Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Chelsea: Τέλος ο Potter… αποσύρεται από τον πάγκο της ομάδας

Παρελθόν από τον πάγκο της Chelsea αποτελεί ο Graham Potter μόλις 206 μέρες μετά από την πρόσληψη του.

Ο Graham Potter ανακοινώθηκε από την Chelsea στις 8 Σεπτεμβρίου αντικαθιστώντας τον Thomas Tuchel, ενώ παράλληλα ανέλαβε ένα βαρύ φορτίο το οποίο στο τέλος δεν κατάφερε να σηκώσει. Ο Potter αφήνει την Chelsea στην 11η θέση του πρωταθλήματος και σε 31 παιχνίδια ως προπονητής της, κατάφερε να κερδίσει μόλις τα 12, έχοντας παράλληλα 11 ήττες και 8 ισοπαλίες με ποσοστό νικών μόλις 39%, ποσοστό που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό νικών ενός προπονητή στον 21ο αιώνα.

Ο Potter δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα 368.000.000 που δαπανήθηκαν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στην εντός έδρα ήττα της Chelsea από την Aston Villa με τον Potter να αποδοκιμάζεται από τους οπαδούς των ”Μπλε”. Ο Πρόεδρος της ομάδας Todd Boehly φαίνεται πως έχασε την υπομονή του μετά το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα και αποφάσισε να διακόψει οριστικά την συνεργασία μαζί του.

Τον πάγκο της Chelsea θα αναλάβει ο Bruno Saltor, ο οποίος είναι υπηρεσιακός προπονητής,  μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Potter. Ο Νο1 υποψήφιος φαίνεται να είναι ο Julian Nagelsmann.

 

Η Σχετική ανακοίνωση της Chelsea

“Εκ μέρους όλων στον σύλλογο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά τον Graham για τη συνεισφορά του στην Τσέλσι. Έχουμε τον υψηλότερο βαθμό σεβασμού για τον Graham ως προπονητή και ως άνθρωπο.

Πάντα συμπεριφέρθηκε με επαγγελματισμό και ακεραιότητα και είμαστε όλοι απογοητευμένοι με αυτό το αποτέλεσμα. Μαζί με τους απίστευτους οπαδούς μας, όλοι θα είμαστε πίσω από τον Bruno και την ομάδα καθώς επικεντρωνόμαστε στο υπόλοιπο της σεζόν.

Έχουμε 10 αγώνες στην Premier League και προημιτελικό Champions League μπροστά. μας. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και δέσμευση σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια, ώστε να μπορέσουμε να τελειώσουμε καλά τη σεζόν”.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ