Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

GP Αζερμπαϊτζάν – Sprint Shootout: Το προβάδισμα στον Leclerc

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Sprint Shootout στην ιστορία της Formula 1, με τον Leclerc να κατακτά την Pole, για τον αγώνα Sprint, όπου θα διεξαχθεί σε λίγες ώρες. Δεύτερος ο Perez με αρκετά μεγάλη διαφορά, τρίτος ο Verstappen.

Στο SQ1, προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Sargeant είχε επαφή με τις μπαριέρες, με την κόκκινη σημαία να είναι αναγκαία, ενώ δεν υπήρξε και συνέχεια στο SQ1, με τους Zhou Bottas, Tsunoda Gasly, De Vries να μένουν εκτός συνέχειας.

Στο SQ2, ο Verstappen ήταν ταχύτερος για μόλις 83 χιλιοστά του δευτερολέπτου, έναντι των δυο Ferrari που ακολουθούσαν. Μικρά σημάδια ανάκαμψης από την Mercedes, που είδε τα μονοθέσια της να προκρίνονται από τις θέσεις 6-7. Εκτός SQ3 έμειναν οι Piastri, Hulkenberg, Ocon, Magnussen, Sargeant.

Στο SQ3, o Lelcerc δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα στο να κατακτήσει την πρώτη θέση, με τον Perez να είναι μισό δευτερόλεπτο πίσω, ενώ ο τρίτος Verstappen ήταν περίπου 6 δέκατα. Τρόμαξαν στην Ferrari με τον Leclerc, ο οποίος βρέθηκε στις μπαριέρες, χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερη ζημιά στο μονοθέσιο, όμως χάλασε τον γρήγορο χρόνο του Sainz.

Το Grid για τον αγώνα Sprint.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ