Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πήραν «φωτιά» οι σφυρίχτρες

21 Μαρτίου 1953. Πέρασαν ακριβώς 70 χρόνια από τη μέρα που οι Μπόστον Σέλτικς φιλοξένησαν τους Σίρακιους Νάσιοναλς (τους σημερινούς Φιλαδέλφεια Σίξερς), σε έναν συναρπαστικό αγώνα από κάθε άποψη…

 

Έχουμε και λέμε… 106 φάουλ, 128 βολές, 4 παρατάσεις και αποβολή 12 παικτών στη νίκη των Σέλτικς για τα πλέι οφ του ΝΒΑ με σκορ 111-105. Βέβαια σε εκείνη την αναμέτρηση υπήρχαν πολλά νεύρα και η κατάσταση ξέφυγε, καθώς χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να χωρίσει και να απομακρύνει από το παρκέ τον Μπομπ Μπράναν των Μπόστον και τον Ντολφ Σέιζ των Νάσιοναλς, που πιάστηκαν στα χέρια κατά τη διάρκεια του ματς. Αυτή η παρέμβαση δεν άρεσε στον παίκτη των Σίρακιους, Μπίλι Γκέιμπορ, ο οποίος επιτέθηκε στους αστυνομικούς και ο αγώνας διακόπηκε για δέκα λεπτά, ενώ στη γενική σύρραξη εκτός από τους παίκτες, συμμετείχαν και οι φίλαθλοι.

 

Τελικά τη σειρά των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων κέρδισε η ομάδα από τη Βοστώνη, αλλά στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας ηττήθηκε από τους Νιου Γιορκ Νικς, οι οποίοι όμως έχασαν το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν από τους Μινεάπολις Λέικερς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ