Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Λίβερπουλ-Νότιγχαμ Φόρεστ: Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς!

Λίβερπουλ-Νότιγχαμ Φόρεστ 3-2

Ζωντανή στην μάχη για τις Ευρωπαϊκές θέσεις έμεινε η Λίβερπουλ σε μία αναμέτρηση “ρολέρ κόστερ” απέναντι στην Νότιγχαμ Φόρεστ. Με ένα 2ο ημίχρονο γεμάτο ανατροπές για τις δύο ομάδες, η μπίλια έκατσε στην πλευρά των “Μερσεϊσάιντερς” και με σκορ 3-2 κατόρθωσαν να ροκανίσουν λίγο ακόμα την διαφορά με την πρώτη 4άδα, ενώ η άτυχη Νότιγχαμ βρέθηκε μια θέση πάνω από τον πάτο της βαθμολογίας.

1ο ημίχρονο

Όπως θα περίμενε κανείς το 1ο μισό της αναμέτρηση έφερε τις δύο ομάδες σε θέσεις πολιορκημένου και πολιορκητή με μία σθεναρά αμυνόμενη Νότιγχαμ απέναντι στην αρμάδα του Κλοπ. Παρά την κατοχή της μπάλας στο πόδια τους, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Κέιλορ Νάβας για πάνω από 20 λεπτά αγώνα. Στο 25′ ο Βαν Ντάικ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση για ανοίξει το σκορ, μετά την κεφαλιά του σε γέμισμα του Αλεξάντερ Άρνολντ αλλά ο “ιπτάμενος” Νάβας κατάφερε με τα ακροδάχτυλα να απομακρύνει σε κόρνερ. Ανάλογη ευκαιρία για τους “Ρέντς” παρουσιάστηκε και στο 30′ λεπτό, με τον Κόντι Χάκπο να δοκιμάζει το πόδι του από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Νίκο Γουίλιαμς να απομακρύνει πίσω από τον εξουδετερωμένο Νάβας.

2ο ημίχρονο 

Το χλιαρό 1ο 45λεπτο ήρθε να διαδεχθεί ένα 2ο ημίχρονο με “σπασμένα φρένα”. Πριν το ρολόι του Μάικλ Όλιβερ δείξει 2 λεπτά στο 2ο ημίχρονο, η ομάδα του Κλοπ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 47′, έπειτα από κόρνερ, η άμυνα της Νότιγχαμ, δέν κατάφερε να απομακρύνει αποτελεσματικά το κίνδυνο, δίνοντας στον Φαμπίνιο την ευκαιρία να γεμίσει εκ νέου με το κεφάλι και τον Ζότα με κεφαλιά εξ επαφής να ανοίγει τον χορό των τερμάτων για λογαριασμό των “Ρέντς” (1-0). Η χαρά δεν κράτησε για πολύ στο “Άνφιλντ”, με την Λίβερπουλ να πληγώνεται, όπως και στον πρώτο γύρο, από ένα δικό της παιδί. Ο Πρώην παίκτης της, Νίκο Γουίλιαμς, έφερε το ματς στα ίσα στο 51ο λεπτό, όταν το εκτός περιοχής σουτ του κόντραρε πάνω στον Ρόμπερτσον και αφού ξεγέλασε τον Άλισον κατέληξε στο βάθος της εστίας για το 1-1. Τα δίχτυα δεν σταμάτησαν να κουνιούνται ούτε λεπτό, με το ένα γκόλ να μπαίνει πίσω από το άλλο. Το σάστισμα των γηπεδούχων διήρκησε μόλις 4 λεπτά, πριν αναλάβει και πάλι ο δράση ο Ντιόγκο Ζότα. Σε ακόμα ένα στημένο, με τον Ρόμπερτσον να σερβίρει αυτή την φορά μέσα στην περιοχή, ο Ζότα αφού ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα έφερε την μπάλα μπροστά του και με το αριστερό του πόδι νίκησε τον Νάβας, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1). Οι παίκτες του Στιβ Κούπερ δεν έσκυψαν το κεφάλι και με γκόλ του Γκίμπς-Γουάιτ, στο 67′, μετά από πλάγιο άουτ έβαλαν την Νότιγχαμ και πάλι στο κόλπο για μερικά λεπτά. Στο 70′ και ενώ ο Πάγκος των “Τρίκι Τρις” πανηγύριζε ακόμη ξέφρενα, ο Μο Σαλάχ έκοψε για 3η φορά τα φτερά των φιλοξενούμενων, βρίσκοντας δίχτυα με προβολή στην σέντρα του Αλεξάντερ Άρνολντ για το τελικό 3-2, σε ένα από τα πιο ξέφρενα 45 λεπτά της φετινής “Premier League”.

 

Συνθέσεις:

Λίβερπουλ: (Κλοπ) Άλισον, Βαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Φαμπίνιο (Τιάγκο 60′), Χέντερσον, Τζόουνς (Μίλνερ 81′), Σαλάχ, Ζότα (Ντίαζ 81′), Χάκπο (Νούνιεζ 60′)

Νότιγχαμ Φόρεστ: (Κούπερ) Νάβας, Μακένα (Γουόραλ 30′), Φελίπε (Ντένις 87′), Νιακατέ, Γουίλιαμς, Λόντι (Αγιού 87′), Μανγκαλά, Φρόιλερ (Τζόνσον 68′), Ντανίλο, Γκιμπς-Γουάιτ, Αβονίγι (Σάριτζ 87′)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ