Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Ferrari παρουσίασε την εντυπωσιακή SF23

Σε εκδήλωση στο Μαρανέλο την Τρίτη, η Ιταλική ομάδα παρουσίασε με τον νέο επικεφαλής της ομάδας Fred Vasseur και τους Charles Leclerc και Carlos Sainz το μονοθέσιο για το 2023. Η SF-23 βασίζεται στην πρόοδο που σημείωσε η ομάδα με την περσινή F1-75, η οποία κατέκτησε τέσσερις νίκες και 12 pole positions.

«Μπορεί η εμπειρία μου περιορίζεται στις δύο τελευταίες εβδομάδες, αλλά έχουμε τα πάντα για να κερδίσουμε», είπε ο Vasseur στην πρώτη του κλήση στα μέσα ενημέρωσης.

«Πρέπει να βάλουμε τα πάντα για να κάνουμε καλή δουλειά, αλλά έχουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να κερδίσουμε».

«Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα αποτελέσματα των τελευταίων δεκαετιών που ο τροχός γυρίζει πάντα και είναι απλώς θέμα συνεχούς βελτίωσης για μένα».

Ενώ η Ferrari ελπίζει ότι η νέα SF-23 θα προσφέρει αεροδυναμικές βελτιώσεις, ένας βασικός τομέας βελτίωσης για την ομάδας ήταν η αύξηση της αξιοπιστίας του κινητήρα της.

Σε μια προσπάθεια να λύσει τα προβλήματά της, το 2022, η Ferrari περιόρισε την απόδοση του κινητήρα της για μεγάλο μέρος της σεζόν πριν μπορέσει τελικά να απελευθερώσει περισσότερες δυνατότητες στο φινάλε στο Άμπου Ντάμπι.

Ένας άλλος βασικός παράγοντας που θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει η Ferrari είναι να εξετάσει τα πολλά βασικά στρατηγικά λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν και να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν το 2023.

Ο Mattia Binotto παραιτήθηκε από επικεφαλής της ομάδας πριν από τα Χριστούγεννα και αντικαταστάθηκε από τον πρώην επικεφαλής της Alfa Romeo, Fred Vasseur, ελπίζοντας ότι φέτος θα έρθει ο τίτλος, για την ιστορική Scuderia.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ