Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νίκη για τον Verstappen στο χάος της Αυστραλίας

Σε έναν χαοτικό αγώνα στο Albert Park, με τρεις κόκκινες σημαίες και 8 εγκαταλείψεις, ο Verstappen κατέκτησε ακόμη μια νίκη την φετινή σεζόν. Δεύτερος ο Hamilton, τρίτος ο απίθανος Alonso.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen έχασε δυο θέσεις από τις δυο Mercedes, με τον Russell να βρίσκεται στην πρώτη θέση και τον Hamilton να ακολουθεί. Στην τρίτη στροφή, ο Leclerc βρέθηκε στην αμμοπαγίδα, με τον αγώνα να τελειώνει πρόωρα, για τον Μονεγάσκο πιλότο της Ferrari. Στην επανεκκίνηση του αγώνα, μετά την κόκκινη σημαία, δεν υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή στις πρώτες θέσεις.

Στον 7ο γύρο, ο Albon κατέστρεψε το μονοθέσιο του στην στροφή 7, με αποτέλεσμα να διακοπεί εκ νέου ο αγώνας με κόκκινη σημαία. Στον επανεκκίνηση του αγώνα στον 9ο γύρο, ο Hamilton διατήρησε την πρωτοπορία από τον Verstappen, καθώς ο Russell μπήκε στα pits, πριν την κόκκινη σημαία. Στον 12ο γύρο όμως, ο Ολλανδός πήρε την πρωτοπορία του αγώνα.

Στον 18ο γύρο, ο Russell εγκαταλείπει, καθώς ο κινητήρας του μονοθεσίου του, τυλίχτηκε στις φλόγες. Ενεργοποιήθηκε το Virtual Safety Car, διότι το μονοθέσιου του Βρετανού ήταν σε σημείο όπου απομακρύνθηκε άμεσα.

Όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα ολοκληρωνόταν χωρίς κάποιο άλλο συμβάν, όμως στο 54ο γύρο, ο Magnussen με μια μικρή επαφή στις μπαριέρες, έχασε το ελαστικό του, με αποτέλεσμα να διακοπεί εκ νέου ο αγώνας.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα, στο 57ο γύρο, υπήρξε ένα άνευ προηγουμένου χάος, με πολλαπλές συγκρούσεις. Ο Sainz είχε επαφή με τον Alonso, με τον Ισπανό να πέφτει στην τελευταία θέση. Οι δυο Alpine συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν. Στις πίσω θέσεις, ο Sargeant, συγκρούστηκε με τον De vries.

Ο αγώνας απλά ολοκληρώθηκε πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, με τους πιλότους να επανέρχονται στις θέσεις τους, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί ένας γύρος από την επανεκκίνηση. Στο μεταξύ, ο Sainz δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων για την επαφή με τον Alonso, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός δεκάδας. Οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Perez. Ο Μεξικανός εκκίνησε από την τελευταία θέση, και τερμάτισε στην 5η, ενώ κατέκτησε και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ