Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εθνική Ελλάδος: Η ομάδα των ειδώλων και της προσμονής

Το παράδειγμα προς μίμηση του Κωσταντέλια, ο “true leader” Μπακασέτας, ο Τσίμι που κάνει αυτό που ονειρεύεται και η Αγιά Σοφιά που μπορεί να γίνει το νέο της καμίνι.

Έφτασε λοιπόν αυτή η στιγμή της σεζόν που όλοι εμείς οι Ολυμπιακοί, οι Παναθηναϊκοί, οι ΑΕΚτζηδες, οι ΠΑΟΚτζηδες θα φορέσουμε την ίδια φανέλα και θα φωνάξουμε για αυτούς που καμαρώνουμε στο γήπεδο και προέρχονται είτε από τη δική μας ομάδα είτε από κάποια αντίπαλη, είτε παίζουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Τέτοιο παράδειγμα είναι ο Γιάννης Κωσταντέλιας που με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχει κάνει κάθε λογής φίλαθλο να παραμιλά προσπαθώντας να αποδείξει πως ένας 20χρονος ποδοσφαιριστής δεν πρέπει πια να θεωρείται μικρός και ανέτοιμος, όπως κακώς συμβαίνει στη χώρα μας, αντ’ αυτού πρέπει να είναι αποδέκτης της εμπιστοσύνης που ο ίδιος διεκδικεί. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ο ΠΑΟΚ δεν αποφάσιζε να τρέξει το καινοτόμο για τα δικά μας δεδομένα πρόγραμμα ανάδειξης νεαρών ποδοσφαιριστών; Η απάντηση είναι απλή. Διότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα έφευγε δανεικός ή με λίγα χρήματα στο εξωτερικό και στο τέλος θα “καιγόταν” στο βωμό του κέρδους. Ειλικρινά μιλώντας μπορεί και τώρα να συμβεί αυτο, αλλά προς ώρας η ομάδα του δείχνει να διαχειρίζεται άριστα το περιουσιακό της στοιχείο, το αποτελεί βάσει αριθμών τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή της φετινής σεζόν.

Παρόμοια περίπτωση με τον νεαρό Βολιώτη αποτελεί και ο Κώστας Τσιμίκας. Ο Σερραίος αμυντικός ωστόσο είναι δύο τουλάχιστον βήματα μπροστά από τον μεσοεπιθετικό του “Δικεφάλου του Βορρά”, καθώς αφού “ψήθηκε” στο υψηλότερο επίπεδο παίρνοντας παραστάσεις από το Champions League και το νοκ άουτ του Europa League μετέβη τελικά στη Μέκκα του ποδοσφαίρου για να αγωνιστεί στα αγγλικά γήπεδα με τη φανέλα της Λίβερπουλ του Κλοπ σε μια μεταγραφή που θα ζήλευε κάθε συνάδελφος του. Δεν όμως αυτή η μοναδική τους διαφορά. Αφού ο “Greek Scouser” έχει πετύχει και αυτό που αποτελεί στόχο του νεοεισαχθέντα αυτή τη στιγμή στο εθνικό γκρουπ Κωσταντέλια και δεν είναι άλλο από την καθιέρωση στο βασικό κορμό της Εθνικής του οποίου ηγείται πέρα από τον Τσίμι και ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο Κορίνθιος μεσοεπιθετικός, πιστός στις ρίζες του που κατ’ εξακολούθηση μας χάρισαν σπουδαίους ηγέτες κατά τους αρχαίους χρόνους, είναι αυτούς που αποτελεί τον φύσει και θέσει αρχηγό της Εθνικής Ομάδας δίνοντας μας την εντύπωση πως το συγκρότημα μας έχει βρει τον ηγέτη που στο δύσκολο διάσημα που διανύει τα τελευταία χρόνια και ελπίζουμε να πάψει σύντομα. Ειδικότερα τώρα που η ομάδα βρήκε και το νέο υπερπολυτελές και κοχλάζον σπίτι της.

Γιατί αυτό είναι η Αγιά Σοφιά. Η οποία εκτός των άλλων χαρακτηρισμών αποτελεί και το καλύτερο γήπεδο στον κόσμο (ανάμεσα σε αυτά που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 2022) και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες της.

Θα ήθελα να κλείσω ευχόμενος κάτι που ακούγεται πολύ γιουροβιζιονικό αλλά είναι πολύ πραγματικό και αφορά την νέα προσπάθεια της Εθνικής στα προκριματικά του EURO 2024 που για αυτήν ξεκινούν από το μυθικό και γεμάτο ευχάριστες αναμνήσεις Algarve στο Faro της Πορτογαλίας απέναντι στο Γιβραλτάρ την Παρασκευή στις 21:45.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ