Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

UFC 285: Ο Jones επέστρεψε και μέσα σε δύο λεπτά ”καθάρισε” και έφυγε με την ζώνη στα χέρια του (videos)

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε στο Las Vegas το UFC 285 με το event να μένει στην ιστορία καθώς είδαμε τον Jon Jones να πνίγει μέσα σε δύο λεπτά τον Cyril Gane και την Alexa Grasso να σοκάρει τον κόσμο κερδίζοντας την Valentina Shevchenko.

Δύο λεπτά ήταν αρκετά. Τρία χρόνια μετά από την τελευταία του μάχη, ο Jon Jones επέστρεψε στο οκτάγωνο για να αντιμετωπίσει τον Ciryl Gane με τους δύο μαχητές να διεκδικούν την ζώνη για την Heavyweight κατηγορία. Ο Gane από την αρχή μπήκε στο παιχνίδι με δισταγμό αποφεύγοντας τον αντίπαλό του. Στην πρώτη συμπλοκή ο Jones τον έριξε στο έδαφος και με συνοπτικές διαδικασίες τον έπνιξε με guillotine choke αναγκάζοντας τον αντίπαλό του να κάνει tap-out. Τρία χρόνια μετά από την τελευταία του μάχη, ο Jon ”Bone” Jones κρατάει και πάλι την ζώνη στα χέρια του, απλά αυτήν την φορά είναι η ζώνη της Heavyweight Division. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Jones έκανε call-out τον ”θρύλο” της Heavyweight Division, Stipe Miocic με το κοινό να ζητωκραυγάζει.

 

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του UFC ήταν η νίκη της Alexa Grasso απέναντι στην Valentina Shevchenko. Η Grasso μπήκε με αυτοπεποίθηση στον παιχνίδι και κατάφερε με επιτυχία να αμυνθεί στα χτυπήματα της Shevchenko. Η ”Bullet” προσπάθησε να πάει και να αγωνιστεί στο έδαφος όμως και πάλι η Grasso ήταν διαβασμένη και ξέφευγε συνεχώς. Η Valentina σε μία φάση επιχείρησε μία γυριστή κλοτσιά, όμως η Grasso βρέθηκε ξαφνικά στην πλάτη της προσπαθώντας να την πνίξει με Face Crank. Τελικά ανάγκασε την Valentina να κάνει tap-out κερδίζοντας δίκαια την ζώνη της Flyweight Division, αναγκάζοντας την Shevchenko να κάνει την πρώτη της ήττα μετά από πέντε χρόνια.

 

Εκπληκτική ήταν και η μονομαχία ανάμεσα στον Geoff Neal και Shavkat Rakhmonov. Ο Shavkat υποτίμησε τον αντίπαλό του και στον τρίτο γύρο δέχτηκε δυνατά χτυπήματα τα οποία παραλίγο να τον οδηγήσουν σε ήττα. Ωστόσο πήρε το μήνυμα του Neal και στην συνέχεια βρήκε τον τρόπο να κερδίζει τον αντίπαλό του λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τρίτου γύρου με submission.

 

Μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στο οκτάγωνο και ο Gody Garbrandt ο οποίος αντιμετώπισε τον Trevin Jones. Ο Cody κατάφερε με ομόφωνη απόφαση να κερδίσει τον Jones όμως η απουσία του έγινε αισθητή καθώς δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακός όπως τις προηγούμενες φορές. Παρόλα αυτά αυτή η νίκη σίγουρα θα του φέρει ψυχολογία και σίγουρα ενδέχεται να τον δούμε σύντομα στο οκτάγωνο.

 

Τέλος κλείνουμε  με τον Bo Nickal. Ο 27χρονος Αμερικάνος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο UFC με μεγάλη επιτυχία καθώς χρειάστηκαν σχεδόν τρία λεπτά για να πνίξει τον αντίπαλό του με arm-triangle choke για να πάρει την νίκη. Ο Nickal είναι ένα από τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και ανυπομονούμε να δούμε τι ταβάνι μπορεί να έχει στο UFC.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της UFC Card

Main Card:

  •  Jon Jones def. Ciryl Gane Submission (guillotine choke) 1 2:04 [a]
  • Alexa Grasso def. Valentina Shevchenko (c) Submission (read naked choke) 4 4:34
  • Shavkat Rakhmonov def. Geoff Neal Submission (rear-naked choke) 3 4:17
  • Mateusz Gamrot def. Jalin Turner Decision (split) (29–28, 28–29, 30–27)
  • Bo Nickal def. Jamie Pickett Submission (arm-triangle choke) 1 2:54

 

Preliminary Card:

  • Cody Garbrandt def. Trevin Jones Decision (unanimous) (29–28, 29–28, 29–28)
  • Dricus du Plessis def. Derek Brunson TKO (corner stoppage) 2 4:59
  • Amanda Ribas def. Viviane Araújo Decision (unanimous) (29–27, 30–26, 30–27)
  • Marc-André Barriault def. Julian Marquez TKO (punches) 2 4:12

 

Early Preliminary Card:

  • Ian Garry def. Song Kenan TKO (punches) 3 4:22
  • Cameron Saaiman def. Leomana Martinez Decision (majority) (29–26, 28–27, 28–28)
  • Tabatha Ricci def. Jessica Penne Submission (armbar) 2 2:14
  • Farid Basharat def. Da’Mon Blackshear Decision (unanimous) (29–28, 29–28, 29–28)
  • Loik Radzhabov def. Esteban Ribovics Decision (unanimous) (29–28, 29–28, 29–28)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ