Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άνετη και ωραία στον ημιτελικό

Το κιτρινόμαυρο πάρτυ συνεχίστηκε και στις Σέρρες και η ΑΕΚ επικρατώντας και στο δεύτερο ματς του Πανσεραϊκού, αυτή την φορά με 1-3, πήρε εύκολα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε εκ νέου σε πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα, ωστόσο η ΑΕΚ είχε τρομερή νοοτροπία και υπέροχη εικόνα και διάρκεια σε όλο το παιχνίδι της, με αποκορύφωμα το πρώτο 45λεπτο!

Σε ένα πολύ όμορφο όμορφο πρώτο μέρος με πολύ ωραίο και γρήγορο ρυθμό, οι δύο ομάδες έδειχναν την διάθεση τους για να παίξουν μπάλα και να χαρούν το ποδόσφαιρο, εξού και ο γρήγορος ρυθμός και οι πολλές φάσεις, με κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο την ΑΕΚ, η οποία ανταμείφθηκε από την εικόνα της και πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για την Ένωση στο 8′ και ήταν ένα καλό και πονηρό σουτ του Φερνάντες που έβγαλε με δυσκολία ο Κατσίκας, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε με κεφαλιά από κοντά να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 13′ έπειτα από ωραία συνεργασία και τελική του Γκατσίνοβιτς η μπάλα έφυγε άουτ και τελικά στο 20′ η Ένωση έπαιξε για άλλη μία φορά συνδυαστικά, έκρυψε την μπάλα και έφτασε στο γκολ. Σε εκείνο το σημείο ο Μάνταλος πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, εκείνος στον Τσούμπερ και ο Ελβετός γύρισε την μπάλα βρίσκοντας και πάλι τον Πέτρο Μάνταλο, με τον Έλληνα διεθνή να σκοράρει και να δείχνει για άλλη φορά τόσο αυτός όσο και ο Τσούμπερ πόσο ανεβασμένοι είναι το τελευταίο διάστημα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ απείλησε με Γκατσίνοβιτς (δις) και Φαν Βέερτ, με τις τελικές των δύο παιχτών ωστόσο να φεύγουν άουτ και έτσι η ΑΕΚ πήγε με αυτό το 0-1 στα αποδυτήρια, εν μέσω αποθέωσης από το κοινό της.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν με την ίδια διάθεση και τον ίδιο ρυθμό και ο Πανσερραϊκός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα τέσσερα λεπτά μετά την σέντρα. Ο Σαΐντ σε εκείνο το σημείο σέντραρε και ο Κατσαντώνης στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε, ωστόσο η ΑΕΚ αντέδρασε σωστά και γρήγορα και ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα! Ο Φερνάντες πάσαρε στον Σιντιμπέ, ο Γάλλος μπακ (που ήταν εξαιρετικός) σέντραρε και ο Μάνταλος με δυνατή κεφαλιά έβαλε και πάλι μπροστά τους κιτρινόμαυρους με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στην συνέχεια ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τους νεαρούς Κοσίδη και Μαχαίρα, ξεκουράζοντας τους παίχτες του και δίνοντας χρόνο σε όλους, με τον νεαρό Έλληνα φορ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 71′ για να χριστεί σκόρερ, όταν η κεφαλιά του έπειτα από σέντρα του Σιντιμπέ σταμάτησε στον Κατσίκα. Στο 80′ ο Μαχαίρας με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της νίκης της ΑΕΚ, η οποία πήρε με ευκολία την πρόκριση στα ημιτελικά και περιμένει πλέον έναν εκ των Άρη ή Ολυμπιακό!

Υ. Γ Ο Φερνάντες αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο ωστόσο δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος κατά την διάρκεια της αλλαγής του άκουσε ρυθμικά το όνομα του από την κερκίδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Λυμπεράκης, Παντεκίδης, Γιανναράς (61′ Θυμιάνης), Ζέρης, Κολομπίνο (73′ Στίνα), Στάικος, Μούργος (73′ Μασκανάκης), Κατσαντώνης, Σοφιανός (81′ Σιόντης), Σαΐντ (61′ Κανίς).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Ραντόνια, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Γαλανόπουλος (67′ Φράνσον), Φερνάντες (62′ Μαχαίρας), Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς (67′ Αραούχο), Μάνταλος, Φαν Βέερτ (67′ Κοσίδης).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ