Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Την ισοπέδωσε μέσα σε ένα εικοσάλεπτο

Οι Βαυαροί για άλλη μία χρονιά εμφανίστηκαν πιστοί στο ραντεβού τους στο ‘Klassiker’, διέλυσαν την Ντόρτμουντ και πέρασαν εκ νέου στην κορυφή της Bundesliga. Εντυπωσιακό ντεμπούτο για τον Τούχελ στον πάγκο των Βαυαρών, τραγικό λάθος του Κόμπελ που έδωσε γκολ και ψυχολογία στην Μπάγερν!

Η Μπορούσια φάνηκε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά και προσπάθησε να φανεί απειλητική, ωστόσο ένα τραγικό λάθος του Κόμπελ στο 13ο λεπτό άλλαξε την ροή του αγώνα. Ο Ουπαμεκανό έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Σανέ και ο Κόμπελ στην προσπάθεια του να καθαρίσει την φάση έκανε αδιανόητο λάθος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του. Η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε το απρόσμενο προβάδισμα της και μέσα σε πέντε λεπτά, αφού πρώτα έχασε μεγάλη ευκαιρία, στην συνέχεια πέτυχε και δεύτερο γκολ! Στο 17′ ο Γκορέτσκα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, κάτι που τελικά έγινε δευτερόλεπτα μετά, όταν έπειτα από κόρνερ και κεφαλιά του Ντε Λιχτ, ο Μίλερ με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Η Μπάγερν δεν σταμάτησε ούτε εκεί, συνέχισε να είναι καταιγιστική και να σφυροκοπά τους κοιμισμένους Βεστφαλούς και αφού στο 22′ ο Κομάν έχασε τετ-α-τετ (η φάση ωστόσο ήταν ως μη γενομένη λόγω οφσάιντ), τελικώς στο 23′ ήρθε το 3-0 και πάλι με τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την ασταθή επέμβαση του Κόμπελ -σε σουτ του Σανέ-. Ο ρυθμός όπως ήταν αναμενόμενο στην συνέχεια έπεσε με την Μπάγερν να έχει σκορ ασφαλείας, ενώ η Μπορούσια ήταν απογοητευτική στον άξονα, έχοντας τεράστια κενά, με τους γηπεδούχους να χάνουν μάλιστα και τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Κόμπελ νίκησε τον Κομάν στο τετ-α-τετ και γλίτωσε την Ντόρτμουντ από τεσσάρα στο ημίχρονο.

Οι Βαυαροί μπήκαν στο δεύτερο μέρος και παρότι προηγούνταν με 3-0, στο 50ό λεπτό πέτυχαν και τέταρτο τέρμα με τον Κομάν, ο οποίος έπειτα από εξαιρετική πάσα του Σανέ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κόμπελ. Στην συνέχεια ακολούθησαν μέσα σε ένα πεντάλεπτο (60′-65′) τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τον Τσούπο Μότινγκ, ο οποίος στην μια περίπτωση σκόραρε αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στην δεύτερη περίπτωση το γυριστό του δεν βρήκε στόχο, με την τρίτη του σερί τελική να μην βρίσκει και πάλι στόχο, με τον Κόμπελ να κάνει σπουδαία επέμβαση και πάλι και να γλιτώνει την ομάδα του. Η Ντόρτμουντ προσπάθησε στην συνέχεια να βγάλει αντίδραση και μείωσε στο 71′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσαν, ενώ στο 90ό λεπτό έκανε το 4-2 με τον Μάλεν και μείωσε τις διαστάσεις του σκορ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Ντόρτμουντ να φεύγει για άλλη μια φορά με σκυμμένο το κεφάλι από την Βαυαρία και να αποδεικνύεται πως και πάλι ήταν κατώτερη τον περιστάσεων σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, με τους Βαυαρούς απτήν άλλη να πετυχαίνουν μία μεγάλη και σημαντική νίκη που τους επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, στο ντεμπούτο του Τόμας Τούχελ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπάγερν Μονάχου: Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντέιβις (79′ Κανσέλο), Ντε Λιχτ, Κίμιχ, Γκορέτσκα (79′ Γκράβενμπερχ),  Σανέ, Μίλερ (69′ Γκνάμπρι), Κομάν (79′ Μουσιάλα), Τσούπο Μότινγκ (69′ Μανέ).

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Βόλφ, Σλότεμπεργκ (44′ Χούμελς), Σούλε, Ρίερσον (46′ Οζκάν), Τσαν, Μπέλινγχαμ, Γκερέιρο, Ρόις (61′ Μουκοκό), Μπράντ (46′ Μάλεν), Χάλερ (61′ Νταχούντ).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ