Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Super Bowl LVII: Ιστορικός αγώνας με τους Chiefs να ανεβαίνουν στην κορυφή! (videos)

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα ο 57ος  αγώνας Super Bowl μεταξύ των Kansas City Chiefs και των Philadelphia Eagles με την ομάδα του Andy Reid και του Patrick Mahomes να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να στο τέλος να ανεβαίνουν στον θρόνο που τους αξίζει.

Ένας ιστορικός τελικός ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Glendale της Arizona ανάμεσα στους Chiefs και τους Eagles. Φυσικά τα πρόσωπα της βραδιάς ήταν ο Patrick Mahomes και ο Jalen Hurts όμως στο τέλος μόνο ένας έφυγε με δακτυλίδι στο χέρι τους. Οι Chiefs κέρδισαν τους Eagles με 38-35 και ο 57ος αγώνας Super Bowl ανήκει δικαιωματικά σε αυτούς.

Δεν ήταν όμως όλα εύκολα για τους Chiefs. Η ομάδα του Mahomes δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα και βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με σκορ 24-14. Ο Jalen Hurts έγραψε ιστορία με τα τρία rush Touchdowns. Ο Mahomes είχε είδη έναν τραυματισμένο αστράγαλο και ένα μαρκάρισμα του Edwards, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου που έγινε πάνω στον Mahomes, μόνο χειρότερα έκανε τα πράγματα. Ο super star του Kansas κούτσαινε, πονούσε και όλα έδειχναν πως ο τελικός θα κατάληγε στην Philadelphia.

Ωστόσο ο έμπειρος coach των Chiefs, Andy Reid, ήξερε πως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Άλλαξε το σχήμα της επίθεσης, έδωσε εντολή στον Mahomes να κρατάει την μπάλα όσο το δυνατόν λιγότερο και παίχτες όπως οι Kelce, Pacheco, Toney έδωσαν άμεσε λύσης στα προβλήματα της ομάδας και έφεραν τον αγώνα ισόπαλο με σκορ 35-35. Οι Chiefs κυριάρχησαν στο παιχνίδι και λίγα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνας, ο Mahomes με το διαλυμένο αστράγαλο του πλέον, έτρεξε όσο ποιο πολύ μπορούσε και έφτασε στις 20 γιάρδες. Ο αγώνας κρίθηκε σε ένα holding που σφυρίχτηκε στην άμυνα των Eagles όταν το σκορ ήταν 35-35 με τους Chiefs να είναι στο τρίτο down. Το αυτόματο πρώτο down σε αυτή τη φάση ήταν που ουσιαστικά τους επέτρεψε να τρέξουν το ρολόι και να φτάσουν στη νίκη με το field goal του Harrison Batker για το τελικό 38-35.

Και κάπως έτσι η ομάδα του Kansas στέφθηκε πρωταθλήτρια για τρίτη φορά στην ιστορία της ενώ το ”δικό μας” παιδί, ο Γιώργος Καρλάφτης έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτάει το Super Bowl στην Rookie του χρονιά.

Ο Γιώργος Καρλαύτης πανηγυρίζει με τον Κέλτσε για τη νίκη των Chiefs στο Super Bowl

Όπως ήταν αναμενόμενο ο MVP του τελικού ήταν ο Patrick Mahomes ο οποίος έσφιξε τα δόντια του και οδήγησε την ομάδα του σε μία ιστορική νίκη. Πλέον στα 27ου χρόνια, ο quarterback των Chiefs έχει δύο τίτλους Super Bowl και ισάριθμους MVP. Οι υπόλοιποι που το έχουν καταφέρει είναι οι Peyton Manning, Joe Montana, Tom Brady και Johnny Unitas. Ο Mahomes βέβαια είναι ο μοναδικός που το πετυχαίνει πριν συμπληρώσει τα 30ου χρόνια. Ο super star του Kansas ήρθε για να αφήνει την δικιά του ιστορία.

Και όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Mahomes: ”Δεν θα πω δυναστεία γιατί δεν τελειώσαμε ακόμα…”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ