Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: Στρέφει την προσοχή μόνο στο πρωτάθλημα! (pics)

Déjà vu κι..αποκλεισμός στο κύπελλο!
‘Η αν προτιμάτε στο ίδιο «δραματικό» έργο θεατές…μιας και τη σεζόν 2019-2020 η Προσοτσάνη είχε πει αντίο στους «8» όντας καλύτερη των Αμπελοκήπων στο «Δ. Κραχτίδης» με τις δύο ομάδες τότε να είναι στο «1-2» της κατάταξης, ενώ και πέρυσι αλλά στη φάση των «16» μπορεί να επικράτησε κατά κράτος στο γειτονικό ντέρμπι στην Πετρούσα, όμως δεν απέφυγε τον αποκλεισμό στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι.


 

Την περασμένη Τετάρτη στο Βώλακα, οι παίκτες του Φώτη Χατζηκυριάκου έκαναν από το 1ο κιόλας δευτερόλεπτο πράξη επί χόρτου ότι τους ζήτησε ο 49χρονος τεχνικός στο πινακάκι του, με την πίεση ψηλά ν’ αποδίδει μεν καρπούς καθώς η Προσοτσάνη «πάτησε» πολλές φορές περιοχή μέχρι το 10λεπτο, χωρίς δε να τους γευτεί με την επίτευξη κάποιου γκολ που βάσει ευκαιριών δικαιούτο (σ.σ. 1’ κεφαλιά Παπαμιχαήλ πάνω στη γραμμή σε κόρνερ ο Καρπιτσάρης & 7’ πλασέ του Κ. Τσακμακίδη πάνω στον πεσμένο κι εξουδετερωμένο Παγκάκη).
Η αφύπνιση των γηπεδούχων του Λευτέρη Ροδίτη μετά το 25 ήταν αναμενόμενη με τις δικές τους καλές στιγμές να μένουν ημιτελείς και να σταματούν είτε στα χέρια του Αβραάμ είτε στο πόδι του Παπαμιχαήλ με τον ίδιο εκφραστή από πλευράς Δόξας (Μαλίκης στο 8’ & 25’).

Μετά από ένα «γεμάτο» σε φάσεις αλλά χωρίς γκολ α’ ημίχρονο το β’ 45αλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να βρίσκουν με το «καλησπέρα» δίχτυα (1:0 στο 46’ Στάικος) κι αυτό έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα που έδωσε την πρόκριση στη Δόξα για τα διπλά ματς της ημιτελικής φάσης και ν’ αφήνει στην Προσοτσάνη την πικρία ενός ακόμα αποκλεισμού που προσπάθησε μέχρι και το 3ο λεπτό του έξτρα χρόνου που κρατήθηκε να σκοράρει και να πάει το ματς στη ρουλέτα των 11 μέτρων.

Υπεύθυνος Φωτογραφιών: Τσιβελεκίδης Μίλτος

Τα στοιχεία του αγώνα 

Κύπελλο ΕΠΣ Δράμας ~ Προημιτελική Φάση
Τετάρτη 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ~ 4μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Βώλακα


Διαιτητής: Γκαϊτατζής Δημήτρης
Α’ Βοηθός: Παστιάδης Μάνος
Β’ Βοηθός: Κουβαλάκης Παναγιώτης

 

Λεπτό προς λεπτό:

1’. 1ο κόρνερ και 1η μεγάλη στιγμή στο ματς από αριστερά με τον Τόπι να το εκτελεί για το κεφάλι του προωθημένου Παπαμιχαήλ, όμως σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Καρπιτσάρης παραχωρεί από την άλλη πλευρά νέο κόρνερ.

2’. Σ’ αυτό πάει με το αριστερό πόδι ο Καλαϊτζής πιο ψηλά απ’ όλους ο Μελενικιώτης δε σημαδεύσει σωστά μέσα από έναν όμιλο αντιπάλων.

7’. Επικίνδυνη σέντρα σου του Ματζιάρη βάζει δύσκολα στον Παγκάκη που χάνει την μπάλα κι αυτή φτάνει στο Γουνατίδη που θέλοντας να σιγουρέψει το γκολ πασάρει στον αφύλακτο Κ. Τσακμακίδη που με το δεξί πλασάρει πάνω στην αγκαλιά του πεσμένου τερματοφύλακα του Βώλακα.

8’. 1η επίσκεψη έστω κι εκτός περιοχής των γηπεδούχων, με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μαλίκη ν’ αναγκάζει τον Αβραάμ να κάνει βήμα προς τα πίσω και με το ένα χέρι δύσκολα να παραχωρεί το κόρνερ.

11’. Δυνατό σουτ του Τόπι από μέση απόσταση η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

17’. Κλέψιμο του Μελενικιώτη και γρήγορη πάσα στο Γουνατίδη που «κόβει» προς την περιοχή, δυνατό πλασέ στην έξοδο του Παγκάκη η μπάλα δίπλα στο αριστερό δοκάρι άουτ.

25’. Από αριστερά ο Καρπιτσάρης τροφοδοτεί μέσα στην περιοχή το Μαλίκη που σουτάρει χαμηλά και διαγώνια, ο Παπαμιχαήλ με τον Αβραάμ εξουδετερωμένο παραχωρεί σωτήρια το κόρνερ προ γραμμής τέρματος.

28’. Φάουλ από μέση απόσταση του Σταμπουλή αδύναμη κεφαλιά του Μποσκοψίου εκεί που περιμένει ο Αβραάμ και μπλοκάρει σταθερά.

37’. Γύρισμα του Σίγγου από αριστερά ο Στάικος δύσκολα αποφεύγει τον Παπαμιχαήλ, προλαβαίνει πριν πλασάρει όπως θα ήθελε ο Αστερίου και με την κόντρα παραχωρεί το κόρνερ μισό μέτρο δίπλα στο κάθετο δοκάρι του Αβραάμ.

40’. Γρήγορη αντεπίθεση με τον Κ. Τσακμακίδη να πασάρει πιο δεξιά του αλλά λιγάκι πιο πλάγια από κει που περίμενε ο Γουνατίδης με το πλασέ του να καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Παγκάκη.

1:0 στο 46’. Ο Βασιλειάδης τροφοδοτεί το Μαλίκη που από μέση απόσταση επιχειρεί τη σέντρα κι Στάικος κινούμενος ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των φιλοξενούμενων με ωραία δυνατή κεφαλιά δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Αβραάμ που εκτινάχθηκε στη γωνία του.

47’. Σουτ του Τόπι στα χέρια του Παγκάκη.

48’. Από το δυνατό βολέ του Αβραάμ ο Τόπι χωρίς η μπάλα να σκάσει στο χόρτο βρίσκει στην κίνηση στα όρια της περιοχής τον Ματζιάρη που πλασάρει στην έξοδό του τον Παγκάκη κι ο τελευταίος σωτήρια κρατάει το μηδέν με καίρια επέμβαση.

63’. Φάουλ του Σταμπουλή νέα κεφαλιά του Στάικου μόλις άουτ.

79’. Πετρίδης και Τόπι συνδυάζονται στο χώρο του κέντρου με τον τελευταίο να περνάει την πάσα στον Κ. Τσακμακίδη που υπό την πίεση του Κασσού πλασάρει πάνω στον Παγκάκη.

90’. Από το φάουλ του Καλαϊτζή η άμυνα διώχνει πάνω στον Κ. Τσακμακίδη σουτ έχοντας σχεδόν οριζοντιώσει το σώμα του, όμως η καίρια προβολή του Σταμπουλή αποσοβεί κάθε επικίνδυνη κατάσταση προς την εστία της ομάδας του.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΩΛΑΚΑΣ (Λευτέρης Ροδίτης): Παγκάκης, Χαλκίδης (λ.τρ. 62’ Μαρκόπουλος), Καρπιτσάρης, Μποσκοψίου, Κασσός, Μ. Βασιλειάδης, Σίγγος (72’ Τσαμπάζης), Κ. Δράμπαλης (62’ Μουζενίτοβ), Στάικος (72’ Αντ. Βασιλειάδης), Σταμπουλής, Μαλίκης (84’ Θ. Παπαδημητρίου)

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Μελενικιώτης, Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Πετρίδης, Ματζιάρης (67’ Κωνσταντινίδης), Λυκίδης (74’ Κέντογλου), Γουνατίδης (74’ Τσαγκαλίδης), Κ. Τσακμακίδης, Τόπι

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της προημιτελικής φάσης:

  • Αμπελόκηποι-Νέα Αμισός 1:0 (55’ Τέλο)
  • Βώλακας-Προσοτσάνη 1:0 (46’ Στάικος)
  • Δοξάτο-Πανδραμαϊκός (θα οριστεί ημερομηνία από την ΕΠΣΔ)
  • Καλαμπάκι-Καλαμώνας 3:1 (28’ Αγγελόπουλος-40’ Προκοπίου-90’ Χιντζίδης / 44’ Περπερίδης)

Με έντονο πράσινο οι ομάδες που περνούν στην ημιτελική φάση, εκεί όπου τα ματς για το δρόμο προς τον τελικό είναι «διπλά».

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ