Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η μεγάλη ώρα έφτασε, ντέρμπι αποδείξεων για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Βρισκόμαστε μόλις δύο 24ωρα μακριά από την τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League και όπως είναι αναμενόμενο, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, το οποίο θα κρίνει πολλά.
ΑΕΚ

Φτάνοντας στην ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, η Ένωση έχει καταφέρει τον στόχο της και μέσα από πολύ σκληρή δουλειά, βρίσκεται πλέον μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, έπειτα από 25 ‘στροφές’. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει πλέον μετά και το ‘διπλό’ στο Περιστέρι, 59 βαθμούς, ενώ παράλληλα έχει την πιο παραγωγική επίθεση με 50 τέρματα (μαζί με τον Ολυμπιακό) και την καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχθεί μόλις 11 γκολ! Ο Δικέφαλος κατάφερε να περάσει με απόλυτη επιτυχία και το τελευταίο του δυνατό ‘τεστ’ και με τα δύο συνεχόμενα ‘διπλά’ στις δύσκολες έδρες του Ηρακλείου και του Περιστερίου ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα στην κορυφή και πλέον έχει ακόμη ένα βήμα να κάνει, πριν να μπει στα πλέι – οφ. Ένα βήμα, το οποίο όμως είναι το σημαντικότερο και το δυσκολότερο της σεζόν, κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος πλησιάζει την κορυφή και τον τελευταίο καιρό είναι στα καλύτερα του, έχοντας βρει για τα καλά τον εαυτό του και τα πατήματα του μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ, θα προσπαθήσει με την δυναμική της Νέας Φιλαδέλφειας και το νέο sold out που ανακοίνωσε η ομάδα, να φτάσει σε ακόμη μία νίκη στο γήπεδο της και να διευρύνει το φοβερό της νικηφόρο σερί, στα 15 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις! Παράλληλα η ΑΕΚ, έδειξε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, πως τα όσα λέγονται τόσο καιρό για το μεγάλο της πλεονέκτημα, που φυσικά είναι το μεγάλο της ροστερ και το βάθος της, δεν πήγαν περίπατο και σε δύσκολα ματς στα οποία κλήθηκε να παίξει χωρίς τον πρώτο της σκόρερ και βασικό της σέντερ φορ, Λιβάι Γκαρσία, τα έβγαλε πέρα, ενώ σημαντικό ήταν το γεγονός πως ακόμη και στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, η Ένωση όχι απλά δεν είχε τον Λιβάι, αλλά δεν είχε ούτε και τον Αραούχο στην διάθεση της, παρόλα αυτά η ομάδα του Αλμέιδα έκανε την δουλειά της και απέδρασε με τις εκτός έδρας νίκες και στα δύο ματς. Η νίκη λοιπόν στο ντέρμπι της Κυριακής για τους ‘κιτρινόμαυρους’, θα απογειώσει και άλλο την ΑΕΚ και θα της δώσει μεγάλο προβάδισμα και ψυχολογία ενόψει των πλέι – οφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και περνάμε στους ‘ερυθρόλευκους’. Η ομάδα του Μίτσελ έχει βρει τα πατήματα της το τελευταίο διάστημα στον αγωνιστικό χώρο, έχει αφήσει στην άκρη την βαριά ήττα από την ΑΕΚ στο κύπελλο, μάλιστα μπορούμε να πούμε ότι επένδυσε επάνω σε αυτή και μοιάζει αγνώριστος από τότε και πλέον στο στρατόπεδο των Πειραιωτών κυριαρχεί πιο πολύ από ποτέ, η εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός θα φύγει με αποτέλεσμα από την Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή άλλωστε, οι Πειραιώτες πάνε στην ‘OPAP Arena’ με το μαχαίρι στα δόντια, παίζοντας ένα μέρος της σεζόν τους σε αυτή την τελευταία αγωνιστική και έχει μεγάλο ενδιαφέρον το αν ο Ολυμπιακός πάρει αποτέλεσμα και δείξει έτοιμος να σώσει μία χαμένη χρονιά, στην οποία πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο και όχι άδικα. Κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός αν δεν διεκδικήσει το αποτέλεσμα στην Νέα Φιλαδέλφεια και στην χειρότερη για αυτόν περίπτωση ηττηθεί κιόλας, μπορούμε να πούμε πως θα μείνει αρκετά πίσω στην μάχη του πρωταθλήματος, καθώς οι εννέα και οχτώ βαθμοί αντίστοιχα που θα κυνηγάνε οι ‘ερυθρόλευκοι’, δεν καλύπτονται και τόσο εύκολα, κόντρα στους ‘σοβαρούς’ ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στο πρωτάθλημα από τις 17 Οκτωβρίου, όταν και είχε χάσει από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης, έκτοτε σε όλες τις διοργανώσεις έχει ηττηθεί μονάχα από την ΑΕΚ με 3-0 για τον θεσμό του Κυπέλλου. Παράλληλα ο Ολυμπιακός πολεμά και με τον κακό του φέτος δαίμονα, που δεν είναι άλλος από τα ‘ντέρμπι’, με την ομάδα του Μίτσελ να μην έχει καταφέρει ακόμη να πανηγυρίσει την νίκη σε κάποιο μεγάλο ματς, κόντρα στους υπόλοιπους τρεις διεκδικητές του τίτλου. Ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα και μετά την ήττα από την ΑΕΚ, μετρά σε τέσσερις αναμετρήσεις 15 γκολ, ενώ δέχθηκε μόλις 1(!) έχοντας φιλοδωρήσει σε αυτά τα παιχνίδια με εξάρες τους Παναιτωλικό και Λεβαδειακό, με τριάρα την Λαμία, ενώ στο ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό έμεινε στο 0-0, παρότι είχε πολύ θετική εικόνα. Έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει πάρει πράγματα από την πολύ ποιοτική του επιθετική γραμμή, στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν και με τον Μπακαμπού να σκοράρει κατά ριπάς και να είναι πλέον πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Κανός να βρίσκει ρυθμό μαζί με τον Μπιελ στις δύο άκρες και να έχουν απολογισμό και οι δύο μαζί 6 γκολ και 1 ασίστ στα τελευταία 4 παιχνίδια και τον Φορτούνη να πιάνει και πάλι την ‘μπαγκέτα’ του μαέστρο και να διατηρεί τους ‘ερυθρόλευκους’ σε τροχιά πρωταθλήματος. Το θέμα είναι τι γίνεται από εκεί και πίσω για τον Ολυμπιακό, οι οποίοι θα παραταχθούν κόντρα στην ΑΕΚ χωρίς τους Εμβιλά και Σωκράτη και έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το πως θα είναι το αμυντικό πλάνο του Ολυμπιακού κόντρα σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει την Κυριακή να ‘τελειώσει’ τον Ολυμπιακό και να του δείξει πως αυτήν την σεζόν τουλάχιστον, το θέλει πιο πολύ και θα πάει μέχρι τέλους, ενώ από την άλλη οι ‘ερυθρόλευκοι’ θέλουν να αποδείξουν πως δεν πρέπει να τους ξεγράψει κανείς και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα καταφέρουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή και να κατακτήσουν έναν τίτλο που στην αρχή έμοιαζε να είναι μακριά.
Ότι και να γίνει πάντως στην αναμέτρηση, το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος θα έχουμε να παρακολουθούμε παιχνίδια όπως το μεθαυριανό, κάθε εβδομάδα! Και όποιος αντέξει…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ