Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μπράιτον-Λίβερπουλ: Ακόμα μία ήττα στο “κόκκινο” σακούλι!

Μπράιτον-Λίβερπουλ 2-1

Η άσχημη πορεία των “Reds” συνεχίζεται και στο κύπελλο Αγγλίας, με την Μπράιτον να έχει γίνει ο κακός τους δαίμονας την φετινή σεζόν. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απεδείχθη, για ακόμα μία φορά, κατώτερη των περιστάσεων, μένοντας εκτός διοργάνωσης μετά την ήττα της από τους “Γλάρους” με 2-1.

Κατά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η “ζυγαριά” φάνηκε να γέρνει προς την πλευρά των γηπεδούχων, με την Μπράιτον να έχει τον έλεγχο και τις ευκαιρίες του παιχνιδιού. Στο 30′ η Λίβερπουλ, κόντρα στην ροή του αγώνα, μπήκε μπροστά στο σκορ, με τον Έλιοτ να δέχεται την μπάλα από τον Σαλάχ, σε μία κόντρα επίθεση, και το πλασέ του νεαρού Άγγλου να καταλήγει στα δίχτυα του Στιλ, κάνοντας το 0-1. Η Μπράιτον αντέδρασε άμεσα και βρήκε το γκόλ της ισοφάρισης στο 39′, με τον δεξιό στόπερ της. Ο Αλεξάντερ Άρνολντ μετά από μία κακή απομάκρυνση της μπάλας σε κόρνερ των “Γλάρων”, έδωσε την ευκαιρία στον Λάμπτεϊ να σουτάρει από θέση εκτός περιοχής και μετά από κόντρα στο πόδι του Λιούις Ντάνκ, η μπάλα άλλαξε πορεία και βρέθηκε στο βάθος της εστίας του Άλισον, για το 1-1. Το δεύτερο ημίχρονο όπως όλα έδειχναν δεν θα άλλαζε κάτι στην αναμέτρηση, όμως ο Μιτόμα είχε διαφορετική άποψη. Στην εκπνοή του αγώνα, σε ένα κερδισμένο φάουλ υπέρ της Μπράιτον, ο Γκρος έφερε την μπάλα στην περιοχή όπου ο Μιτόμα, μετά από σέντρα του Εστουπινιάν, άδειασε αριστοτεχνικά τον Γκόμεζ και εκτέλεσε τον Άλισον για το τελικό 2-1, στέλνοντας την ομάδα του στον 5ο γύρο του FA Cup.

Ενδεκάδες

Μπράιτον: (Ντε Ζέρμπι) Στιλ, Ντανκ, Γουέμπστερ (Φέλτμαν 46′), Λάμπτεϊ (Φαν Χεκ 96′), Εστουπινιάν, Μακάλιστερ, Γκρος, Μαρτς, Μιτόμα, Γουέλμπεκ (Γκίλμουρ 67′), Φέργκιουσον (Ουντάβ 89′)

Λίβερπουλ: (Κλόπ) Άλισον, Κονατέ, Γκόμεζ, Άρνολντ (Μίλνερ 59′), Ρόμπερτσον, Τιάγκο (Τζόουνς 79′), Μπάιτσετιτς (Φαμπίνιο 84′), Κεϊτά (Χέντερσον 59′), Έλιοτ (Νούνιεζ 59′), Χάκπο, Σαλάχ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ