Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Εκρηκτική» πρεμιέρα!

1η αγωνιστική – Προκριματικά Euro 2024

Γιβραλτάρ – Ελλάδα 0-3

Ιδανική πρεμιέρα για τα προκριματικά πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου καθώς επικράτησε άνετα και εύκολα του Γιβραλτάρ στο ουδέτερο γήπεδο «Αλγκάρβε» της Πορτογαλίας!

Απόλυτα κυριαρχική η Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησε το Γιβραλτάρ κυριολεκτικά ούτε να φτάσει μέχρι το κέντρο του γηπέδου! Με πολλές πάσες και ωραία κοντρόλ της μπάλας, οι Έλληνες διεθνείς δημιούργησαν πλήθος τελικών φάσεων πετυχαίνοντας δύο τέρματα! Στο 11’ ο Μασούρας με διαγώνιο συρτό σουτ έκανε το 0-1 και στο 45’ ο Σιώπης με μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 0-2! Να σημειώσουμε ότι ο βραχύσωμος αμυντικός χαφ πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής!

Το μονότερμα της Εθνικής συνεχίστηκε και καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 58’ ήρθε το 0-3 όταν ο Μάνταλος με εκπληκτική μακρινή ασίστ βρήκε τον αρχηγό Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος με άψογο στοπάρισμα και πλασέ στην κίνηση νίκησε τον τερματοφύλακα του Γιβραλτάρ!

Επίσης στον σημερινό αγώνα οι διεθνείς μας σημάδεψαν τρεις φορές τα δοκάρια! Πέλκας (36’), Παυλίδης (69’), Μάνταλος (73’)! Το μοναδικό σουτ που κατάφερε να κάνει το Γιβραλτάρ καταγράφηκε στο 80ο λεπτό με τον Γουόκερ, ωστόσο ο Βλαχοδήμος ήταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας εντυπωσιακά την μπάλα!

Η σύνθεση της Εθνικής:

Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας (85’ Γιαννούλης), Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας (70’ Φορτούνης), Πέλκας (62’ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (85’ Χατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (62’ Παυλίδης)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ