Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ: Παλικαρίσια νίκη για τα “Κεράσια”

Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ 1-0

Ιστορική νίκη κατάφερε να πάρει η ουραγός της βαθμολογίας Μπόρνμουθ, δίνοντας τέλος στο αήττητο της Λίβερπουλ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Με γκόλ από το πρώτο ημίχρονο, τα κεράσια κέρδισαν 3 πολύτιμους βαθμούς για την έστω και προσωρινή έξοδο τους από την ζώνη του υποβιβασμού, μεταφέροντας έτσι όλο το άγχος στους αντιπάλους της, για την κούρσα των τεσσάρων πρώτων θέσεων.

1ο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες βγήκαν στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, έτοιμες να διεκδικήσουν το αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Μπόρνμουθ καθ’ όλη την διάρκεια του ημιχρόνου, απειλώντας κυρίως από στημένες φάσεις. Η Λίβερπουλ έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, με την κεφαλιά Φαν Ντάικ, στο 5 λεπτό, από κόρνερ του Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ αλλά ο Τζέφερσον Λέρμα απομάκρυνε με το κεφάλι πάνω στην γραμμή. Η απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 9ο λεπτό με τον Ουαταρά να βρίσκεται σε τετ-α-τετ με τον Άλισον, αλλά το τελείωμα του βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτυών. Η Μπόρνμουθ κατάφερε να πάρει θέση οδηγού στα μισά του ημιχρόνου, και πάλι “δια χειρός” Ουαταρά. Ο δεξιός χάφ των γηπεδούχων, μετά από μία απίθανη κούρσα στην αριστερή πτέρυγα, γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή και ο επερχόμενος Μπίλινγκ την έσπρωξε στο βάθος της εστίας, κάνοντας το 1-0.

2ο ημίχρονο

Η επανέναρξη του αγώνα έφερε τους γηπεδούχους σε θέση άμυνας και την Λίβερπουλ να κυνηγά για ακόμη μία φορα στην φετινή σεζόν. Η ομάδα του Γκάρι Ο’ Νιλ υπερασπίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα για 50 λεπτά, με την μοναδική πραγματική απειλή να έρχεται από δική της υπαιτιότητα. Στο 69ο λεπτό ο Ζότα κέρδισε πέναλτι, για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, μετά από χέρι του Σμίθ στην κεφαλιά του. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο σπεσιαλίστας Μοχάμεντ Σαλάχ αλλά η μπάλα βρέθηκε στην κερκίδα αντί για τα δίχτυα, σπαταλώντας την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο.

Ενδεκάδες 

Μπόρνμουθ: (Ο’ Νιλ) Νέτο, Στέφενς, Σένεσι, Σμίθ (Φρεντερίκς 80′) , Κέλλυ, Ουαταρά, Ρόδγουέλ, Λέρμα (Κουκ 80′), Άντονι (Βίνια 88′), Μπίλινγκ (Κρίστι 70′), Σολάνκε (Σεμένιο 88′)

Λίβερπουλ: (Κλοπ) Άλισον, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Άρνολντ (Μίλνερ 65′), Ρόμπερτσον, Μπάιτσετιτς (Καρβάλιο 88′), Φαμπίνιο (Χέντερσον 65′), Έλιοτ (Ζότα 46′), Χάκπο, Σαλάχ, Νούνιεζ (Φιρμίνο 65′)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ