Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: «Διπλό» με… ντομπλέτα Γουνατίδη (pics)

Οιωνός τίτλου!
Πέρυσι στις 26 Μαρτίου στο ίδιο γήπεδο Αμπελόκηποι και Προσοτσάνη είχαν κονταροχτυπηθεί στο εναρκτήριο ματς των “play off” για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην ΕΠΣ Δράμας της σεζόν 2021-2022 και η ομάδα του Φώτη Χατζηκυριάκου είχε κάνει το 1ο και πιο αποφασιστικό βήμα για τη μετέπειτα στέψη της (σ.σ. 0:1 στο 80’ Τόπι).


 

Χθες Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 και με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν 14 ολόκληροι βαθμοί πριν την έναρξη της 19ης αγωνιστικής, το ματς είχε και πάλι το χαρακτήρα του ντέρμπι, σ’ έναν – τι πρωτότυπο – κακό αγωνιστικό χώρο όπως είναι το γήπεδο του «Δημήτριος Κραχτίδης» με τους νεαρούς ως επί το πλείστον παίκτες του Ντίνου Τεγξίζογλου να βάζουν δύσκολα στους πρωτοπόρους μετά το αναγνωριστικό 1ο δεκάλεπτο παρουσία περίπου 250 φιλάθλων στην εξέδρα και πέριξ αυτής.
Η Προσοτσάνη ειδικά μέχρι το ημίωρο «υπέφερε» ποδοσφαιρικά καθώς τίποτα δε λειτούργησε σωστά, με πολλές χαμένες μονομαχίες στο κέντρο, αβίαστα λάθη και κακές επιλογές ακόμα και σε φάση άμυνας ωστόσο στην «παρθενική» της επίσκεψη στα καρέ του Μπόσκου κέρδισε το πέναλτι με τον Κώστα Τσακμακίδη. Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Δημήτρης Καλαϊτζής (18’ 0:1), όμως ο 28άχρονος σκόρερ έγινε άμεσα αναγκαστική αλλαγή σχίζοντας την αριστερή του παλάμη πηγαίνοντας να πανηγυρίσει προς το «πέταλο» των φανατικών φίλων της ομάδας του και διακομίστηκε στο ΓΝΝ Δράμας όπου του έγιναν 13 ράμματα.
Πολλοί θα περίμεναν ότι το γκολ θα άλλαζε την ψυχολογία υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά οι παίκτες των Αμπελοκήπων απάντησαν σχεδόν άμεσα (26’ 1:1 Τέλο) με τον 16άχρονο σκόρερ να δίνει στους γηπεδούχους αυτό που βάσει απόδοσης κι ευκαιριών άξιζαν μέχρι το ημίωρο.
Ο «τρελός» ρυθμός του αγώνα όπως ήταν φυσιολογικό έπεσε μέχρι τις παρυφές του τελευταίου πεντάλεπτου στο α’ ημίχρονο, με την Προσοτσάνη όχι μόνο ν’ ανεβάζει στροφές πριν το διπλό σφύριγμα του κ. Παρασκευούδη, αλλά να βρίσκει και το γκολ-ψυχολογίας ακριβώς με τη λήξη του (45’ 1:2) με το Θεόφιλο Γουνατίδη έπειτα από την εξαιρετική ασσίστ του Αντώνη Ματζιάρη.

Στην έναρξη του β’ μέρους είδαμε τους ίδιους 22 που πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ωστόσο οι παίκτες της Προσοτσάνης παρουσιάστηκαν εντελώς μεταμορφωμένοι, μπαίνοντας με το μαχαίρι στα δόντια και σκοπό να «πνίξουν» τους αντιπάλους τους, κάτι που το κατάφεραν με τον 33χρονο σκόρερ να βρίσκει και πάλι δίχτυα στο 52’ για το τελικό όπως έμελε 1:3. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν κάθε διάδρομο προς τα καρέ του Αβραάμ, κέρδισαν κατά κράτος και τη μάχη του κέντρου κι όσο άδειαζε η κλεψύδρα του χρόνου ο βαθμός διαχείρισης του υπέρ τους σκορ άγγιξε το άριστα!
Οι Αμπελόκηποι προσπάθησαν με τη σταδιακή είσοδο στο ματς των λεγόμενων «βαριών χαρτιών» να μπουν ξανά στη διεκδίκηση πρωτίστως του βαθμού με κάποιο γκολ που θα άλλαζε τη μορφή του ματς, όμως όταν έχεις απέναντι σου αυτήν την Προσοτσάνη τούτο φαντάζει δύσκολο. Ο Αβραάμ και η άμυνα έκαναν σωστά τη δουλειά τους όποτε χρειάστηκε και το 1:3 έμεινε μέχρι και το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τη νίκη των φιλοξενούμενων μέσα σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα να έρχεται από μια μεστή ως προς τις συνθήκες του ματς εμφάνιση κι εξόχως κυνική αν κρίνουμε από την ποιότητα (xGoals) των φάσεων μπροστά στα καρέ των Αμπελοκήπων.

* Να σημειώσουμε πως κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα για τα θύματα στα Τέμπη

Υπεύθυνος φωτογραφιών: Τσιβελεκίδης Μίλτος

Τα στοιχεία του αγώνα 

Α’ ΕΠΣ Δράμας ~ 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ~ 4μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Δ. Κραχτίδης»


Διαιτητής: Παρασκευούδης Νίκος
Α’ Βοηθός: Θαμνίδης Μπάμπης
Β’ Βοηθός: Ζάχαρη Μαρία

 

Λεπτό προς λεπτό:

8’. Σουτ του Χριστοφορίδη με πλάτη προς την εστία η μπάλα κοντράρει σε απλωμένο πόδι αμυνόμενου και καταλήγει χωρίς πολλή δύναμη στην αγκαλιά του Αβραάμ.

9’. Κόρνερ από αριστερά με τον Καραγκιοζίδη να φέρνει την μπάλα στο β’ δοκάρι εκεί όπου και πάλι ο Χριστοφορίδης κάνει την τελική προσπάθεια με κεφαλιά αυτή τη φορά και τον τερματοφύλακα της Προσοτσάνης να μπλοκάρει σταθερά.

14’. Φάουλ του Άλλα στον κεντρικό άξονα περίπου 10 μέτρα εκτός περιοχής, πάνω από το πολυπρόσωπο ανθρώπινο τείχος δίπλα και στο αριστερό δοκάρι άουτ.

15’. Διαγώνια πάσα του Τέλου ο Καραγκιοζίδης μπαίνοντας στην περιοχή εξαπολύει το δυνατό σουτ με τον Αβραάμ να σώζει με το ένα χέρι.

15’. Ο Μουρατίδης κερδίζει κόντρες εκτός περιοχής και σουτάρει δυνατά με τον Αβραάμ να χάνει την μπάλα από την αγκαλιά του, όμως κι ο Καραγκιοζίδης γλιστράει και χάνει την ευκαιρία να σκοράρει κι ο έμπειρος πορτιέρο μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

16’. Κόρνερ αυτή τη φορά από δεξιά με τον Καραγκιοζίδη μόνιμο εκτελεστή και το Μίτρε αυτή τη φορά να πιάνει το εναέριο σουτ δίπλα στα δοκάρια.

0:1 στο 19’. Στην 1η οργανωμένη επίθεσή της η Προσοτσάνη ανοίγει το σκορ από το σημείο του πέναλτι. Ο Λυκίδης επιχείρησε μια διαγώνια μπαλιά βρίσκοντας στην κίνησή του εκτός περιοχής τον Κ. Τσακμακίδη κι ενώ ετοιμάζεται να πλασάρει τον Μπόσκο ο Άλλα τον ανατρέπει. Από τα 11 μέτρα ο Καλαϊτζής δε λαθεύει και βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του κόντρα στη ροή του ματς.

1:1 στο 26’. Φάση διαρκείας πλησίον της περιοχής της Προσοτσάνης με τους παίκτες των Αμπελοκήπων να αλλάζουν την μπάλα μέσα σε λίγα τετραγωνικά, η τελική πάσα του Μουρατίδη είναι για τον Τέλο, ο οποίος αν και καλά κλεισμένος σχεδόν από το ημικύκλιο μ’ ένα συρτό δυνατό σουτ τη στέλνει στη γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει αυτή τη φορά Αβραάμ.

31’. Ωραίος συνδυασμός Άλλα και Καραγκιοζίδη και σέντρα στο ύψος του πέναλτι, ο σκόρερ της ΑΕΑ πιάνει το βολ πλανέ ελαφρώς έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας της Προσοτσάνης.

35’. Νέα σέντρα του Καραγκιοζίδη ο Χριστοφορίδης στην κεφαλιά βλέπει την μπάλα υπό την επίβλεψη και του Αβραάμ να φεύγει ελάχιστα άουτ.

43’. Κόρνερ του Λυκίδη μέσα από έναν όμιλο παικτών ο Γουνατίδης κάνει τη γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να περνάει παράλληλα άουτ.

1:2 στο 45’. Ο Τόπι περιμένει από δεξιά το ανέβασμα στη περιοχή του Ματζιάρη με το νεαρό άσσο να επιχειρεί τη συρτή σέντρα με τους πάντες πλην Γουνατίδη να κάνουν κίνηση στο 1ο δοκάρι. Ο Γουνατίδης όμως που διάβασε καλά την πάσα βρέθηκε με την εστία ορθάνοιχτη μπροστά του και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ.

50’. Μακρινό σουτ με καλές προϋποθέσεις του Καραγκιοζίδη η μπάλα άουτ.

1:3 στο 52’. Ο Μελενικιώτης κάνει την κάθετη για το Λυκίδη που κινείται από κανονική θέση και μπαίνει στην περιοχή από δεξιά αποφεύγοντας το μαρκάρισμα του Βασιλειάδη. Η σέντρα του βάζει δύσκολα στον Μπόσκο που ναι με σώζει με το ένα χέρι την πορεία της προς κάποιον αντίπαλό του, όμως ο Γουνατίδη που καιροφυλακτεί παίρνει το ριμπάουντ και με δεξί πλασέ από κοντά στο «Γ» δίνει αέρα δύο γκολ στην Προσοτσάνη.

55’. Πάσα του Λυκίδη και σουτ χωρίς χρονοτριβή αλλά και δύναμη του Τόπι μπλοκάρει σταθερά ο Μπόσκος.

61’. Σέντρα σουτ από πολύ πλάγια του Καραγκιοζίδη στο 1ο δοκάρι χαμηλά ο Αβραάμ περισσότερο με το σώμα αποσοβεί το γκολ κι ο Παπαμιχαήλ παραχωρεί το κόρνερ με το κεφάλι.

75’. Ο Τσαγκαλίδης συνδυάζεται σε μια κόντρα επίθεση με το Γουνατίδη που με τη σειρά του βρίσκει τον Τόπι μέσα στην περιοχή, διαγώνιο πλασέ του πρώην παίκτη των Αμπελοκήπων βγάζει με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Μπόσκος.

76’. Στο κόρνερ ο Κωνσταντινίδης εκ νέου ο Τόπι το σουτ αυτή τη φορά ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

78’. Γύρισμα από αριστερά του Παυλίδη και σουτ εν κινήσει του Γουνατίδη η μπάλα φεύγει άουτ.

79’. Σέντρα του Τέλου ο Άλλα το εναέριο σουτ στην αγκαλιά του Αβραάμ.

83’. Ψηλοκρεμαστό σουτ του Τέλου από τη γωνία της περιοχής στο πάνω μέρος των διχτύων.

89’. Κόρνερ με τον Τσερκέζο να το εκτελεί από δεξιά και την μπάλα μετά την απομάκρυνση της άμυνας να φτάνει στο Δαφνάκη που επιχειρεί το σουτ με το ένα χέρι ο Αβραάμ είναι και πάλι εκεί για να δώσει τη λύση και να παραχωρήσει κάτω από το οριζόντιο δοκάρι του νέο κόρνερ.

 

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Ντίνος Τεγξίζογλου): Μπόσκος, Τσάνης (73’ Τσερκέζος), Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Κ. Κυσσίδης, Μίτρε (λ.τρ. 87’ Μαυρίδης), Τέλο, Άλλα, Μουρατίδης (56’ Αθ. Κυσσίδης), Καραγκιοζίδης (73’ Δαφνάκης), Χριστοφορίδης (56’ Τρελλόπουλος)

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Μελενικιώτης, Καλαϊτζής (λ.τρ. 27’ Άρ. Τσακμακίδης), Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Πετρίδης, Ματζιάρης (60’ Παυλίδης), Λυκίδης (73’ Τσαγκαλίδης), Γουνατίδης, Κ. Τσακμακίδης (73’ Κωνσταντινίδης), Τόπι

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 19ης αγωνιστικής:

  • Κάτω Νευροκόπι-Αλιστράτη 1:0 (80’ Μιχαηλίδης)
  • Ξηροπόταμος-Βώλακας 0:1 (7’ Στάικος)
  • Καλλίφυτος-Πετρούσα 1:1 (9’ Τσάκαλος / 5’ Γάιδας)
  • Καλαμώνας-Καλαμπάκι 1:2 (65’ Χρ. Παναγιώτου / 75’ αυτ. Γεωργιάδης-89’ Τζιβανάκης)
  • Άγιος Αθανάσιος-Καλή Βρύση 5:0 (21’,58’ πέν.&80’ Παπαδόπουλος-31’ Παπαζώτος-77’ Μπαμπασαλή)
  • Νέα Αμισός-Δοξάτο 2:0 (64’ Αθανασιάδης-75’ Αχ. Μπιαζάκης)
  • Αμπελόκηποι-Προσοτσάνη 1:3 (26’ Τέλο / 19’ πέν. Καλαϊτζής-45’&52’ Γουνατίδης)

ΡΕΠΟ: Χωριστή

 

Η βαθμολογία την 18η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 13 4 1 43:15 43
2 ΒΩΛΑΚΑΣ 13 3 2 37:11 42
3 ΧΩΡΙΣΤΗ* 12 4 1 30:9 40
4 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 10 4 4 33:21 34
5 ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ 10 2 6 23:15 32
6 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 9 2 7 31:19 29
7 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 8 2 8 23:19 26
8 ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 8 2 8 22:26 26
9 ΠΕΤΡΟΥΣΑ* 7 3 7 29:19 24
10 ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ 6 3 9 25:24 21
11 ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 6 1 11 15:39 19
12 ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ* 5 3 9 28:32 18
13 ΔΟΞΑΤΟ 3 4 11 19:35 13
14 ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ* 1 3 13 8:32 6
15 ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ 1 2 15 10:60 5

(*): Έχει κάνει το ρεπό στον β’ γύρο.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ