Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Τσαμπίκος Ρούφας στον “Αθλητικό Κόσμο”

Εφ’ολης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Τσαμπίκος Ρούφας στον “Αθλητικό Κόσμο” και τον Μαστραντώνη Κωνσταντίνο! Μεταξύ άλλων ο διεθνής με την Εθνική κωφών αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε καθώς και στην ποδοσφαιρική του ζωή!

Όσον αφορά την παιδική του ηλικία ανέφερε:

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα στα παιδικά μου χρόνια λόγω του προβληματος ακοής ήταν ηπιότερες από όσο περίμενα! Η μόνη συνθήκη με την οποία ήρθα αντιμέτωπος ήταν αυτή της κοινωνικοποίησης, όμως ο κόσμος του Αρχαγγέλου και γενικότερα της Ρόδου με “αγκάλιασε”!

Για την επιλογή του ποδοσφαιριστή απάντησε:

Το ποδόσφαιρο μπήκε στην ζωή μου από την πολύ μικρή ηλικία! Ήταν και είναι για εμένα ένα μέσω εκφράσεις για όσα δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια!

Για την κλήση του στην Εθνική τόνισε:

Η κλήση αυτή με ενθουσίασε πάρα πολύ! Άνθρωποι από την ομοσπονδία με έψαξαν, ασχολήθηκαν με εμένα, βρήκαν τον αριθμό μου και μου έκαναν την πρόταση! Οφείλω και πολλά στον αδελφό μου Νίκο που με παρότρυνε να ακολουθήσω το όνειρο μου!

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο κόσμος ως προς την συμπεριφορά του σε άτομα με ειδικές ανάγκες επισήμανε:

Αυτό που θα πρότεινα να αλλάξουν ορισμένοι άνθρωποι, καθώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι, είναι η ευαισθησία τους προς αυτά τα άτομα! Με την στήριξη άλλων ατόμων μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα που μοιάζουν ακατόρθωτα! Φυσικά κατακριτέα είναι κάθε μορφή εκφοβισμού!

 

Στο αν ο αθλητισμός δίνει ευκαιρίες στην διαφορετικότητα είπε:

Ο αθλητισμός γενικά είναι ένας τρόπος έκφρασης! Τα συναισθήματα που προκαλεί μπορεί να μας αλλάξουν όλοι μας την ζωή!

Για το τι πρέπει να αλλάξουν οι Έλληνες φίλαθλοι ανέφερε:

Με θλίψη παρατηρώ φιλάθλους που βανδαλιζουν, χτυπούν άλλους φιλάθλους και καταστρέφουν . Ιδανικά στον αθλητισμό δεν θα έπρεπε να υπάρχει το μίσος και ο ανθρωπισμός να υπερισχύει του φανατισμού!

 

Ως σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του επέλεξε:

Η στιγμή που εκπροσώπησα την εθνική ομάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας και τίμησα την σημαία μας ήταν η μεγαλύτερη της καριέρας μου!

Τέλος για την θέση του στον αγωνιστικό χώρο είπε:

Η θέση μου στο γήπεδο συνήθως είναι ο μπακ – χαφ! Είναι μια θέση που απαιτεί ταχύτητα, η οποία είναι το βασικό μου χαρακτηριστικό! Σπανίως έχω αγωνιστεί και ως στόπερ! 

Ευχαριστούμε πολύ τον Τσαμπικο Ρουφα για την συνέντευξη που μας παραχώρησε! Του ευχόμαστε τα καλύτερα!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ