθεια του δοκαριού. Ταυτόχρονα ο Δημήτρης Σπανός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή μετά τον τραυματισμό του Σόουζα, ενώ ο Αλμέιδα έβαλε στον αγωνιστικό τους Φερνάντες και Γκατσίνοβιτς για να αποκτήσει φρεσκάδα η ομάδα του.

Η πίεση των “κιτρινόμαυρων” έγινε ακόμη πιο ασφυκτική μετά το 70′. Ο Τσούμπερ λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς και εκείνος αστόχησε αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή στο 75′. Στην συνέχεια του ματς και μετά από εξαιρετική εκδήλωση αντεπίθεσης του Ιωνικού, ο Αθανασιάδης είχε απάντηση με διπλή επέμβαση στους Ρουμπουλάκου και Γούλερι.

Το γκολ για την ΑΕΚ εν τέλει ήρθε και μάλιστα από αμυντικό! Καταπληκτική εκτέλεση κόρνερ του Φερνάντες στο 82′, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1 για την ομάδα του. Η Ένωση δεν έμεινε όμως εκεί. Με το συνεχόμενο πρέσινγκ που άσκησε στην άμυνα του Ιωνικού, ο Τσούμπερ πάτησε περιοχή έκανε το 1-2 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και έγινε η χρυσή αλλαγή στην μεγάλη ανατροπή της ΑΕΚ στη Νεάπολη!

Οι συνθέσεις

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (50′ Αντούνες), Ρομαό, Μύγας, Βαλεριάνος, Σάκιτς, Κάνιας, Φαντιγκά (75′ Ρουμπουλάκου), Σεμπά, Γούλερι (88′ Μάντζης)

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι (62′ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα (74′ Μάνταλος), Άμραμπατ (74′ Τσούμπερ), Αραούχο, Φαν Βέερτ (62′ Φερνάντες)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ