Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Formula 2: Αυτοί είναι οι 22 οδηγοί για το 2023

Οι 11 ομάδες της F2 έχουν επιλέξει τους οδηγούς που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν για την σεζόν 2023 και δεδομένου πως όλοι προσπαθούν να μεταβούν στην F1, είναι έτοιμοι να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να κατακτήσουν το πρωτάθλημα της F2 και μια μέρα να οδηγήσουν τα κορυφαία μονοθέσια στον κόσμο.

Ομάδα: Campos Racing

Campos Racing

1ος οδηγός: Kush Maini ( Ινδία )

Kush Maini

‘Έπειτα από μόλις μία σεζόν στην Formula 3, ο 22χρονος Ινδός είναι έτοιμος να ανέβει στην F2 για λογαριασμό της Campos Racing ευελπιστώντας πως θα μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα στην καινούργια του ομάδα και θα φέρει νίκες. Πέρσι στην F3 οδήγησε για την MP Motosport έχοντας ένα Podium τερματίζοντας 4 φορές στην πρώτη δεκάδα, ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 14η θέση συγκεντρώνοντας 31 βαθμούς.

2ος οδηγός: Ralph Boschung ( Ελβετία )

Ralph Boschung

Από τους ποιό έμπειρους οδηγούς στο grid της F2 καθώς οδηγεί για την Campos από το 2017 αν και θα είναι μόλις η δεύτερη πλήρης σεζόν του. Συνολικά έχει σημειώσει 4 βάθρα και φέτος ελπίζει πως θα μπορέσει να πραγματοποιήσει την παρθενική του νίκη. Την περσινή σεζόν, τερμάτισε στην 15η θέση συγκεντρώνοντας 40 βαθμούς.

 

Ομάδα: Van Amersfoort Racing

Van Amersfoort Racing

1ος οδηγός: Richard Verschoor ( Ολλανδία )

Richard Verschoor

Μετά από χρόνια συνεργασίας του με την Trident, ο 22χρονος Ολλανδός φέτος αλλάζει ομάδα και ελπίζει πως θα έχει μία καλύτερη και ποιο τυχερή σεζόν. Την περσινή σεζόν ο Verschoor ξεκίνησε με νίκη καθώς κέρδισε το Sprint Race του Bahrain όμως στην συνέχεια η χρονιά του δεν εξελίχθηκε όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε. Φέτος έχει την ευκαιρία να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα με την καινούργια του ομάδα η οποία διανύει μόλις την δεύτερη της σεζόν στην F2. Την περσινή σεζόν ο Verschoor τερμάτισε στην 12η θέση συγκεντρώνοντας 103 βαθμούς.

2ος οδηγός: Juan Manuel Correa ( Αμερική )

Juan Manuel Correa

Ο Correa επιστρέφει στην F2 μετά από το 2019 όταν ένα ατύχημα που είχε στο Spa στέρησε την ζωή στον Antoine Hubert. Για δύο χρόνια ο 23χρονος Αμερικάνος προσπαθούσε να αναρρώσει από το τρομακτικό ατύχημα που είχε και πέρσι αγωνίστηκε στην F3 όπου τερμάτισε στην 13η θέση συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς. Πλέον είναι έτοιμος να κάνει την μεγάλη επιστροφή στην F2.

 

Ομάδα: Trident

Trident

1ος οδηγός: Roman Stanek ( Τσεχία )

Roman Stanek

Έπειτα από τρία χρόνια στην F3 οδηγώντας για τους Charouz, Hitech και Trident, Ο 19χρονος Τσέχος είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα και να μεταφέρει το ταλέντο του στην F2. Την περσινή σεζόν, ο Stanek τερμάτισε στην 5η θέση συγκεντρώνοντας 117 βαθμούς, έχοντας μία νίκη και τέσσερα podium.

2ος οδηγός: Clement Novalak ( Γαλλία )

Clément Novalak

Τερματίζοντας στην 3η θέση το 2021 στην F3, ο Novalak κέρδισε μία θέση στο grid της F2 για την περσινή σεζόν, αν και η χρονιά του δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Γάλλος τερμάτισε στην 14η θέση έχοντας συγκεντρώσει 40 βαθμούς ενώ ανέβηκε στο podium μόλις μία φορά. Πλέον είναι έτοιμος να ξεκινήσει μία νέα σεζόν ελπίζοντας πως θα έχει λίγο περισσότερη τύχη.

 

Ομάδα: PHM Racing by Charouz

PHM Racing to take over Charouz F2 and F3 entries

1ος οδηγός: Roy Nissany ( Ισραήλ )

Roy Nissany

Διανύοντας την 5η πλήρη σεζόν του στην F2 η εμπειρία του 28χρονου Ισραηλινού μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη για την ομάδα του. Την περσινή χρονιά ο Nissay τερμάτισε στην 19η θέση συγκεντρώνοντας μόλις 20 βαθμούς, ενώ ο καλύτερος τερματισμός του ήταν η 4η θέση στην Imola. Φέτος ελπίζει πως να έχει την δυνατότητα να ανέβει στα Podium και να κρατήσει στα χέρια του ένα πολυπόθητο τρόπαιο.

2ος οδηγός: Brad Benavides: ( Αμερική )

Brad Benavides

Κάνοντας την άνοδο μετά από ένα χρόνο με την Carlin στην F3, ο Benavides θα επωφεληθεί από την ύπαρξη ενός πιο έμπειρου συμπαίκτη καθώς θα αντιμετωπίσει ένα καινούργιο πρωτάθλημα. Οι μοναδικοί του πόντοι το 2022 ήταν στο Srint Race του Spa, τερματίζοντας στν 8η θέση.

 

Ομάδας: Virtuosi Racing

Virtuosi Racing

1ος οδηγός: Jack Doohan ( Αυστραλία )

Jack Doohan

Ο Doohan ήταν ένας από τους κορυφαίους οδηγούς του 2022, κερδίζοντας τρεις νίκες και έξι βάθρα στην πρώτη του πλήρη σεζόν στην F2. Ο τερματισμός του στην 6η  θέση, συγκεντρώνοντας 128 βαθμούς,  οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε τρεις διαδοχικές αποχωρήσεις από αγώνες, δύο από τις οποίες προήλθαν από λάθη άλλων οδηγών. Ο Doohan είναι ένας οδηγός που θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον και φέτος είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

2ος οδηγός: Amaury Cordeel  ( Βέλγιο )

Amaury Cordeel

Σε μία χρονιά που δεν εξελίχθηκε καθόλου όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε ο Cordeel ξεκινάει την νέα του χρονιά με μεγάλες προσδοκίες καθώς πέρσι, ιδιαίτερα στους τελευταίους αγώνες της σεζόν, έδειξε ότι μπορεί να γίνει αρκετά ανταγωνιστικός. Την περσινή σεζόν, ο 20χρόνος Βέλγος τερμάτισε στην 17η θέση έχοντας συγκεντρώσει 26 βαθμούς.

 

Ομάδα: DAMS

DAMS

1ος οδηγός: Ayumu Iwasa ( Ιαπωνία )

Ayumu Iwasa

Ο Iwasa αποδείχθηκε ως ένα από τα ισχυρότερα νέα ταλέντα στο grid της F2 το 2022. Η σεζόν ξεκίνησε δύσκολα για τον 21χρονο Ιάπωνα όμως μερικές πολύ καλές επιδόσεις τον βοήθησαν να τερματίσει στην 5η θέση με 141 βαθμούς. Φέτος, θα ηγηθεί της ομάδας από τον rookie συνοδηγό του και ελπίζει να εντυπωσιάσει τη Red Bull ώστε να αποκτήσει μια πολυπόθητη θέση στην F1 το 2024.

2ος οδηγός: Arthur Leclerc ( Μονακό )

Arthur Leclerc

Ο μικρότερος αδελφός του Charles, είναι έτοιμος να αγωνιστεί στην F2 και να αφήσει πίσω του μία απογοητευτική χρονιά στην F3. Πέρσι τερμάτισε στην 6η θέση με 117 βαθμούς, όμως αν δεν έκανε κάποια λάθη, θα μπορούσε να είχε τερματίσει υψηλότερα. Πάντως το ταλέντο το έχει όποτε δεν είναι απίθανο να τον δούμε κάποια στιγμή σε μονοθέσιο της F1.

 

Ομάδα: Hitech Pulse-Eight

Hitech Grand Prix

1ος οδηγός: Jack Crawford ( Αμερική ) 

Jak Crawford

Τι και αν μόλις 17 ετών, ο Crawford φαίνεται πως είναι έτοιμος να δεκτή την πρόκριση της F2 έπειτα από δύο γεμάτες χρονιές στην F3. Ο Αμερικάνος, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της Red Bull, τερμάτισε πέρσι στην 7η θέση έχοντας συγκεντρώσει 109 βαθμούς.

2ος οδηγός: Isack Hadjar ( Γαλλία )

Isack Hadjar

Ο Hadjar προέρχεται από μία εκπληκτική σεζόν στην F3, η οποία καταστράφηκε στο φινάλε στη Monza με μια τεράστια συντριβή στα προκριματικά. Παρά το ατυχές τέλος της χρονιάς του, ο 18χρονος Γάλλος, ο οποίος και αυτός προέρχεται από τις ακαδημίες της Red Bull, εντυπωσίασε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, τερματίζοντας στην 4η θέση με 123 βαθμούς, σημειώνοντας τρεις νίκες και πέντε podium.

 

Ομάδα: Prema Racing

PREMA Racing

1ος οδηγός: Frederick Vesti ( Δανία )

Frederik Vesti

Επιστρέφοντας στην Prema μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο Vesti ελπίζει να επαναλάβει την προηγούμενη επιτυχία του στην ομάδα, έχοντας κερδίσει μαζί της το Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 2019. Ο 21χρονος Δανός, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της Mercedes, οδήγησε για την ART για την rookie του σεζόν στην F2 το 2022, τερματίζοντας στην 9η θέση με 117 βαθμούς, κερδίζοντας μία νίκη και πέντε podium.

2ος οδηγός: Oliver Bearman ( Μεγάλη Βρετανία )

Oliver Bearman

Ένας οδηγός ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της Ferrari, ο Bearman είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το 2021 κατέκτησε το πρωτάθλημα της ADAC ενώ παράλληλα κατέκτησε και το πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4. Πέρσι πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν στην F3, οδηγώντας για την Prema, τερματίζοντας στην 3η θέση με 132 βαθμούς. Σίγουρα το όνομα του θα μας απασχολήσει αρκετά στο προσεχές μέλλον.

 

Ομάδα: Art Grand Prix

ART Grand Prix

1ος οδηγός: Theo Pourchaire ( Γαλλία )

Théo Pourchaire

Ο Pourchaire προέρχεται από μία φανταστική σεζόν καθώς πέρσι τερμάτισε στην 2η θέση με 164 βαθμούς, έχοντας τρεις νίκες και επτά Podium. Φέτος θα είναι η 3η του χρονιά στην F2 με τον 19χρονο Γάλλο να είναι ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και προβλέπεται να έχει μία συναρπαστική χρονιά μπροστά του.

2ος οδηγός: Victor Martins ( Γαλλία )

Victor Martins

Ο πρωταθλητής της F3 για την περσινή σεζόν είναι έτοιμος να ανέβει επίπεδο και να επαναλάβει το ίδιο και την φετινή σεζόν στην F2. Ο Martins προέρχεται από τις ακαδημίες της Alpine και είναι ένα ακόμα όνομα το οποίο θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον. Σίγουρα θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική σεζόν ώστε η Alpine να του εμπιστευτεί κάποια στιγμή ένα από τα μονοθέσιά της στην F1.

 

Ομάδα: Rodin Carlin

Rodin Carlin

1ος οδηγός: Enzo Fittipaldi ( Βραζιλία )

Enzo Fittipaldi

Ο Enzo κουβαλάει στις πλάτες του ένα βαρύ όνομα. Ο παππούς του Emerson Fittipaldi είναι δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1. Σίγουρα ο Enzo θέλει να συνεχίσει το ‘’Legacy’’ του παππού του και φέτος έχει την ευκαιρία να κάνει σπουδαία πράγματα. Αφήνει πίσω του μία αρκετά καλή χρονιά τερματίζοντας στην 8η θέση έχοντας συγκεντρώσει 126 βαθμούς και φέτος έχει όλα τα προσόντα να διεκδικήσει τον τίτλο της F2.

2ος οδηγός: Zane Maloney: ( Μπαρμπάντος )

Zane Maloney

Έπειτα από μία φανταστική χρονιά στην F3, τερματίζοντας 2ος με 134 βαθμούς, ο Maloney είναι ένας ακόμα σπουδαίος οδηγός που μεταβιβάζεται στην F2. Έχει όλη την δυνατότητα να γίνει και αυτός ένας διεκδικητής του πρωταθλήματος και είναι ακόμα ένα όνομα το οποίο θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

 

Ομάδα: MP Motosport

MP Motorsport

1ος οδηγός: Dennis Hauger ( Νορβηγία )

Dennis Hauger

Ο Hauger παίρνει μεταγραφή από την Prema στην MP και ο ίδιος ελπίζει πως η καινούργια χρονιά θα είναι ποιο επιτυχημένη από την περσινή. Ο πρωταθλητής της F3 για το 2021, έκανε το ντεμπούτο του στην F2 πέρσι τερματίζοντας στην 10η θέση έχοντας συγκεντρώσει 115 βαθμούς, ενώ κατέγραψε μία νίκη και τέσσερα podium.

2ος οδηγός: Jehan Daruvala ( Ινδία )

Jehan Daruvala

Ίσως η τελευταία του ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει ένα μονοθέσιο. Ο Daruvala φέτος θα τρέξει για 4η φορά στο πρωτάθλημα της F2 και πρέπει να αποδείξει πως αξίζει μία ευκαιρία και στην F1. Το 2020 με την Carlin τερμάτισε στην 12η θέση ενώ το 2021 και 2022 τερμάτισε στην 7η θέση με 113 και 126 βαθμού αντίστοιχα. Ο 24χρονος Ινδός παίζει το τελευταίο χαρτί, και φέτος έχει την ευκαιρία να φτάσει αρκετά ψηλά. Αλλά στο τέλος της ημέρας όλα εξαρτώνται από τον ίδιο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ