Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

WTA Linz: Πρεμιέρα με το “δεξί” και πρόκριση στις “16” για τη Σάκκαρη

Πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο WTA της Αυστρίας, η οποία έκανε το καθήκον της απέναντι στην Ισπανίδα, Νούρια Παρίθας Ντίαθ. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ (6-1, 7-6) και πήρε την πρόκριση για τις “16”, που θα αντιμετωπίσει τη Βαρβάρα Γκρακέβα.

Οι δύο τενίστριες ξεκίνησαν καλά κρατώντας τα σερβίς τους στα πρώτα τρία games. Στο τέταρτο όμως, η Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν εξαιρετική και δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλο της, πραγματοποιώντας εύκολα το πρώτο break της αναμέτρησης για το 3-1. Η Σάκκαρη με ακόμη ένα break στη συνέχεια, τελείωσε ουσιαστικά με άνεση το σετ, φτάνοντας εύκολα στο 6-1.

Στο δεύτερο σετ, η Ισπανίδα μπήκε πιο συγκεντρωμένη σε σχέση με το πρώτο, πίεσε την Σάκκαρη προσπαθώντας να της κάνει το break, αλλά η Ελληνίδα αθλήτρια εν τέλει κράτησε το σερβίς της. Οι δύο αθλήτριες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 10ο game και το 5-5. Στο 11ο game, η Σάκκαρη βρήκε τον εαυτό της και μετά από πολύ μεγάλη μάχη έκανε το break, αλλά η Ντίαθ στη συνέχεια είχε διαφορετική άποψη, έσπασε και εκείνη το σερβίς της Σάκκαρη, οδηγώντας το σετ στο 6-6 και το tie-break.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο tie-break. Οι δύο παίκτριες ήταν πολύ κοντά, εκμεταλλεύονταν τα λάθη, αλλά στο τέλος μίλησε η ποιότητα της Σάκκαρη και με ένα 8-6, έκλεισε στο tie-break και το σετ με 7-6.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, η Μαρία Σάκκαρη πήρε την πρόκριση στις “16” του Upper Austria Ladies Linz 2023 και θα αντιμετωπίσει το Νο.84 της παγκόσμιας κατάταξης, Βαρβάρα Γκρακέβα, η οποία απέκλεισε την Άννα Μπλίνκοβα, Νο.67 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ