Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ: Τέλος το Αήττητο για τις “Καρακάξες”

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 0-2

Το σερί των 17 παιχνιδιών χωρίς ήττα για την ομάδα του Έντι Χάου, κατέρριψε η Λίβερπουλ στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ”, νικώντας τις Καρακάξες με 0-2. Η Νιούκαστλ ηττήθηκε για 2ή μόλις φορά μέσα στην σεζόν, έχοντας χάσει και πάλι από τους “Reds” τον περασμένο Αύγουστο με 2-1, και παρέμεινε για 8ο συνεχόμενο χρόνο χωρίς νίκη απέναντι στην ομάδα του Κλοπ. 

 

1ο ημίχρονο

45 λεπτά απόλυτου θεάματος είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ”, με την Λίβερπουλ, για πρώτη φορά μέσα στην σεζόν, να κάνει ένα ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον πιο αμφιλεγόμενο παίκτη τους, την φετινή σεζόν, τον Ντάργουιν Νούνιεζ. Στο 10ο λεπτό, ο Ουρουγουανός φορ, μετά από σέντρα του Αλεξάντερ Άρνολντ, κατάφερε να κοντρολάρει την μπάλα, ανάμεσα στους δύο στόπερ της Νιούκαστλ και με δυνατό σουτ να πετύχει το γκολ που έψαχνε από την αρχή του χρόνου, για το 0-1. Στο 17′, ο Σαλάχ, με μία σκαφτή μπαλιά, νίκησε όλη την άμυνα των γηπεδούχων, βρήκε τον επερχόμενο Κόντι Χάκπο και ο Ολλανδός, με προβολή, την έστειλε στα δίχτυα του Πόουπ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-2. Το κακό δεν άργησε να τριτώσει, και πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, με τον Νικ Πόουπ να δέχεται κόκκινη κάρτα για επαφή στην μπάλα, με τα χέρια, εκτός περιοχής. Η καλύτερη στιγμή για τις “Καρακάξες” ήρθε λίγο πριν ανάπαυλα, όταν ο Μπερν σε κόρνερ του Τρίπιερ από τα δεξιά, νίκησε στον αέρα τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

2ο ημίχρονο

Η συνέχεια της αναμέτρησης δεν επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις για τι δύο πλευρές. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα, χτυπώντας κυρίως στις αντεπιθέσεις. Από την άλλη πλευρά, μόνο κακή δεν θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την εικόνα των γηπεδούχων, δεδομένων των αναλογιών. Η Νιουκάστλ βγήκε μπροστά και διεκδίκησε ένα καλύτερο αποτέλεσμα με τον Κάλουμ Γουίλσον να φτάνει μία ανάσα από το γκόλ, όταν στο 82′ βρέθηκε απέναντι από τον Άλισον, ο Βραζιλιάνος όμως γκολκίπερ του έκλεισε τον δρόμο προς την εστία. Παρά την έλλειψη γκολ στο δεύτερο μέρος, η μεγαλύτερη στιγμή άνηκε στους “Reds”, με τον Ζότα να αστοχεί, με κεφαλιά, εξ επαφής από το Κόρνερ του Ρόμπερτσον, στο 88o λεπτό.

 

Ενδεκάδες

Νιούκαστλ: (Χάου) Πόουπ (κ.κ.), Σερ, Μπερν, Μπότμαν, Τρίπιερ (Μέρφι 64′) , Λόνγκσταφ, Ζοέλινγκτον (Ρίτσι 71′), Άντερσον (22′ Ντουβράφκα), Αλμιρόν (Γκόρντον 64′), Σεν-Μαξιμέν, Ίσακ (Γουίλσον 64′),

Λίβερπουλ: (Κλοπ) Άλισον, Βαν Ντάικ, Γκόμεζ, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Μπάιτσετιτς (Μίλνερ 59′), Φαμπίνιο, Χέντερσον (Έλιοτ 59′), Νούνιεζ (Φιρμίνο 59), Χάκπο (Ζότα 59′), Σαλάχ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ