Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποδαρικό με ισοπαλία στην “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena”

Ποδαρικό με ισοπαλία έκανε στην “Αγιά Σοφιά-OPAP Arena” η Ελλάδα, απέναντι στη Λιθουανία με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 – Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου στο νέο σπίτι της Εθνικής.

Μετά την θετική πρεμιερά για τα προκριματικά του Euro 2024 απέναντι στο Γιβραλτάρ, η Εθνική ομάδα υποδέχτηκε στο νέο της σπίτι τη Λιθουανία για μια φιλική αναμέτρηση και έμεινε στο 0-0, σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό για αρκετό διάστημα.

Κυριάρχησε η Εθνική ομάδα, με τον κόσμο να δίνει μεγάλη ώθηση στους παίκτες του Πογέτ, ενώ οι Λιθουανοί είχαν δύο καλές στιγμές, που θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα, όμως ο Βλαχοδήμος ήταν εκεί.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Εθνική παίρνοντας ώθηση από τη νέα “καυτή” της έδρα μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, με τον Παυλίδη να χάνει την πρώτη καλή στιγμή στο 3′ μέσα από τη περιοχή και τον Σιώπη στο 7′ να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Μετά από πολύωρη πολιορκία στην περιοχή των φιλοξενούμενων και εξαιρετική συνεργασία των Μάνταλο-Ρότα, ο Μασούρας σούταρε στο 16′, αλλά η μπάλα κόντραρε και έτσι δεν απειλήθηκε ο Ζούμπας. Στο 22′ ο Γκουστάβο Πογέτ οδηγήθηκε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Γιαννούλη να ήταν εκείνος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Τσιμίκα.

Δέκα λεπτά αργότερα και μετά από πάσα του Φορτούνη, ο Μασούρας απείλησε ξανά, με τον Ζούμπας να διώχνει με το πόδι. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική συνέχιζει να πιέζει ψηλά, δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις και στο 45′ βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Μαυροπάνου, που πέρασε λίγο εκτός. Η Ελλάδα είχε πάνω από τρεις τελικές, με Μασούρα και Μπακασέτα να απειλούν κυρίως, αλλά έφυγε για τα αποδυτήρια στο 0-0.

Με τον τρόπο που τελείωσε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε το δεύτερο. Η Ελλάδα είχε την κατοχή της μπάλας και στο 50′ απείλησε με τον Μπακασέτα, αλλά ο Ζούμπας ήταν και πάλι εκεί με εντυπωσιακή επέμβαση. Λίγο αργότερα (54′) ο Χατζηδιάκος βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή των Λιθουανών, χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά. Στο 57′ ένα μακρινό σουτ του Σιργκέντας ήταν και η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει σταθερά.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας απειλήθηκε σημαντικά στο σουτ του Αρμάλας στο 64′, πραγματοποιώντας μια μεγάλη επέμβαση! Η Εθνική προσπάθησε να βρει και πάλι τον ρυθμό της παίζοντας από τα πλάγια με σέντρες, αλλά ο τερματοφύλακας των Λιθουανών ήταν σταθερός και δεν υπέπεσε σε λάθη, που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα. Η σπουδαιότερη ευκαιρία για την Εθνική ήρθε στο 83′. Μετά από πολιορκία στην άμυνα των Λιθουανών, η μπάλα στρώθηκε στον Γιαννούλη, εκείνος σούταρε και ο Αρμάλας “έκοψε” πάνω στη γραμμή.

Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, σε ένα παιχνίδι που ξεχώρισε το πάθος των παικτών της Εθνικής και ο κόσμος στις εξέδρες!

Ενδεκάδες

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (22′ Γιαννούλης) – Μπακασέτας (69′ Κωνσταντέλιας), Σιώπης, Μάνταλος – Μασούρας (80′ Παπανικολάου), Παυλίδης (69′ Γιακουμάκης), Φορτούνης (80′ Λημνιός)

Λιθουανία (Εντγκάρας Γιανκάουσκας): Ζούμπας – Λασίσκας,Καζουκολόβας, Γκιρντβάινις  (46′ Αρμάλας), Μπενέτα (46′ Μπαραβίκας) – Σλίβκα (79′ Σίμκους), Ρομανόβσκι (46′ Σιργκέντας), Γκινέιτις- Νοβικόβας, Τσέρνιτς (61′ Ούπστας), Παουλάουσκας (46′ Λαουκζέμις)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ