Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

NCAA: Το UConn ανέβηκε στην κορυφή (Videos)

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα ο τελικός του NCAA μα τους Huskies από το πανεπιστήμιο του Connecticut να κερδίζουν τους Αζτέκους του San Diego St. και να ανεβαίνουν στην κορυφή για 5η φορά στην ιστορία τους, ενώ παράλληλα το πρωτάθλημα πανηγύρισε και ένα δικό μας παιδί.

 

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο NRG Stadium του Houston με τους Huskies να κερδίζουν σχετικά εύκολα τους Αζτέκους του San Diego με τελικό σκορ 76-59. Η ομάδα του Dan Hurley από την αρχή του αγώνα επέβαλε τον δικό της ρυθμό και παρόλο που το San Diego μείωσε την μεγάλη διαφορά στους 5 πόντους, οι Huskies πραγματοποίησαν ένα σερί 16-4 και με αυτόν τον τρόπο πήραν την νίκη.

Κορυφαίοι παίχτες για το UConn ήταν ο Tristen Newton, ο οποίος πέτυχε double-double έχοντας 19 πόντους και 10 ριμπάουντ μοιράζοντας και 4 ασίστ, ο Jordan Hawkins, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους και ο Adama Sanogo, ο οποίος εξίσου πέτυχε double-double σκοράροντας 17 πόντους ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ

Πρωταθλητής μαζί με τους UConn στέφθηκε και ο Απόστολος Ρούμογλου, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτάει το πρωτάθλημα του κολεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ. Στον τελικό ο Απόστολος αγωνίστηκε για ένα λεπτό, όμως παρόλα αυτά έζησε όλη την μαγευτική εμπειρία του March Madness.

Για το San Diego State, το οποίο υπέκυψε στην εμπειρία του UConn, κορυφαίοι παίχτες ήταν οι Lamont Butler, Darrion Tramell και Keshad Johnson οι οποίοι σκόραραν 13, 13 και 14 πόντους αντίστοιχα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ