Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Με το ίδιο σκορ ξανά, εξασφάλισε την πρόκριση η “Βασίλισσα”

Η Ρεάλ άλωσε και το Λονδίνο, επικρατώντας με 2-0 της Τσέλσι, για τη δεύτερη μεταξύ τους μάχη, για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Ο Ροντρίγκο ήταν αυτός που με δύο προσωπικά του τέρματα, έδωσε μια άνετη “Βασιλική” νίκη στους “Μερένχες”.

Η Ρεαλ κατέφθασε στο Στάμφορντ Μπριτζ με σκοπό να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ 2-0, που εξασφάλισε στην πρώτη μάχη του Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Η Τσέλσι ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, δείχνοντας “σφυγμό” καθ’όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Έδειξε ικανή να απειλήσει τη “Βασίλισσα” σε ορισμένες φάσεις, χωρίς να δώσει ιδιαιτέρως φρενήρη ρυθμό στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν επίσης τις στιγμές τους, με καλύτερη ένα δοκάρι του Ροντρίγκο, όπου ο νεαρός Βραζιλιάνος βρήκε το εξωτερικό του αριστερού δοκαριού του Κέπα. Λίγο πριν την εκπνοή των πρώτων 45‘, ήρθε μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τη Ρεάλ, από τη γρήγορη έμπνευση του Ντάνι Καρβαχάλ, που έβγαλε στον κενό χώρο τον Μόντριτς. Ο έμπειρος Κροάτης στόχεψε τον ερχόμενο Βινίσιους, όμως ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν κατόρθωσε την επιθυμητή επαφή με την μπάλα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι “Μπλέ” τα έκαναν όλα σωστά, όμως ο Κουρτουά είπε ένα μεγάλο όχι στην πιο επικίνδυνη ευκαιρία του αγώνα από τον Κουκουρέγια. Ο Ορσάτο τελικά έστειλε τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια, με το γκολ να λείπει από την Τσέλσι, και τη Ρεάλ να διατηρεί το προβάδισμα πρόκρισης του πρώτου αγώνα.

Στην επανάληψη, η Τσέλσι έδειξε να ψάχνει το γκολ που θα έβαζε “φωτιά” στη διεκδίκηση της πρόκρισης, όμως δεν στάθηκε ουσιαστική απέναντι στον Κουρτουά, “πληρώνοντας” και τις κακές εκτελέσεις των παικτών στις στημένες φάσεις. Στο 58‘, ο Ροντρίγκο ήταν αυτός που έβαλε τη “Βασίλισσα” σε θέση οδηγού στο ματς, μετά από δημιουργία του Καρίμ Μπενζεμά, και ασσίστ του Βινίσιους. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι φαίνονταν να παλεύουν χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερους κινδύνους για τα καρέ του Κουρτουά. Στο 80‘, ο Ροντρίγκο διπλασίασε τα τέρματα του, και γράφοντας το 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων, υπέγραψε την πρόκριση της βασίλισσας στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ, για 9η φορά τα τελευταία 11 χρόνια! Το σκορ στο Στάμφορντ Μπριτζ, δεν άλλαξε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, βρίσκοντας τη Ρεάλ να φτάνει σε μια άνετη πρόκριση στους “4” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Chelsea (Frank Lampard): Kepa, W. Fofana, Thiago Silva, Chalobah, James, Kovacic, Enzo (R.Sterling 67′), Kante, Cucurella (Mudryk 68′), Gallagher (J.Felix 67′), Havertz (M.Mount 77′) 

Real Madrid (Carlo Ancelotti): Courtois, Carvajal (Nacho 82′), E. Militao, Alaba (Rüdiger 46′), Kroos (D.Ceballos 76′), Benzema (Tchousmeni 71′), Modric, Camavinga, Valverde, Vini Jr, Rodrygo (Asensio 82′) 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ