Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Μποέμιαν: Μια ομάδα “άγνωστη” αλλά με κοινωνικές ευαισθησίες

Η ιρλανδική ομάδα που γνωρίζουν λίγοι και η ώρα της να ξεχωρίσει για έναν σκοπό πολύ μεγαλύτερο του ποδοσφαίρου.

Ακούγοντας το όνομα Μποέμιαν και έπειτα την ερώτηση “την ξέρεις;” ελάχιστοι είναι αυτοί που θα απαντήσουν καταφατικά και λίγοι εκείνοι που θα καταλάβουν για τι πράγμα μιλάμε. Καθότι πρόκειται για έναν σύλλογο, ο οποίος κατάγεται από την Ιρλανδία και ζει βυθισμένος στην ανυποληψία που καταδικάζεται οποίος υπάρχει στο πλάι του ακτινοβολούντος αγγλικού ποδοσφαίρου (Premier League/Women’s Super League).

Πηγή: Bohemian FC (X account)

Παρά ταύτα όπως και ο καθένας μας έτσι και η ιρλανδική ομάδα διεκδίκησε και βρήκε τη δική της “στιγμή” δημοσιότητας. Την οποία αξιοποίησε για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Αφού είναι το γυναικείο τμήμα της ομάδας αυτό που πρόκειται να δώσει έναν φιλικό αγώνα με την Εθνική Ομάδα Γυναικών της Παλαιστίνης. Με στόχο να δηλώσουν την αντίθεση τους στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα να στηρίξουν έμπρακτα τον κατατρεγμένο λαό που σφαγιάζεται στα χώματα της Γάζας. Αφού τα έσοδα των εισιτηρίων θα αξιοποιηθούν σε πρώτο χρόνο για την κάλυψη των αναγκών της παλαιστινιακής αποστολής και έπειτα όσα περισσέψουν θα διαμοιραστούν στους κοινωφελείς οργανισμούς “Palestine Sport for Life”, “Medical Aid for Palestinians” και” Aclai Palestine”. Καταστρώνοντας έτσι ένα πλάνο το οποίο απέσπασε τις ευχαριστίες της Παλαιστίνιας πρέσβεως και που αν όλα πάνε καλά θα αποτελέσει ένα ιστορικό event στην πανανθρώπινη μάχη ενάντια στους πολέμους και την αιματοχυσία.


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΣ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΖΙΛΑΝ ΟΥΑΜΠΑ ΑΜΠΝΤΑΛΜΑΤΖΙΝ

Είμαι πολύ περήφανη που καλωσορίζω τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου μας που θα παίξει στην Ιρλανδία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Είμαι ενθουσιασμένη που συνεργάζομαι με την Μποέμιανς που διευκόλυνε αυτόν τον αγώνα για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη Νάκμπα από το να έρθει η εθνική μας ομάδα σε μια από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που είναι σταθερή και συνεπής στην αλληλεγγύη της με τον δίκαιο σκοπό μας. Ευχαριστώ, Ιρλανδία, ευχαριστώ τον ιρλανδικό λαό και ευχαριστώ Bohemian FC.”


Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 15 Μαϊου στο “Dalymount Park” (έδρα της γυναικείας ομάδας της Μποέμιαν) με το κόστος εισιτηρίου να ξεκινά από τα 20€ (εκπτωτικό) και να φτάνει τα 40€ (ενήλικες) αποτελεί την κορωνίδα των αθλητικών δράσεων της Μποέμιαν υπέρ της Παλαιστίνης. Ενδυναμώνοντας με τον κατάλληλο τρόπο την ήδη υπάρχουσα αλληλεγγύη των Ιρλανδών που στέκονται δίπλα σε όποιον στέκεται απέναντι στους Αγγλοσάξονες. Μετά και τη δική τους υποταγή για περίπου 800 χρόνια.

LOVE FOOTBALL – HATE RACISM

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ