Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Barcelona-Manchester United: Γκολ, θέαμα και ανοιχτοί λογαριασμοί για την ρεβάνς

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, η Barcelona φιλοξένησε την Manchester United για την πρώτη φάση των ”32” του UEFA Europa League με τον Rashford να ”γλεντάει” την άμυνα των ”Βlaugrana” και τον Raphinha να τους σώζει, αφήνοντας πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς για έναν συναρπαστικό επαναληπτικό.

 

Αναλυτικά ο αγώνας:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να απειλούν η μία την άλλη και να προσπαθούν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους. Η πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους ήρθε μόλις στο 9’ λεπτό με ένα σουτ του Lewandowski το οποίο απέκρουσε ο De Gea. Η Barca είχε δύο ακόμα χαμένες ευκαιρίες στο 13’ και στο 19’ λεπτό με τους Alosno και Pedri αντίστοιχα. Από εκείνο το σημείο και μετά, η United ανέβασε στροφές, και βγήκε στην κόντρα στο 25’ λεπτό με τον Wan-Bissaka να βγάζει μία σέντρα με τον Sancho να μην μπορεί να τελειώσει την φάση. Τρία λεπτά αργότερα, ο Weghorst βγήκε σε τετ-α-τετ όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ter Stegen. Στο 37’ λεπτό ο Wan-Bissaka έκανε ένα λάθος, ο Alba έκλεψε την μπάλα, έκανε το σουτ αλλά ο De Gea και πάλι το απέκρουσε.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή ευκαιρία. Στο 47’ λεπτό ο Raphinha πραγματοποίησε ένα υπέροχο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Sancho βρέθηκε σε θέση βολής όμως το τελείωμα του ήταν πολύ κακό. Στο 50’ λεπτό μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Raphinha, ο οποίος κούρασε πολύ την άμυνα της United, ο Alonso πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Η χαρά των ”Blaugrana” δεν κράτησε για πολύ, καθώς δύο λεπτά αργότερα, ανέλαβε δράση ο Rashford. Ο Fred του έβγαλε μία κάθετη μπαλιά, ο Rashford κέρδισε στην κούρσα τον Alonso, πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Reaction: Barcelona 2-2 Manchester United - Rashford bags at Camp Nou

Από εκείνο το σημείο και μετά οι ”κόκκινοι διάβολοι” αναγεννήθηκαν και δεν σταμάτησαν να πιέζουν ψηλά. Στο 59’ λεπτό έφτασαν και στην μεγάλη ανατροπή. Ο Rashford άδειασε τον ”Raphinha”, πάτησε στην περιοχή βγάζοντας μία σέντρα και μετά από αρκετές κόντρες, ο Jules Kunde έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην United. Μετά από το δεύτερο γκολ της United, ο Xavi προχώρησε σε αλλαγές και η Barcelona προσπάθησε να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού. Στο 76’ λεπτό ο Raphinha επιχείρησε μία σέντρα- σουτ με την μπάλα να περνάει από όλους και να καταλήγει στα δίχτυα του De Gea.

 

3 winners and 3 losers from Barcelona's 2-2 Europa League draw against Manchester  United - Barca Blaugranes

Στο 86’ λεπτό ο Casemiro παραλίγο να βάλει και αυτός αυτογκόλ όμως η μπάλα του έκανε το χατίρι και χτύπησε στο δοκάρι. Ένα λεπτό πριν, στο 85’ λεπτό, οι παίχτες της Barcelona διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι πάνω σε χέρι του Fred. Διαιτητής και VAR έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο επαναληπτικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/2 στο Old Trafford, ένα ματς το οποίο μας υπόσχεται, με βάση και τα σημερινά δεδομένα, αρκετές συγκινήσεις.

 

Στάδιο:  

Spotify Camp Nou (Βαρκελώνη)

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Barcelona: Marc Andre Ter Stegen, Ronald Araujo, Jules Kunde, Marcos Alonso (67’ Andreas Christensen), Jordi Alba (67’ Alejandro Balde), Frenkie De Jong, Franck Kessie (67’ AnsuFati), Raphinha (83’ Ferran Torres), Pedri (41’ Sergi Roberto), Gavi, Robert Lewandowski

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Xavi Hernandez

 

Manchester United: David De Gea, Aaron Wan-Bissaka, Raphael Varane, Luke Shaw, Tyrell Malacia, Casemiro, Bruno Fernandes, Wout Weghorst, Fred, Jadon Sancho (82’ Alejandro Garnacho), Marcus Rashford

Διάταξη: 4-2-3-1

Προπονητής: Erik Ten Hag

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Maurizio Mariani (Ιταλία)

Βοηθός διαιτητή: Daniele Bindoni (Ιταλία)

Βοηθός διαιτητή: Alberto Tegoni (Ιταλία)

4ος βοηθός: Simone Sozza (Ιταλία)

VAR: Massimiliano Irrati (Ιταλία)

Βοηθός VAR: Luca Pairetto (Ιταλία)

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ