Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μεγάλο διπλό οι Βαυαροί και βήμα πρόκρισης

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε μεγάλο ‘διπλό’ μέσα στο Παρίσι επί της Παρί Σεν Ζερμέν και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης! 

Σε ένα πρώτο μέρος χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, οι Βαυαροί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο ματς, κρατώντας διαρκώς την μπάλα στην κατοχή τους και ψάχνοντας ευκαιρίες κυρίως από την άκρη, με τους Κανσέλο και Κομάν, ωστόσο δεν έβρισκαν εύκολα την τελική προσπάθεια και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία, με την Παρί από την πλευρά της να είναι σε μόνιμο παθητικό και αμυντικό ρόλο και να μην καταφέρνει στο πρώτο 45λεπτο να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, ούτε μία φορά με αξιώσεις. Έτσι, έφυγε το πρώτο ημίχρονο, με τους Παριζιάνους να φαίνονται σαφώς επηρεασμένοι από το γεγονός ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν στον πάγκο, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο πολλά πράγματα επιθετικά, καθώς οι Μέσι και Νεϊμάρ δεν έδιναν και ιδιαίτερη πνοή, ενώ οι Εμερί και Σολέρ δεν βοηθούσαν από τις άκρες.

Στην επανάληψη η Παρί έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά και να αλλάξει την εικόνα της, σε σχέση με αυτή που είχε στο πρώτο μέρος, ωστόσο το γρήγορο γκολ των Γερμανών της άλλαξαν τα σχέδια. Αρχικά οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή στιγμή για να δημιουργήσουν κάτι το επικίνδυνο, όταν ο νεαρός Εμερί ξέφυγε από τον Ντέιβις και γύρισε την μπάλα στον Νεϊμάρ, τον οποίο όμως πρόλαβε ο εξαιρετικός Ουπαμεκανό. Στην συνέχεια οι Βαυαροί πήραν εκ νέου την μπάλα στην κατοχή τους και αυτή την φορά μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος. Έτσι, στο 53′ έπειτα από πανέμορφη σέντρα του Αλφόνσο Ντέιβις από τα αριστερά, ο Κίνγκσλει Κομάν βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι και εκτέλεσε με μία, τιμωρόντας για άλλη μία φορά την πρώην ομάδα του, μετά και το πολύ κρίσιμο γκολ που είχε πετύχει εναντίον της στον τελικό του 2020. Έτσι οι Γερμανοί πήραν προβάδισμα στην αναμέτρηση, με ένα γκολ στο οποίο φέρει και μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Τζίτζι Ντοναρούμα. Το γκολ αυτό άλλαξε πλήρως τα σχέδια της Παρί, ο Γκαλτιέ έριξε στο ματς άρον άρον τον Εμπαπέ, ωστόσο μέχρι και το 70ό περίπου λεπτό το σκηνικό ήταν το ίδιο, ενώ σε τρεις περιπτώσεις μέσα σε ένα δίλεπτο, η Μπάγερν θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βρει και δεύτερο τέρμα. Αρχικά ο Τσούπο Μότινγκ -έπειτα από σέντρα του εξαιρετικού Κομάν- έκανε το γυριστό το οποίο σταμάτησε στον Ντοναρούμα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μουσιάλα άδειασε υπέροχα τον Μέντες και γύρισε την μπάλα στον Τσούπο Μότινγκ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον Ντοναρούμα να κάνει εκ νέου επαφή και να βγάζει σε κόρνερ την μπάλα, από την εκτέλεση του οποίου, ο Παβάρ πήρε την κεφαλιά και υποχρέωσε τον Ιταλό γκολκίπερ της Παρί σε νέα μεγάλη επέμβαση! Από εκεί και έπειτα η Μπάγερν άφησε την μπάλα στην Παρί, η οποία έβγαζε τρομερή ταχύτητα στο επιθετικό τρίτο και έχασε μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα ήταν ο Εμπαπέ εκείνος που απείλησε όταν και βγήκε απέναντι από τον Ζόμερ, με τον Ελβετό να κάνει μεγάλη επέμβαση, ενώ στην συνέχεια ο Εμπαπέ χρίστηκε σκόρερ έπειτα από εξαιρετική επίθεση και τελική πάσα του Μέντες, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο τελευταίος ήταν εκτεθειμένος. Η Παρί συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 84′ ήταν η σειρά του Λιονέλ Μέσι να χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν έπειτα από νέο γύρισμα του Μέντες, ο Αργεντινός πλάσαρε και ο Παβάρ με κάποιο τρόπο έβαλε την κόντρα και έσωσε σίγουρο γκολ, ενώ λίγα λεπτά μετά ο Βιτίνια με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο είδε τον Ζόμερ να μπλοκάρει, με το γήπεδο σε εκείνο το σημείο να είναι κατηφορικό και την Μπάγερν να την γλιτώνει πολλές φορές από την ισοφάριση. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι κράτησαν την μπάλα, δεν απειλήθηκαν ξανά και τελικώς έφυγαν με το μεγάλο ‘διπλό’ από το Παρίσι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακίμι (46′ Κιμπεπέ), Μαρκίνιος, Ράμος, Μέντες, Ντανίλο Περέιρα (75′ Βιτίνια), Βεράτι, Σολέρ (57′ Εμπαπέ), Ζαΐρ – Εμερί (57′ Ρουίθ), Μέσι, Νεϊμάρ.

Μπάγερν: Ζόμερ, Κανσέλο (46′ Ντέιβις), Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κομάν (76′ Γκνάμπρι), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (89′ Στάνισιτς), Μουσιάλα (87′ Γκράβενμπερχ), Τσούπο – Μότινγκ (76′ Μίλερ).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ