Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παρουσιάστηκε η Alfa Romeo C43

Η Alfa Romeo Formula 1 team παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, το οποίο θα είναι και το τελευταίο της Sauber, σε συνεργασία με την Ιταλική μάρκα, καθώς η συμφωνία των δυο πλευρών λήγει φέτος, προτού αναλάβει η Audi. Το νέο χρώμα σηματοδοτεί τόσο την τελευταία παρουσία της Alfa Romeo στην F1, αλλά και την αλλαγή του βασικού χορηγού, από την Orlen στην Stake.

Ο CEO της Sauber, Andreas Seidl, θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητε αλλαγές, πριν την έλευση της Audi. Στα Grand Prix, η ομάδα θα καθοδηγείται από τον Alessandro Alunni Bravi, ως προσωρινός επικεφαλής.

«Το να ζωντανεύεις ένα μονοθέσιο είναι μια μακρά διαδικασία που αγγίζει κάθε τμήμα μιας αγωνιστικής ομάδας, επομένως είναι μια στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας σήμερα», είπε ο Ιταλός.

«Επιλέξαμε να το κάνουμε μπροστά στους θαυμαστές μας, κοντά στο σπίτι μας, γιατί το λανσάρισμα ενός νέου μονοθεσίου, δεν είναι μόνο μια στιγμή για να δήλωση στόχων για την επόμενη σεζόν, είναι επίσης μια στιγμή να ανταπόδοσης στους ανθρώπους για την υποστήριξη τους, είτε στις κερκίδες, είτε μπροστά στην τηλεόραση είτε πίσω στο εργοστάσιο, και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για το πάθος τους και την πίστη τους στο έργο μας».

«Το νέο μας μονοθέσιο είναι αποτέλεσμα μηνών δουλειάς, αλλά σήμερα είναι μόνο η αρχή ενός ταξιδιού. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, με ταπεινότητα και αφοσίωση, για να φέρουμε επιδόσεις στην πίστα. Όλοι στην ομάδα είναι αφοσιωμένοι σε αυτόν τον στόχο και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Η ομάδα περιγράφει την C43 ως εξέλιξη του προκατόχου του. Ωστόσο, διαθέτει ουσιαστικές αλλαγές στο πίσω μέρος, με νέο κιβώτιο ταχυτήτων, πίσω ανάρτηση και διάταξη ψύξης, με όλες τις αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες που φάνηκαν πέρυσι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ