Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

«Ω Μπάνε, Μπάνε» στο ντέρμπι «Δικεφάλων»

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τίθεται αντιμέτωποι στο Παλατάκι σε μια ιστορική βραδιά στην οποία θα τιμηθεί ο Μπάνε Πρέλεβιτς (19:15, ΕΡΤ 3).

Ντέρμπι με ιστορική σημασία, καθώς πρόκειται να μια ημέρα γιορτής για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, αφού θα τιμηθεί ο θρύλος του συλλόγου, Μπάνε Πρέλεβιτς, με τη διοίκηση των γηπεδούχων να αποσύρει στον «ουρανό» της Πυλαίας την φανέλα με το νούμερο «7».

Το καλοκαίρι του 1988 ο ΠΑΟΚ απέκτησε έναν αθλητή που, εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ. Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στον Ερυθρό Αστέρα, σημείωσε την κορυφαία επίδοση της καριέρας του με 58 πόντους όντας μόλις 19 ετών. Γι’ αυτό και η αντίδραση του Βλάντο Τζούροβιτς είχε πει «τρελάθηκαν στον Ερυθρό Αστέρα;». Αποδείχτηκε ότι δεν είχε ίχνος υπερβολής η δήλωση του, αφού ο Πρέλεβιτς δεν αποδείχτηκε απλά μία καλή επιλογή αλλά εξελίχθηκε γρήγορα στον ηγέτη του ΠΑΟΚ και σε βάθος χρόνου η μεγαλύτερη μορφή στην ιστορία του.

Αυτήν την προσφορά θα αναγνωρίσει με τον πιο ξεχωριστό τρόπο σήμερα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μέσα από μία σύντομη αλλά… πολύ περιεκτική –επιφυλάσσει συγκινητικές στιγμές στους φίλους της που θα γεμίσουν το «παλατάκι»- εκδήλωση. Είναι μία κίνηση που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ θα αποσύρει μία φανέλα. Και δεν θα μπορούσε να κάνει άλλος την αρχή από τον Μπάνε Πρέλεβιτς.

Στις 12 Οκτωβρίου 1988 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του, στην εκτός έδρας νίκη επί της Βιλερμπάν (83-93) και σημειώνοντας 29 πόντους.

Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με σκορ 100-70 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, με την ομάδα του Φώτη Τακιανού πάντως, να παρουσιάζει καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 11-9, ενώ την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από τον Απόλλωνα στην Πάτρα.

Οι “ασπρόμαυροι” θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Κακλαμανάκη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ