Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πανσερραϊκός: Έχοντας την ουσία επιβλήθηκε και της Βέροιας (2-0)

Στο ποδόσφαιρο λέμε πως μετράει η ουσία για να κερδίσεις έναν αγώνα. Μπορεί να μην κάνεις πολλές ευκαιρίες για να πετύχεις γκολ, όμως όταν σου δοθούν να τις… αρπάξεις από τα μαλλιά κάτι που έκανε ο Πανσερραϊκός στο ματς με τη Βέροια. Οι Σερραίοι συνέχισαν απτόητοι την εκπληκτική τους φετινή πορεία πετυχαίνοντας την 17η (!) νίκης τους στο πρωτάθλημα και πάνε στο ντέρμπι της Τετάρτης με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ έχοντας μια σημαντική διαφορά στη βαθμολογία και με την ψυχολογία στα ύψη. Παράλληλα τα «λιοντάρια» έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 34 γκολ πίσω από τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ που έχει 39 τέρματα, διατηρώντας επίσης και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις 7 γκολ παθητικό. Στοιχεία αν μη τι άλλο που ταιριάζουν απόλυτα σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό η οποία μάλιστα αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΛ (που δοκιμάζεται αύριο στο Καυταντζόγλειο απέναντι στον Ηρακλή) στο +12!

 

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, όπως προαναφέραμε, ο Πανσερραϊκός εκμεταλλεύτηκε τις λιγοστές ευκαιρίες που του δόθηκαν μετουσιώνοντας κάποιες από αυτές σε γκολ, έχοντας μάλιστα και σε πολύ καλή μέρα τον γκολκίπερ του Κατσίκα ο οποίος όταν χρειάστηκε να επέμβει φώναξε «παρών»!

Οι Σερραίοι άνοιξαν το σκορ στο 17’ με τον Μπαίροβιτς από κοντά να μη χάνει την ευκαιρία και να σκοράρει έπειτα από ασίστ του Παπάζογλου μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε. Η Βέροια από την άλλη μεριά, δεν φοβήθηκε σε καμία περίπτωση τον αγώνα, έχοντας για αρκετή ώρα την κατοχή της μπάλας, και φτάνοντας μάλιστα κοντά στην εστία του Κατσίκα με κορυφαία φάση αυτή του 39ου λεπτού όταν και ο δραστήριος Ελευθεριάδης βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των «λιονταριών» ο οποίος του είπε «όχι» στο πλασέ που έκανε. Το τελικό 2-0 σημείωσε ο Κατσαντώνης στο 59’ με κοντινή κεφαλιά. Στο 67’ ο Μπαίροβιτς παραλίγο να κάνει το 3-0 όταν μόνος στην περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ. 

 

Πανσερραϊκός (Π. Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Ζέρης, Πεταυράκης, Παπάζογλου (87′ λ.τ. Λυμπεράκης), Αυλωνίτης, Στάικος (57′ Κολομπίνο), Θυμιάνης, Μούργος (57′ Σοφιανός), Στίνα, Μπαΐροβιτς (72′ λ.τ. Κανίς), Σαΐντ (57′ Κατσαντώνης).

Βέροια (Σ. Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Ντουμάνης, Περδίκης (90+3′ λ.τ. Ισαακίδης), Μπουκουβάλας, Κολλαράς, Μπελεβώνης (68′ Κασέμι), Μασούρας, Μπουόλι, Γιουκούδης (84′ Γιαγτζίδης), Ζε Εσόνο, Ελευθεριάδης (68′ Μπαϊντού).

ΣΕΡΡΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ