Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Arsenal-Manchester City: Η μάχη του μαθητή ενάντια στον δάσκαλο που μπορεί να κρίνει τον τίτλο

Μεγάλο ντέρμπι αναμένεται να δούμε σήμερα, καθώς πέρα από τους αγώνες του Champions League, στο πρωτάθλημα της Premier League θα δούμε την πρωτοπόρο Arsenal να φιλοξενεί την δεύτερη Manchester City.

Οι ”κανονιέρηδες”, έπειτα από το 2004, δείχνουν πιο ικανοί από ποτέ στο να επιστρέψουν στην κορυφή της Premier League. Ωστόσο καλούνται απόψε να αντιμετωπίσουν τον μεγαλύτερο αντίπαλό τους, την Manchester City. Βαθμολογικά η Arsenal βρίσκεται 3 βαθμούς μπροστά και με την νίκη της απέναντι στην City θα ξεφύγει στους συν 6, πραγματοποιώντας το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Από την άλλη η ομάδα του Pep Guardiola θα προσπαθήσει να πάρει το διπλό στο Λονδίνο ώστε να βρίσκεται σε ισοβαθμία με τους ”gunners”. Ο Arteta δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Gabriel Jesus και Mohamed Elneny ενώ αμφίβολοι είναι οι Emile Smith Rowe και Reiss Nelson. Για την ομάδα του Pep ο μόνος που δεν θα είναι διαθέσιμος είναι ο John Stones ενώ θα έχει κανονικά στην αποστολή του τον Erling Haaland ο οποίος ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του.

Πάντως όποιο και να είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, το πρωτάθλημα της Αγγλίας μας έχει προσφέρει αρκετές συγκινήσεις και η κούρσα τίτλου ανάμεσα στον καθηγητή Pep Guardiola και στον μαθητή του Mikel Arteta αναμένεται να κρατήσει μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Ώρα έναρξης:

21:30 (ώρα Ελλάδας)

 

Στάδιο:

Emirates Stadium

 

Πιθανές ενδεκάδες:

Arsenal: Aaron Ramsdale, Benjamin White, William Saliba, Gabriel Mangalhaes, Oleksandr Zinchenko, Martin Odegaard, Thomas Partey, Granit Xhaka, Bukayo Saka, Edward Nketiah, Gabriel Martinelli

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Mikel Arteta

 

Manchester City: Ederson Moraes, Kyle Walker, Ruben Dias, Aymeric Laporte, Nathan Ake, Kevin De Bruyne, Rodri, Ilkay Gundogan, Riyad Mahrez, Erling Haland, Jack Grealish

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Pep Guardiola

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Anthony Taylor

Βοηθός διαιτητή: Gary Beswick

Βοηθός διαιτητή: Adam Nunn

4ος βοηθός: Darren England

VAR: David Coote

Βοηθός VAR: Marc Perry

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ