Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Al Ahly-Real Madrid: Προκρίθηκε στον τελικό και πάει για τον πέμπτο τίτλο της

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ο αγώνας μεταξύ Al Ahly και Real Madrid με τους ”μερένχες” να παίρνουν την νίκη με τελικό σκορ 1-4, σκορ το οποίο τους οδηγεί στον 5ο τους τελικό στο Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων.

 

Αναλυτικά ο αγώνας:

Η Real σε όλο τον αγώνα ήταν αγωνιστικά καλύτερη από τους Αιγύπτιους και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Στο πρώτο μέρος η Real είχε την κατοχή της μπάλας και έλεγχε το ρυθμό του παιχνιδιού με τους παίχτες της Al Ahly να προσπαθούν να σπάσουν τις επιθέσεις των Ισπανών. Ο Vinicius ήταν ο παίχτης που απείλησε περισσότερο και λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου βρήκε το γκολ. Στο 42′ λεπτό μετά από ένα λάθος του Metwaly, ο Vini βγήκε σε τετ-α-τετ με τον El-Shenawy , τον οποίο κρέμασε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην Real. Η μόνη καλή ευκαιρία για την Al Ahly στο πρώτο μέρος ήταν μία κεφαλιά στο 26’ λεπτό από τον Abdelmonem η οποία κατέληξε άουτ.

Al Ahly v Real Madrid CF: Semi Final - FIFA Club World Cup Morocco 2022

Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Luka Modric, με μία κάθετη πάσα, έβγαλε τον Rodrygo σε τετ-α-τετ,  ο El-Shenawy κατάφερε να αποκρούσει, όμως ο Valverde πήρε το ριμπάουντ και έστειλε η μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

GOAL! Valverde doubles Real's lead

Για αρκετά λεπτά η Real έψαχνε το 3ο της γκολ με το οποίο θα κλείδωνε και την πρόκρισή της στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων. Όλα όμως άλλαξαν στο 65’ λεπτό, όταν ο Camavinga, ο οποίος αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, ανέτρεψε μέσα στην περιοχή της Real τον El-Shahat με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ali Maaloul, ο οποίος εκτέλεσε το πέναλτι, κέρδισε από τα έντεκα μέτρα τον Lunin, μειώνοντας σε 1-2 δίνοντας ελπίδες στους Αιγύπτιους.

GOAL! Al Ahly score

Οι παίχτες την Al Ahly πήραν θάρρος και ξεκίνησαν να πιέζουν ψηλά προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τυχόν λάθη των Μαδριλένων. Παρ’ όλα αυτά, οι ”μερένχες” δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να ξεφύγουν από τις πιέσεις των Αιγύπτιων. Στο 86’ λεπτό, ο Solia ανέτρεψε τον Vini και αφού η φάση ελέγχτηκε από τον VAR ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και πάλι. Ο Modric ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο El-Shenawy κατάφερε να αποκρούσει. Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι Rodygo και Ceballos συνεργάστηκαν μεταξύ τους με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Sergio Arribas, ο οποίος δευτερόλεπτα πριν είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε το 4ο γκολ για του Μαδριλένους.

Al Ahly v Real Madrid CF: Semi Final - FIFA Club World Cup Morocco 2022

Με την νίκη αυτή η Real πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων όπου θα αντιμετωπίσει την Al-Hihal, ματς το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/2 στις 21:00 ( ώρα Ελλάδας ) στο Rabat του Μαρόκου. Η Ρεάλ προκρίνετε για πέμπτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και θα ψάξει τον ισάριθμο τίτλο.

Από την άλλη, η Al Ahly θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό την Flamengo, ματς το οποίο και αυτό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/2 στις 17:30 ( ώρα Ελλάδας ) και πάλι στο Rabat.

 

Στάδιο:

Complexe Sportif Moulay Abdellah

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες

Al Ahly: Mohamed El-Shenawy, Mohamed Hany, Mahmoud Metwaly, Mohamed Abdelmonem, Ali Maaloul, HusseinEl-Shahat (75’ Taher Mohamed), Amr El-Solia, Aliou Dieng (61’ Hamdi Fathi) Ahmed Abdelkader, Mohamed Magdy Afsha (88’ Kahraba), Mohamed Sherif (61’ Percy Yau)

Διάταξη: 4-4-1-1

Προπονητής: Marcel Koller

 

Real Madrid: Andriy Lunin, Nacho Fernandez, Antonio Rudiger, David Alaba, Eduardo Camavinga, Luka Modric (90+5’ Alvaro Odriozola), Aurelien Tchouameni, Toni Kroos (77’ Dani Ceballos), Federico Valverde, Rodrygo (90+5’ Mariano Diaz), Vinicius Junior (90+8’ Sergio Arribas)

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Carlo Ancelotti

 

Αναλυτικά η διαιτησία

Διαιτητής: Andres Matonte Cabrera (Ουρουγουάη)

Βοηθός διαιτητή: Nicolas Taran (Ουρουγουάη)

Βοηθός διαιτητή: Martin Soppi (Ουρουγουάη)

4ος βοηθός: Ivan Barton (Ελ Σαλβαδόρ)

VAR: Nicolas Gallo (Κολομβία)

Βοηθός VAR: Juan Soto (Βενεζουέλα)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ