Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

GP Αυστραλίας – Qualifying: Άνετη Pole για τον Verstappen

Μια αρκετά άνετη Pole Position κατέκτησε ο Verstappen, στο ελαφρώς βροχερό Albert Park. Έκπληκτοι με το 2-3 στην Mercedes, μια απ’ τα ίδια για την προβληματική Ferrari.

Στο Q1, με την έναρξη, ο Perez έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην αμμοπαγίδα και να εγκαταλείψει νωρίς. Θα εκκινήσει στον αγώνα της Κυριακής, από την 20η θέση. Στις πρώτες θέσεις, ο Verstappen έδειχνε από την αρχή ότι δεν θα έχει πρόβλημα, όμως οι δυο Mercedes, βρισκόταν στα 2-3 δέκατα από τον πιλότο της Red Bull. Εκτός του Perez, έμειναν εκτός συνέχειας και οι Piastri, Zhou, Sargeant, Bottas.

Στο Q2, o Verstappen ήταν ξανά ταχύτερος, όμως αυτή τη φορά, οι Alonso, Sainz και Leclerc, ήταν αρκετά κοντά στον Ολλανδό, πράγμα που έδειχνε ότι είχαν την δυνατότητα να παλέψουν για την Pole. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Ocon, Tsunoda, Norris, Magnussen, De Vries. Για τον Γάλλο πιλότο της Alpine ήταν μια μικρή έκπληξη, καθώς η Γαλλική ομάδα έχει βελτιωθεί αρκετά.

Στο Q3, o Verstappen ήταν κυρίαρχος, παρόλο που πιέστηκε ελαφρώς από τις δυο Mercedes, με τον Russell να είναι μόλις 2 δέκατα πιο αργός. Αρκετά χαρούμενοι οι πιλότοι της Γερμανικής ομάδας που κλείδωσαν το 2-3, ώστε να έχουν την δυνατότητα στον αγώνα, να πιέσουν τον Verstappen. Φοβερός για ακόμη μια φορά ο Alonso με την 4η θέση, ενώ από την άλλη οι δυο Ferrari στο 5-7 δείχνουν ότι η χρόνια δεν σώζεται σε καμία περίπτωση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ