Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

GP Μπαχρέιν – Qualifying: Πρώτη Pole για τον Verstappen

Σε μια αρκετά εντυπωσιακή μάχη κατατακτήριων, ο Verstappen κατέκτησε την πρώτη Pole της σεζόν. Αρκετά κοντά σε χρόνους πολλά μονοθέσια, στρατηγική στα ελαστικά από την Ferrari, φοβερός Alonso.

Στο Q1, ο Leclerc εντυπωσίασε, καθώς προκρίθηκε ως  πρώτος. Η Ferrari δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να μονομαχήσει με την Red Bull. Φοβερές μάχες στο midfield, με την Williams του Albon, αλλά και την Haas του Hulkenberg, να περνούν στο Q2. Απογοήτευση για τον Gasly, στο ντεμπούτο του με την Alpine, ενώ κατά κύριο λόγο, εκτός έμειναν οι Rookies της φετινής χρονιάς, Sargeant, Piastry και De vries. Από την 18η θέση θα εκκινήσει ο Magnussen.

Στο Q2, ήταν η σειρά του Verstappen να απαντήσει με ταχύτερο γύρο, με το 1:30.503 να είναι αρκετό για να προκριθεί ως πρώτος στο Q3. Αρκετός προβληματισμός στην Mclaren, η οποία είδε και τον Norris να μένει εκτός. Οι δυο Alfa Romeo, καθώς και οι Tsunoda και Albon, αποκλείστηκαν από την συνέχεια.

Στο Q3, η Ferrari έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, με την διαφορά του Leclerc από τον Verstappen, να βρίσκεται στα 2-3 δέκατα διαρκώς. Ο Μονεγάσκος αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει δεύτερη προσπάθεια, για να έχει στον αγώνα, διαθέσιμο φρέσκο σετ μαλακής γόμας. Στην δεύτερη προσπάθεια, η μάχη μεταξύ Verstappen και Perez ήταν εντυπωσιακή, με τον Μεξικανό να χάνει την Pole, για μόλις 1,5 δέκατο. Ο γερόλυκος Alonso επιβεβαίωσε την εξέλιξη της Aston Martin, κατακτώντας την πέμπτη θέση, ενώ στο 6-7 με μέτρια απόδοση, βρέθηκαν οι δυο Mercedes.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ