Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Super Bowl LVII: Έφτασε η μεγάλη ώρα

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/2 στις 01:30 ώρα Έλλαδας) θα πραγματοποιηθεί ο 57ο τελικός του NFL με τους Philadelphia Eagles και τους Kansas City Chiefs να διεκδικούν το τρόπαιο, ενώ θα υπάρχει και Ελληνική εκπροσώπηση.

Σε λίγες ώρες από τώρα θα πραγματοποιηθεί ο 57ο τελικός του NFL με του Eagles και του Chiefs να διεκδικούν το τρόπαιο. Και οι δύο ομάδες τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις των περιφερειών τους και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε ένα συναρπαστικό αγώνα. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Glendale της Arizona το οποίο βρίσκεται 15 χιλιόμετρα μακριά από το Phoenix.

Οι Eagles ολοκλήρωσαν την Regular Season με 14 νίκες και 3 ήττες. Τελευταία φόρα που βρέθηκαν σε τελικό ήταν το 2018 όταν το κατέκτησαν απέναντι στους New England Patriots. Στα 24ου χρόνια, ο Jalen Hurts έγραψε την δικιά του ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος quarterback στην ιστορία της ομάδας που την οδηγεί στο Super Bowl και θα κάνει το πάν για να φέρει το τρόπαιο στην Philadelphia.

Eagles' Jalen Hurts still being disrespected in 2022 QB rankings - NBC Sports Philadelphia

O Hurts βέβαια έχει έναν μικρό τραυματισμό που μπορεί να περιορίσει τη απόδοσή του. Αυτό θα έχει ο συνέπεια να πρέπει να ”κουβαλήσουν” την ομάδα στις πλάτες τους ο Runner Back Miles Sanders και ο Wide Receiver A.J. Brown οι οποίοι έκαναν και οι δύο μία αρκετά καλή σεζόν.

Eagles' AJ Brown trolls former team as Titans muster only 80 passing yards in loss to Chiefs | Fox News

Από την άλλη για τους Chiefs, οι οποίοι ολοκλήρωσαν και αυτοί την σεζόν με ρεκόρ 14-3, θα είναι ο 3ος τελικός στα τελευταία 4 χρόνια και θέλουν να σηκώσουν το 3ο τρόπαιο στην ιστορία τους έπειτα από εκείνους του 1970 και του 2020. Ο Patrick Mahomes είναι σίγουρα ένα από τα μεγάλα πρόσωπα του τελικού και στα 27 του χρόνια θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον τίτλο για 2η φορά στην καριέρα του μετά το 2020. Τότε μάλιστα είχε βγει και MVP του τελικού κάτι που δεν είναι απίθανο να συμβεί και στον φετινό τελικό.

Will Patrick Mahomes reach new heights in 2022?

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Super Bowl, θα υπάρχει μάχη μεταξύ αδελφών. Ο Jason Kelce, ο οποίος αγωνίζεται στους Eagles, θα αντιμετωπίσει τον μικρό του αδελφό Travis ο οποίος αγωνίζεται με τους Chiefs.

Travis and Jason Kelce's hometown is rooting for both brothers in the Super Bowl | KCUR 89.3 - NPR in Kansas City

Φέτος στον τελικό του Super Bowl θα αγωνιστεί και ένα ”δικό μας” παιδί. Ο George Karlaftis. Ο Γιώργος επιλέχθηκε στο Draft του 2022 από τους Chiefs στον πρώτο γύρο και στο 30ο pick και φαίνεται πως η επιλογή του δικαίωσε την ομάδα του Kansas.

Purdue's George Karlaftis picked 30th in NFL Draft

Στην rookie του σεζόν ο George είχε 15 assist on tackles, 6 sacks και 7 PDEF και έβαλε και το δικό του λιθαράκι ώστε η ομάδα να φτάσει στον τελικό του Super Bowl. Ο τελευταίος Έλληνας που κατέκτησε το Super Bowl ήταν ο Chris Maragos ο οποίος μάλιστα κατέκτησε δύο δακτυλίδια, ένα με τους Seattle Seahawks το 2014 και ένα με τους Eagles το 2018.

Chiefs' George Karlaftis striving for improvement after first NFL game

Το Halftime show το έχει αναλάβει η γνωστή τραγουδίστρια Rihanna ενώ εάν κάποιος θελήσει να πάει να παρακολουθήσει τον αγώνα στο γήπεδο θα πρέπει σίγουρα να έχει κάνει αρκετές οικονομίες τους τελευταίους μήνες καθώς η μέση τιμή ενός εισιτηρίου ανέρχεται στα 8.145$ και είναι η δεύτερη ακριβότερη τιμή στην ιστορία του θεσμού.

Όπως και να έχει, εμείς που βρισκόμαστε στην άλλη άκρη του ατλαντικού, ευχόμαστε να δούμε ένα ξεχωριστό παιχνίδι, ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Γιώργο Καρλάφτη και ας κερδίσει ο καλύτερος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ