Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Liverpool-Real Madrid: Μαδριλένικο ”πάρτι” μέσα στο Anfield

Θριαμβευτική νίκη της Real Madrid κόντρα στην Liverpool. Οι ”κόκκινοι” φιλοξένησαν τους ”merengues” για την πρώτη φάση των ”16” του UEFA Champions League και ενώ είχαν ένα καλό ξεκίνημα, η συνέχεια ήταν καταστροφική χάνοντας με τελικό σκορ 2-5, με την ”Βασίλισσά” να αγκαλιάζει την πρόκριση για τους ”8” του Champions League.

 

Αναλυτικά ο αγώνας:

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για την ομάδα του Jurgen Klopp. Η Liverpool από το πρώτο λεπτό του αγώνα ασκούσε συνεχόμενη πίεση με αποτέλεσμα να έχει την μπάλα στα πόδια της. Μόλις στο 4’ λεπτό ο Nunez έδωσε προβάδισμα για του ”Reds”. Ο Salah έβγαλε μία καταπληκτική σέντρα, ο Nunez πετάχτηκε από το πουθενά και με ένα αριστουργηματικό τακουνάκι έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Στο 11’ λεπτό ο Salah πραγματοποίησε μία ατομική ενέργεια όμως το τελείωμά του δεν ήταν και το καλύτερο στέλνοντας την μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, στο 14’ λεπτό, ο Courtois δεν κατάφερε ποτέ να κοντρολάρει την μπάλα με αποτέλεσμα να του την κλέψει  ο Salah και να σκοράρει κάνοντας το 2-0. Αυτό ήταν και το 42 ευρωπαϊκό γκολ που πετυχαίνει με την φανέλα της Liverpool ο Αιγύπτιος, γκολ που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση στην ιστορίας της ομάδας. Από εκείνο το σημείο και μετά, όλα άλλαξαν καθώς η Real μπήκε ξανά στο παιχνίδι και στο 21’ λεπτό μείωσε σε 2-1 με τον Vinicius ο οποίος με ένα διαγώνιο σουτ κέρδισε τον Alisson. Στο 25’ λεπτό, ο Carvajal έδιωξε πάνω στην γραμμή ένα σουτ του Nunez ενώ η Real έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 31’ λεπτό με τον Vini να πραγματοποιεί και πάλι ένα διαγώνιο σουτ το οποίο αυτήν την φορά απέκρουσε ο Alisson. Πέντε λεπτά αργότερα όμως ήρθε από το πουθενά η ισοφάριση. Ο Gomez γύρισε την μπάλα στον Alisson και αυτός στην προσπάθεια του να την απομακρύνει την έστειλε πάνω στον Vinicius με αποτέλεσμα η μπάλα να κοντράρει πάνω του και να καταλήξει στα δίχτυα του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα. Στο 45’ λεπτό ο Arnold εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Courtois. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Real παραλίγο να φτάσει στην ολική ανατροπή. Ο Valverde βγάζει μία κάθετη για τον Vini, αυτός πατάει στην περιοχή την Liverpool και βγάζει μία κάθετη σέντρα, όμως πριν προλάβει να σουτάρει ο Rodrygo ο Robertson καθάρισε την φάση απομακρύνοντας την μπάλα.

 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Carlo Ancelotti. Στο 47’ λεπτό ο Modric εκτέλεσε ένα φάουλ και ο MIlitao ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πραγματοποιώντας μία σπουδαία ανατροπή. Η Liverpool προσπάθησε να αντιδράσει και στο 53’ ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Nunez από τον Carvajal με τον διαιτητή να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε και το τέταρτο γκολ της Real. Στο 55’ λεπτό ο Benzema πραγματοποίησε ένα σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Gomez και να αλλάζει πορεία με αποτέλεσμα να αιφνιδιάζει τον Alisson και να καταλήγει στα δίχτυα για.Η Liverpool πάλευε να βρει κάποιο γκολ το οποίο θα της έδινε ξανά την ελπίδα της πρόκρισης. Για να το πετύχει αυτό ανέβασε της γραμμές της με αποτέλεσμα να έχει αρκετά κενά στην άμυνα, κάτι που στο τέλος το πλήρωσε. Στο 67’ λεπτό ο Modric έκλεψε την μπάλα από τον Fabinho πάσαρε στον Vinicius και αυτός με την σειρά του στον Benzema ο οποίος με μία ντρίπλα πέρασε τον Alisson και σε σχεδόν κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-5. Η Liverpool δεν κατάφερε να αντιδράσει και μετά το πέμπτο γκολ της Real η μόνη καλή ευκαιρία της ήταν στο 70’ λεπτό η κεφαλιά του Firmino η οποία κατέληξε στα χέρια του Courtois.

Η Real πέτυχε μία σπουδαία νίκη και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ‘’8’’ του Champions League. Ο επαναληπτικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15/3 στης 22:00 (ώρα Ελλάδας).

 

Στάδιο:

Anfield

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Liverpool: Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez (73’ Joel Matip), Virgil Van Dijk, Andrew Robertson, Jordan Henderson (73’ James Milner), Fabinho, Stefan Bajcetic (85’ Harvey Elliott), Mohamed Salah, Cody Gakpo (64’ Roberto Fimino), Darwin Nunez (64’ Diogo Jota)

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Jurgen Klopp

 

Real Madrid: Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Eder Militao, Antonio Rudiger, David Alaba (27’ Nacho Fernandez), Federico Valverde, Eduardo Camavinga, Luka Modric (87’ Toni Kroos), Rodrygo (81’ Dani Ceballos), Karim Benzema (87’ Marco Asensio), Vinicius Junior

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Carlo Ancelotti

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Istvan Kovacs (Ρουμανία)

Βοηθός διαιτητή: Vasile Florin Marinescu (Ρουμανία)

Βοηθός διαιτητή: Ovidiu Artene (Ρουμανία)

4ος βοηθός: Horatiu Fesnic (Ρουμανία)

VAR: Massimiliano Irrati (Ιταλία)

Βοηθός VAR: Marco Guida (Ιταλία)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ