Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Manchester City-Liverpool: Θριαμβευτική νίκη για τους ”Πολίτες”

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας μεταξύ της Manchester City και Liverpool, με την ομάδα του Pep Guardiola να παίρνει την νίκη, τους 3 βαθμούς και παρόλο που η ομάδα του έμεινε πίσω στο σκορ, η City βρήκε τον τρόπο και έφυγε από το γήπεδό της νικηφόρα με το τελικό σκορ να γράφει 4-1.

 

Αναλυτικά ο αγώνας:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πιέζουν ψηλά η μία την άλλη. Στο 9’ και στο 11’ λεπτό ήρθαν οι πρώτες καλές φάσεις για την City με τους Gundogan και Rodri, αλλά τα σουτ τους τα μπλόκαρε ο Alisson. Στο 15’ λεπτό, ο Mahrez με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο πιο έξω από το δοκάρι. Στο 16’ λεπτό, η Liverpool βγήκε στην αντεπίθεση όμως τα σουτ του Salah και του Elliott σταμάτησαν πάνω στην άμυνα της City. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ για τους ”Κόκκινους”. Ο Arnold έβγαλε μία μπαλιά για τον Jota ο οποίος πάτησε στην περιοχή της City, γύρισε την μπάλα προς τα πίσω για τον Salah και ο Αιγύπτιος άνοιξε το σκορ του αγώνα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Manchester City v Liverpool

Το γκολ της Liverpool δε πτόησε του παίχτες της City οι οποίοι συνέχισαν να απειλούν. Στο 22’ ο Mahrez με ένα σουτ βολίδα έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 27’ λεπτό, η City βρήκε την ισοφάριση με τον Alvarez, οποίος έπαιξε στην θέση του τραυματία Haaland. Μετά από πολύ ωραία συνεργασία από τους παίχτες της City, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Grealish ο οποίος έβγαλε μία κάθετη για τον Alvarez και ο Αργεντινός με την σειρά του την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Premier League - Manchester City v Liverpool

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την City. Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό από την έναρξη του ημιχρόνου, η City πήρε προβάδισμα με τον De Bruyne πιάνοντας ”στο ύπνο” την άμυνα της Liverpool.

Manchester City v Liverpool

Εννέα λεπτά αργότερα, η City βρήκε και το τρίτο της γκολ. Αρχικά ο Alvarez πραγματοποίησε ένα σουτ το οποίο έδιωξε ο Alisson και στην συνέχεια ο Gundogan πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Manchester City v Liverpool

Στο 60’ λεπτό, ο Grealish άγγιξε και το 4ο γκολ για την ομάδα του, όμως το σουτ που πραγματοποίησε το απέκρουσε εντυπωσιακά ο Alisson. Παρόλα αυτά ο Άγγλος δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη και στο 74’ λεπτό, μετά από μία συνεργασία με τον De Bruyne, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-1.

Manchester City v Liverpool

Στο 82’ λεπτό ο Grealish άγγιξε και το δεύτερο προσωπικό του γκολ άλλα ο Alisson δεν του έκανε την χάρη και απέκρουσε το σουτ του. Η ‘’Κόκκινοι’’ στο δεύτερο μέρος ειδικά μετά το 3ο γκολ της City δεν κατάφεραν να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να δεχθούν μία βαριά ήττα.

 

Βαθμολογικά η City βρίσκεται στην 2η θέση με 64 βαθμούς ενώ η Liverpool στην 6η με 42 έχοντας όμως δύο αγώνες παραπάνω από την 7η Brighton η οποία έχει συγκεντρώσει εξίσου 42 βαθμούς για την ώρα. Την επόμενη αγωνιστική η City θα ταξιδέψει μέχρι το St. Mary Stadium για να αντιμετωπίσει την Southampton, ενώ η ομάδα του Klopp θα ταξιδέψει μέχρι το Λονδίνο και συγκεκριμένα μέχρι το Stamford Bridge για να αντιμετωπίσει την Chelsea.

 

Στάδιο:

Etihad Stadium

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Manchester City: Ederson Moraes, John Stones, Manuel Akanji, Ruben Dias, Nathan Ake, Rodri (83’ Bernardo Silva), Ilkay Gundogan, Riyad Mahrez, Kevin De Bruyne, Jack Grealish (89’ Cole Palmer), Julian Alvarez

Διάταξη: 4-2-3-1

Προπονητής: Pep Guardiola

 

Liverpool: Alisson Becker, Andrew Robertson (70’ Konstantinos Tsimikas), Virgil Van Dijk, Ibrahima Konate, Trent-Alexander Arnold, Jordan Henderson, Fabinho, Harvey Elliott (Alex Oxlade-Chamberlain), Diogo Jota (70’ Roberto Firmino), Cody Gakpo (82’ James Milner), Mohamed Salah (70’ Darwin Nunez)

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Jurgen Klopp

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Simon Hooper

Βοηθός διαιτητή: Adrian Holmes

Βοηθός διαιτητή: Simon Long

4ος βοηθός: Graham Scott

VAR: Jonh Brooks

Βοηθός VAR: Matthew Wilkes

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ