Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έχασε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή

Με γκολ του Σέρχιο Αραούχο, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Κουλμπάκοφ να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μεγάλη ένταση. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα μόλις στο 7′ με τον Νορντίν Άμραμπατ, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία από πάσα του Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο γύρισμα του Στέφαν Σβαμπ. Ωστόσο, ο Αλεκσέι Κουλμπάκοφ ακύρωσε το γκολ, κι ενώ δεν υπήρξε κάποια υπόδειξη από τον βοηθό, για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο 18′ η κεφαλιά του Νέλσον Ολιβέιρα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιώργου Αθανασιάδη ενώ στο 24′ ο Ντόμινικ Κοτάρσκι πρόλαβε με γρήγορη έξοδο τον Πινέδα σε τετ-α-τετ στα πλάγια. Ο Γενς Γιόνσον στο 41′ έχασε το βηματισμό του και δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Κοτάρσκι ενώ η κεφαλιά του Πινέδα στις καθυστερήσεις πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ, σε ένα μετριότατο πρώτο μέρος. Με τις αλλαγές τους στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, οι προπονητές θέλησαν να αλλάξουν το ρυθμό του αγώνα. Ωστόσο, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 66′ για την πρώτη καλή φάση. Από πολύ πλάγια θέση ο Ολιβέιρα πλάσαρε, ο Αθανασιάδης άπλωσε το αριστερό του χέρι στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του και, μετά, στην αγκαλιά του.

Επτά λεπτά μετά, οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων κατέληξε σε πλασέ του Ζοάν Σάστρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 77′, από εκτέλεση φάουλ, ο Γιώργος Τζαβέλλας σκόραρε με κεφαλιά αλλά ήταν εκτεθειμένος. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, από υπέροχη σκαφτή πάσα του Πέτρου Μάνταλου, ο Αραούχο στόπαρε και με βολ πλανέ άνοιξε το σκορ.

Από εκεί και πέρα οι Μπράντον Τόμας και Ομάρ Ελ Καντουρί (δις) βρέθηκαν σε θέση βολής ωστόσο δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Αθανασιάδη, κι έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΒΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΒΑΣ
Ο Βαγγέλης Δούρβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κοζάνης. Σπούδασε στο ΙΕΚ Δέλτα 360°, στον τομέα της Αθλητικής Δημοσιογραφίας και ασχολείται με την γραφή άρθρων, αφιερωμάτων και συνεντεύξεων. Το πάθος του για την Δημοσιογραφία ξεκίνησε από μικρή ηλικία και αποφάσισε πως θα ήθελε να το ακολουθήσει και ως επάγγελμα. Πλέον κάνει αυτό που αγαπάει και κάθε άρθρο, αποτελεί κομμάτι της ψυχής του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ